Skidskytte-betting hos nya expekt

I och med alla svenska framgångar genom åren har skidskytte vuxit till en stor sport, både i Sverige och hos nya expekt. Under vinterhalvåret är det tävlingar mer eller mindre varje helg och möjligheterna till skidskytte-betting är stora.

Nya expekt tillhandahåller odds på skidskytte både innan och under stora tävlingar. Våra oddsmarknader består av långtidsspel och spel för respektive tävlingar, vilket ger en bra blandning av skidskytte-odds att välja mellan.

För att ge en kort bakgrund till sporten så kan vi berätta att det sedan 1958 årligen har arrangerats tävlingar i skidskytte. Sporten har sitt ursprung i 1700-talets Norge, även om det dröjde innan det blev en sport för tävlingssammanhang. Med bland annat OS, skidskytte-VM och världscupen finns det ett stort utbud av tävlingar under året.

Störst tävlingar för betting på skidskytte

Det finns tävlingar i skidskytte som är av större dignitet än andra. Var fjärde år samlas världens bästa utövare i OS. Både där och i VM samt världscupen arrangeras tävlingarna i olika discipliner.

Genom åren har vi fått se flera svenska tävlande som har tilldelats medaljer, även i den ädlaste av valörer.

Världscupen

Världscupen i skidskytte har arrangerats sedan slutet av 1970-talet. Det är en cup med deltävlingar som äger rum på olika platser runtom i världen. Tävlingarna hålls främst i Europa och Nordamerika.

I världscupen finns totalt nio tävlingstillfällen som består av två till fyra tävlingar vardera. Åkare från hela världen får delta, även om det ställs vissa krav på vilken nivå tävlande måste uppnå för att få vara med.

OS

Var fjärde år arrangeras de olympiska vinterspelen, OS, där skidskytte är en av många sporter. Likt i världscupen delas skidskytte in i flera discipliner i vilka tävlande kan göra upp om medaljerna.

Bland OS-medaljerna som har delats ut till Sverige under 2000-talet finns till exempel guldet i damstafetten 2022 respektive herrstafetten 2018.

Skidskytte-VM

VM i skidskytte äger rum varje år och brukar ligga i februari eller mars. Det första världsmästerskapet arrangerades i österrikiska Saalfelden 1958. Därefter har både Östersund och Falun stått som värd för tävlingarna.

Även här finns det många svenska framgångar att blicka tillbaka på. Överlägset bäst i VM genom åren är dock Norge, som har åkare på både herrsidan och damsidan som har blivit multipla guldmedaljörer.

Oddsmarknader för betting på skidskytte

Oavsett om det gäller världscupen, OS eller VM i skidskytte ser vi på nya expekt till att förse dig med odds inför varje tävling. Ju större tävlingen är, desto längre i förtid kan du placera ditt spel på ett särskilt utfall.

Bland oddsmarknader som är extra populära finns spel på vinnare och spel på medaljplaceringar. Vi erbjuder även odds på olika dueller, det vill säga där man sätter två tävlande mot varandra och där deras inbördes resultat avgör utfallet av spelet.

  • Vinnare: Ett spel på vem som vinner en tävling. Spela på vinnaren av till exempel 10 km sprint eller 15 km masstart.
  • 1–3: Spela på huruvida en tävlande placerar sig på pallen. Om du inte är säker på att en tävlande kommer att vinna loppet kan 1–3 fungera som en slags gardering.
  • H2H: Två tävlande ställs mot varandra i en duell. Spela på den tävlande du tror slutar bäst av dessa två.

Betting i mobilen

Om du befinner dig på plats vid en tävling eller helt enkelt vill ligga kvar i sängen och följa ett race, lämpar sig betting i mobilen. Hos nya expekt finns skidskytte-betting tillgänglig både via din dator och på mobila enheter.

För att spela på skidskytte-odds i din mobiltelefon eller surfplatta kan du ladda ner nya expekts app. Härifrån kan du med BankID logga in på ditt konto och fortsätta där du avslutade senast. Du kan spela med samma utbud av odds och marknader som om du spelar på skidskytte via din dator.

Livebetting hos nya expekt

En tävling i skidskytte kan ta oanade vändningar precis innan och under ett lopp. Ofta kan man få fördelar av att invänta loppets början och se vilken dagsform respektive åkare har. I det fallet är live odds för skidskytte en bra väg att gå.

Hos nya expekt kan du alltså spela på skidskytte medan tävlingarna pågår. Oddsen förändras utifrån var åkarna är placerade och hur mycket som är kvar av loppet. Kombinera din analys på förhand med det som faktiskt sker under loppet för att ge dig själv bättre förutsättningar.

Spela på sport med vår välkomstbonus

När du ska spela på skidskytte-odds hos nya expekt för första gången kan du göra det med en välkomstbonus. Den är tillgänglig för alla nya spelare på sajten och aktiveras i samband med att du gör din första insättning.

Det är en bonus per spelare som gäller. Erbjudandet består av att du gör en insättning på minst 100 kr och placerar ett spel till minsta odds 1.80. Det ger dig ett 100 % matchat gratisspel upp till 500 kr att använda på skidskytte-betting eller spel på andra sporter.

Andra sporter för betting hos nya expekt

Med eller utan nya expekts bonus kan du utforska andra sporter i utbudet på sajten. På ämnet vintersport finns till exempel längdskidor, en annan populär sport i vilken vi har kunnat fira många svenska framgångar genom åren.

Under sommarhalvåret finns fotboll, tennis, trav och en rad andra sporter i utbudet. Du kan spela på event från världens alla hörn både innan och under match.

FAQ

Vilket land är bäst på skidskytte?

Det svänger snabbt i toppen men ser man över en längre tid är det Norge som har haft flest framgångar, både på herrsidan och damsidan.

Hur länge har skidskytte varit med i OS?

Skidskytte i sin nuvarande form har varit med i de olympiska spelen sedan 1960. I OS 1924 var en variant av skidskytte med, då under namnet militärpatrull.

Hur många deltar i en stafett i skidskytte?

Antalet lag i en stafett i skidskytte varierar, men antalet åkare i varje lag alltid fyra.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.