PGA Touren - Odds och betting hos nya expekt

Sedan 1929 har professionella golftävlingar arrangerats i Nordamerika där världens främsta golfare på herrsidan får mäta sina krafter med varandra. Samlingsnamnet för tävlingarna är PGA Tour, även kallade PGA-touren på svenska.

PGA Tour startades alltså 1929 när trion Tommy Armour, Al Espinosa och J. J. Patterson utgjorde tävlingsstyrelsen. Genom åren ökade intresset för tävlingarna och med tv-sändningarna under 1960-talet fick golfintresserade upp ögonen för PGA-touren.

PGA Tour är organisatören av professionella golfturneringar i Nordamerika. Man är även delaktig i The Open Championship som man arrangerar tillsammans med PGA European Tour.

Touren innehåller fyra olika priser som delas ut till de tävlande. Dessa har delats ut i omgångar, med olika benämningar och olika vinnare av priserna. Sedan 2011 har utmärkelserna varit följande:

  • PGA Tour Player of the Year
  • PGA Player of the Year
  • Rookie of the Year
  • PGA Tour Courage Award

Varje år får en större mängd spelare tillstånd att spela på PGA-touren. Vilka det blir bestäms utifrån inspelade pengar under föregående år. De 125 spelare som har vunnit mest pengar på touren när året är slut säkrar sin plats till nästa år. Om man vinner en tävling är man garanterad en plats för två år framöver.

Under tävlingssäsongen delas också poäng ut för resultat i FedEx Cup. Vinnaren av en Major eller Players Championship får 750 poäng, medan andra tävlingar under året genererar 700, 500, 400 och 300 poäng till vinnarna.

Flera svenskar har stått för fina prestationer på PGA-touren genom åren. Bland vinnarna av en eller flera tävlingar i organisationens historia finns bland andra Jesper Parnevik, Henrik Stenson, Carl Pettersson, Jonas Blixt och Ludvig Åberg.

I och med det ständigt växande intresset för golf i Sverige och det stora antalet tävlingar som arrangeras, ser vi på nya expekt till att fylla utbudet för PGA golf odds på sajten. Du kan alltså placera dina PGA golf bets hos oss.

PGA Touren 2024 program

Det görs inga större förändringar i PGA-tourens program från år till år. Under nästan ett års tid, närmare bestämt 44 veckor, arrangeras nästan 50 olika tävlingar där spelare kan delta för att vinna olika prissummor.

PGA Tour 2024 tar sin början på Hawaii i januari, vilket inleder en rad av tävlingar som arrangeras i olika delar av USA och Kanada. Under våren befinner sig touren bland annat i Kalifornien, Arizona och Florida.

Vidare under året tar sig spelare till delstater som Texas, Ohio, Michigan, Illinois och Kentucky. Ett par turneringar arrangeras utanför nordamerikansk mark, i Skottland och i Mexiko. Tourens avslutning sker under den tidiga hösten.

Under ett par veckor på sommaren spelas större turneringar i form av PGA Championship, U.S. Open och The Open Championship. Här är prestigen större än i många andra tävlingar under året.

OS 2024 har golf på schemat men tävlingarna är inofficiella. Det är fortfarande PGA-touren som sanktionerar tävlingen som arrangeras i Paris, Frankrike. Inga poäng delas ut och inte heller några prispengar från PGA Tour. Detsamma gäller för Presidents Cup i Kanada den 29 september.

PGA Tour odds

Hos nya expekt förser vi våra spelare med ett stort utbud av PGA golf odds för säsongens tävlingar. Utbudet består av olika oddsmarknader, allt från vinnarspel och inbördes matcher mellan utvalda spelare.

Du hittar utbudet av PGA golf odds smidigt och enkelt sajten, både om du spelar via din dator och på mobila enheter. Klicka på utbudet av odds för golf med hjälp av kategorierna eller använd vår sökfunktion för att hitta rätt.

Vi ser till att erbjuda möjligheter för PGA Tour betting från innan tävlingarna börjar, under tiden tävlingarna pågår och hela vägen fram till avgörandet under hösten.

Under majors, det vill säga de fyra största tävlingarna under året, utökas utbudet av odds hos nya expekt ytterligare. Det ger dig fler möjligheter för betting med fler oddsmarknader att välja mellan.

PGA Touren betting

Bland våra PGA golf odds finns bland annat veckospecialer och placeringsspel. Du kan spela på huruvida en spelare leder efter en slutförd runda, om man kvalificerar sig för huvudtävlingen samt om man placerar sig bland de fem, tio eller 20 bästa i en tävling.

Självklart kan du även spela på vinnarspel, det vill säga PGA golf bets på vem som tar hem totalen på PGA-touren – spelaren som spelar in den största vinstsumman. Här kan du få höga odds på direkta vinnarspel eller välja placeringsspel för ett mer försiktigt alternativ.

För spel på PGA-touren finns det ett par PGA golf betting tips som är bra att ha med sig. Om man har ett intresse för golf sedan tidigare och en viss förkunskap är det såklart fördelaktigt.

Det finns många golfare på touren att hålla koll på. Vilken golfbana man spelar på, hur formen ser ut och hur motståndarna presterar är parametrar man ska ta med när man gör en analys kring PGA golf bets.

Nya expekt förser spelaren med statistik och information som underlättar i jakten på ett bra spel på PGA golf odds. Gör en analys och använd funktionen för livebetting på sajten om du vill se vilken sida som spelarna har vaknat på.

FAQ

Vad är PGA Tour?

PGA Tour, eller PGA-touren, är organisationen som ansvarar för professionella tävlingar på herrsidan i golf. Det är även samlingsnamnet för alla tävlingar som arrangeras under organisationen. PGA Tour har funnits sedan 2011.

Får kvinnliga spelare delta på PGA Tour?

Ja, det finns ingen regel som sätter stopp för kvinnliga spelare. Bland andra har Annika Sörenstam varit med under början av 2000-talet men klarade tyvärr inte cutten för att få delta senare på PGA-touren.

Vilka PGA golf odds finns hos nya expekt?

Hos nya expekt kan du spela på odds som berör allt från vinnaren på PGA-touren under en säsong till vilken spelare som tar hem respektive tävling. Du kan även spela på placeringsspel eller på dueller mellan två spelare.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.