Euro Hockey Tour betting hos nya expekt

Sedan säsongen 1996/1997 har landslagsserien Euro Hockey Tour avgjorts mellan fyra av Europas bästa ishockeylandslag. Den årliga serien består av totalt fyra olika hockeyturneringar och avgörs från augusti på hösten till april eller maj på våren. Tillsammans med hockey-VM är Euro Hockey Tour en höjdpunkt för Tre Kronor och alla supportrar till det svenska ishockeylandslaget.

Det spelas totalt tre matcher per lag i varje turnering under Euro Hockey Tour. Matcherna spelas inom loppet av ett par dagar och hos nya expekt finns då ett stort utbud av Euro Hockey Tour betting för den som letar efter odds. I slutet av säsongen står ett landslag som mästare i Euro Hockey Tour, baserat på resultaten från de fyra turneringarna. Det gör att betting på Euro Hockey Tour både kan innebära odds på totalvinnaren, vinnaren i specifika matcher och vinnaren i specifika turneringar.

När Euro Hockey Tour spelas brukar de stora nationella ligorna i de deltagande länderna, däribland SHL i Sverige, ta några dagars paus i det annars intensiva spelschemat.

Oddsmarknader för Euro Hockey Tour betting

Hos nya expekt finns det mängder av Euro Hockey Tour odds när landslagsserien ska avgöras. Inför varje turnering går det att hitta odds på vem som ska vinna just den turneringen, hur samtliga matcher ska sluta och en rad andra oddsmarknader. Euro Hockey Tour betting tar en stor plats i utbudet hos nya expekt.

De tillgängliga oddsmarknaderna när Euro Hockey Tour spelas påminner om återkommande oddsmarknader på andra ishockeymatcher. Det går också att hitta odds på mer långsiktiga oddsmarknader, såsom vem som blir totalvinnare.

Vinnarspel: Spela på det lag som står som totalvinnare i Euro Hockey Tour eller vinnare i en specifik turnering som är en del av Euro Hockey Tour. Matchodds: Spela på utgången i en specifik match. Matchodds gäller 1X2-marknaden efter full tid. Totala antalet mål: Spela på över/under ett visst antal mål i en specifik match.

Euro Hockey Tour live betting hos nya expekt

Som registrerad kund hos nya expekt har man möjlighet att spela livebetting på Euro Hockey Tour och andra tävlingar eller sporter. Livebetting är en annorlunda form av betting där man har möjlighet att placera insatser på liveodds - samtidigt som en match pågår. Oddsen är föränderliga och påverkas av matchhändelserna.

Som spelare kan man följa matchen och göra en aktiv analys av spelet, för att sedan placera en insats på ett liveodds. Hos nya expekt är livebetting tillgängligt både i mobilen, surfplattan och datorn. Det är populärt med livebetting på Euro Hockey Tour och andra hockeymatcher, eftersom det är en sport som ofta bjuder på händelserika och intensiva matcher.

Euro Hockey Tour odds

Många hockeyälskare har en stor förkärlek till Euro Hockey Tour, eftersom det är en serie landslagsturneringar som är utdragen över i stort sett hela hockeysäsongen. För den som vill spela på Euro Hockey Tour odds finns det flera tillfällen under året som det är möjligt, eftersom det totalt spelas fyra turneringar under Euro Hockey Tour. Hos nya expekt finns det tillgängliga odds på samtliga fyra turneringar i Euro Hockey Tour:

  • Czech Hockey Games
  • Karjala Tournament
  • Swiss Ice Hockey Games
  • Sweden Hockey Games

Hur avgörs Euro Hockey Tour?

Euro Hockey Tour har aldrig varit ett officiellt Europamästerskap i ishockey, men sedan 1996/1997 när Euro Hockey Tour avgjordes för första gången har många sett totalsegraren av varje säsong som inofficiell Europamästare. Det har sedan den första säsongen varit en serie hockeyturneringar som är till för Europas bästa landslag.

Precis som den ordinarie hockeysäsongen i både Sverige och utlandet avgörs Euro Hockey Tour med start på hösten varje år, fram till slutet på våren då den sista turneringen avgörs. I början av 2000-talet provade man ett system som innebar att Euro Hockey Tour skulle avgöras med ett avslutande slutspel, men numera är det landslaget med flest poäng efter fyra turneringar som blir mästare i Euro Hockey Tour.

Czech Hockey Games

Redan 1994 avgjordes Czech Hockey Games för första gången och turneringen i Tjeckien har varit en del av Euro Hockey Tour sedan säsongen 1997/1998. Turneringen kan spelas på olika tillfällen under året, beroende på hur Euro Hockey Tour i övrigt är planerad. Numera spelas Czech Hockey Games i Brno och DRFG Arena. Historiskt sett är det hemmanationen Tjeckien som vunnit turneringen flest gånger.

