Odds HockeyEttan hos nya expekt

I det svenska seriesystemet i ishockey är HockeyEttan den tredje divisionen uppifrån. Här samlas en stor andel av landets mindre hockeyklubbar med förhoppningen om att i framtiden spela i HockeyAllsvenskan. Det intensiva spelschemat sträcker sig från den tidiga hösten fram till våren. Nya expekt finns med hela säsongen och erbjuder odds från denna hockeyliga.

HockeyEttan betting

Medan klubbarna i SHL gör upp om SM-guld och platser i Europa är verkligheten en annan för klubbarna i svenska HockeyEttan. Här är det istället platser i eliten som står på spel. Totalt 40 klubbar inleder säsongen under hösten med drömmar om spel i HockeyAllsvenskan året därpå.

HockeyEttan gick tidigare under namnet Division 1. Det är den tredje högsta serien i svensk ishockeys seriesystem och har så varit sedan 1999 när nuvarande HockeyAllsvenskan bildades. Från 2014 och framåt har serien också hetat just HockeyEttan.

Divisionen är indelad i fyra serier. Tio klubbar finns i den Södra, Västra, Norra respektive Östra serien. Från grundserien avancerar de bästa lagen till Allettan, som även den är uppdelad i olika serier. Det är en så kallad fortsättningsserie. Medan de bästa lagen i Allettan går till slutspel gör ytterligare ett par klubbar från Allettan upp med lag från Vårettan, det vill säga ännu en serie, om platser i slutspelet.

Låter det rörigt? Ingen fara! Vi ska gå djupare in på upplägget för säsongen längre ner på sidan. Du får även information kring vad för odds som finns att tillgå på HockeyEttan hos nya expekt. Det är en prestigefylld division som för många klubbar är det sista steget mellan en framtid i lägre divisioner och en klättring mot toppen. Det gör HockeyAllsvenskan väldigt rolig att följa nära!

Så spelas HockeyEttan

Upplägget i SHL och HockeyAllsvenskan är relativt tydligt, speciellt på senare år när grundserien i respektive division följs av ett mer klassiskt slutspel. Riktigt så enkelt är det inte i HockeyEttan. Det börjar tydligt med fyra geografiskt uppdelade serier. Det är när det går över till Allettan och Vårettan som det gäller att få ordning på begreppen.

Allettan är serien som varje regional series fem bästa lag går vidare till. Där slås man i sin tur ihop med ytterligare fem lag och bildar Södra respektive Norra Allettan. Resterande fem lag på den nedre halvan från Södra, Västra, Norra och Östra serien får i sin tur spela i Vårettan.

Segrarna i Vårettan får en ny chans på slutspel till HockeyAllsvenskan. Ettan från två serier går till slutspel medan lag 2-3 får kvala i ett så kallat play-in. Slutspelets kvartsfinaler består av två lag från Vårettan och lag 3-8 från Allettan. I efterföljande semifinal väntar sedan lag 1-2 från Allettan. Segrarna från sex semifinaler gör upp i kvalserien om en plats i HockeyAllsvenskan.

Det är alltså endast en klubb som tar steget upp från HockeyEttan till landets näst högsta: HockeyAllsvenskan. Vad gäller nedflyttning får de två sämst placerade lagen i Vårettan möta topplagen från Hockeytvåan i en kvalserie. Förlorarna ramlar ned ett steg i seriesystemet.

Livebetting hos nya expekt

Hos nya expekt ligger spelarens upplevelse i fokus. I det ligger bland annat att ha tillgång till många bra funktioner.. Livebetting är en del av dessa funktioner. Utbudet för livebetting hos nya expekt matchar i mångt och mycket det du har i utbudet inför matcherna. Fotboll, tennis, basket, ishockey och flera andra sporter finns tillgängliga. Eftersom utbudet av sporter är stort kan du också räkna med bra tillgång av liveodds.

Betting i mobilen

I ett digitalt samhälle är det självklart att erbjuda en välutvecklad produkt för betting i mobilen. Hela utbudet och samtliga funktioner för betting hos nya expekt kan du även ta del av i ett komprimerat format i mobila enheter.

Via nya expekts app kan du klicka dig in till bettingtjänsten.. Därifrån kan du sköta dina transaktioner och navigera dig fram till att hitta rätt evenemang. Appen finns tillgänglig för alla enheter med iOS och Android som operativsystem och laddas ner via respektive appbutik.

Föredrar du att spela i webbläsaren kan du göra det i din mobila enhet eller via en dator. Du surfar bara in på expekt.se och hittar allting på samma ställe som du är van vid. Du kan skapa ett konto, göra en insättning och utforska alla hörn av nya expekt.

Odds HockeyEttan – många olika spelmarknader

Även lägre divisioner får ett stort utrymme hos nya expekt. Från starten av HockeyEttans grundserie till den avgörande kvalserien finns det odds att tillgå. Nästa omgång går att hitta ett par dagar innan den spelas och du har gott om tid till att gå igenom dina spel i lugn och ro.