Karjala Tournament

Karjala Tournament, eller Karjala Cup som den ofta kallas, är en hockeyturnering som avgörs i finska Helsingfors. Det är en del av Euro Hockey Tour och turneringen kan spelas vid olika tidpunkter under säsongen. Det svenska hockeylandslaget Tre Kronor vann turneringen två gånger redan på 1990-talet och har därefter vunnit Karjala Tournament upprepade gånger även på 2010-talet och framåt.

Swiss Ice Hockey Games

När Schweiz är inbjudna att vara med i Euro Hockey Tour spelas en av säsongens fyra turneringar i det bergiga landet. Den turneringen går under namnet Swiss Ice Hockey Games. Det är den schweiziska staden Fribourg som vanligtvis står värd för ​​Swiss Ice Hockey Games.

Sweden Hockey Games

Den årliga hockeyturneringen Sweden Hockey Games arrangerades för första gången redan 1991. Sedan dess har man för vana att spela i Globen, eller Avicii Arena som den numera heter. Ett år har Sweden Hockey Games avgjorts i Scandinavium och vissa matcher har också spelats i Scaniarinken. Under ett par säsonger var Sweden Hockey Games nedlagd, men sedan 2016/2017 är den här turneringen aktiv igen. Tre Kronor är det landslag som vunnit Sweden Hockey Games överlägset flest gånger.

Betting i mobilen hos nya expekt

Det behöver inte vara komplicerat att spela Euro Hockey Tour betting hos nya expekt. Produkten finns tillgänglig för både mobilanvändare och datoranvändare. Många föredrar att spela i sin smartphone, eftersom gränssnittet för mobilspelare är lättnavigerat. Du kan spela direkt i webbläsaren på din mobila enhet och då logga in på en optimerad mobilversion av sajten.

Nya expekt har också en app som finns tillgänglig i både App Store och Google Play. Den finns att ladda ner gratis för alla kunder. För att spela hos nya expekt krävs att du registrerar ett spelkonto.

För att registrera sig och spela hos nya expekt krävs att man är 18 år gammal, har ett svenskt personnummer och uppfyller övriga villkor. För att registrera sig krävs också ett mobilt bankID, som används för legitimering. Den som vill spela betting på Euro Hockey Tour i mobilen kan använda samma mobila enhet för att legitimera sig vid registrering eller inloggning.

Andra sporter att spela på hos nya expekt

Nya expekt erbjuder alla registrerade kunder ett stort utbud av odds på både ishockey och andra sporter. Förutom Euro Hockey Tour finns det mängder av andra turneringar och tävlingar i hockeyvärlden som är en del av oddsutbudet på sajten. Det går att hitta odds på amerikanska NHL eller odds på SHL eller HockeyAllsvenskan i Sverige.

För att kunna spela på Euro Hockey Tour odds eller annan betting på ishockey krävs att man har ett aktivt spelkonto hos nya expekt. Då kan man ta del av hela oddsutbudet och alla funktioner som är en del av produkten. Exempelvis går det att spela på livebetting på hockeymatcher.

FAQ

Vilka turneringar ingår i Euro Hockey Tour?

Det kan variera vilka turneringar som ingår i Euro Hockey Tour, men just nu är det Sweden Hockey Games, Karjala Tournament, Swiss Ice Hockey Games och Czech Hockey Games som utgör säsongen. Channel One Cup är en annan turnering som tidigare varit en del av Euro Hockey Tour, men som just nu inte är en del av upplägget.

Hur vinner man Euro Hockey Tour?

Det är laget med flest poäng efter fyra turneringar i Euro Hockey Tour som står som totalvinnare. Vissa säsonger har Euro Hockey Tour avgjorts med ett slutspel, men så är fallet just nu. Vinnaren brukar kallas för inofficiell Europamästare i ishockey.

Är det alltid samma lag som spelar i Euro Hockey Tour?

Nej, det kan variera vilka fyra lag som spelar i Euro Hockey Tour. Just nu är det Sverige, Tjeckien, Finland och Schweiz som utgör kvartetten i Euro Hockey Tour. Tidigare har Ryssland varit en återkommande deltagare.

Får NHL-spelare vara med i Euro Hockey Tour?

Ja, på pappret är det tillåtet för spelare från NHL att medverka i Euro Hockey Tour. Däremot tillåter inte spelarnas kontrakt med sina NHL-klubbar att man lämnar mitt i säsongen för att spela landslagsmatcher. I slutet av säsongen, när hockey-VM brukar avgöras, kan NHL-spelarna vars lag har åkt ur Stanley Cup-slutspelet spela i landslaget.

Är Euro Hockey Tour samma sak som EM i hockey?

Nej, Euro Hockey Tour är inte samma sak som ett hockey-EM. Däremot brukar man kalla vinnaren av Euro Hockey Tour för den inofficiella Europamästaren i ishockey, eftersom det inte spelas något annat Europamästerskap. Dessutom gör vanligtvis Europa bästa hockeylandslag upp i Euro Hockey Tour.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.