HockeyEttan spelas dessutom med ett intensivt schema. Det gör att det ofta finns någon match tillgänglig i utbudet. Odds inför matcherna är bland annat matchvinnare, handikappspel och spel på antalet mål. Det finns även unika kombospel som du kan spela och kombinera två odds från samma tillställning.

  • Matchodds: HockeyEttan betting på resultatet, 1x2, efter full tid.
  • Moneyline: Spel på vinnare inklusive förlängning och straffar.
  • Totala antalet mål: Spela på över/under antalet mål i en match.
  • Handikappspel: Ge något av lagen ett fiktivt antal mål som handikapp.
  • Kombospel: Kombinera två odds från nya expekt till ett högre odds.

HockeyEttans historia

HockeyAllsvenskan, som tidigare gick under namnet Allsvenskan, lanserades inför säsongen 1999/2000. Det var också då som HockeyEttan såg dagens ljus. Genom åren har formatet förändrats och resan till och från serien har justerats därefter. Till en början hette divisionen bara Division 1.

Eftersom HockeyEttan, precis som Division 1, är en relativt ny division jämfört med andra tävlingar i landet är det fortfarande en division under utveckling. Nya uppdateringar i formatet och upplägget kommer med jämna mellanrum.

1995 - 2005

Den första tiden som seriesystemets tredje division i ordningen spelades Division 1 med hela 78 olika lag. Upplägget påminner en del om hur det ser ut idag med grundserien, Vårserien och Allettan. På grund av det ojämna antalet lag fördelade på fyra serier varierade antalet platser för uppflyttning och nedflyttning mellan säsongerna. Ett par år senare krymptes antalet lag till 48.

2005 - 2014

2005 blev Allsvenskan till HockeyAllsvenskan, en förändring som även påverkade Division 1. Åtta klubbar flyttades ned från HockeyAllsvenskan och antalet serier i Division 1 fick utökas till totalt sex, som fick varsin bokstav för att skilja dem åt. För att avgöra vilka lag som flyttades upp spelades årligen ett playoff.

2014 -

Från 2014 och framåt har HockeyEttan haft det namn och format som finns kvar än idag. Den enda stora skillnaden som har gjorts under perioden är en minskning av antalet lag från 48 till 40. Istället för ett rent playoff finns nu kvalserien. Med det nya formatet lever drömmen om kvalserien längre in på säsongen för många klubbar.

Spela ansvarsfullt

Nya expekt lägger ett stort fokus på att du som spelare ska kunna spela ansvarsfullt. Genom att du får möjlighet att spela under svensk spellicens har du alltid tillgång till olika verktyg som hjälper dig att ha koll på dina spelvanor. I det ingår att du kan sätta olika gränser för ditt spelande.

Om du vill ha koll på dina spelvanor finns det även ett självtest som hjälper dig att få en bättre överblick. Om du känner att du spelar för mycket kan du få tips och råd via Stödlinjen.se. Du kan även kontakta nya expekts kundtjänst vid eventuella funderingar. Spelpaus finns tillgängligt om du vill ta en paus från allt spel med svensk licens.

Spela aldrig för mer pengar än du känner dig bekväm med och har råd att förlora. Det finns ingen garanti för betting. Använd verktygen som finns att tillgå på sajten för att reglera ditt spelande på ett ansvarsfullt sätt.

FAQ

Vad är HockeyEttan?

HockeyEttan är den tredje divisionen i det svenska seriesystemet. Här samlas 40 hockeyklubbar uppdelade i fyra olika serier. Uppflyttning till HockeyAllsvenskan och ett nytt kontrakt i HockeyEttan står på spel för klubbarna. Ett par lag riskerar också att ramla ned i seriesystemet!

När spelas HockeyEttan?

I regel inleds HockeyEttan under den tidiga hösten och spelas sedan med ett intensivt spelschema. Halvvägs in på säsongen delas klubbarna upp i Vårettan respektive Allettan. Säsongen avslutas med kvalserien i både toppen och botten.

Var hittar man lagen i HockeyEttan?

Det är en stor spridning på klubbarna i HockeyEttan. Även om det varierar från säsong till säsong går det ofta att hitta ett par klubbar i Skåne och Blekinge, samtidigt som den norra serien innehåller lag från landets nordligaste delar.

Vilka lag åker ut ur HockeyEttan?

Totalt fyra klubbar, uppdelade i fyra olika grupper, får spela för att hålla sig kvar i HockeyEttan. Från Hockeytvåan tillkommer tre lag till varje grupp i en kvalserie. Det finns en plats för varje grupp i HockeyEttan till nästkommande säsong. Det innebär att flera lag kan åka ur HockeyEttan.

Vilka lag går upp till HockeyAllsvenskan från HockeyEttan?

Slutspelets sex vinnare av semifinalerna möts i en kvalserie med en plats i Hockeyallsvenskan i potten. Kvalserien avgörs genom en dubbelserie med totalt tio omgångar. Klubbarna möter samtliga motståndare både hemma och borta.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.