Spela på odds under skidskytte-VM hos nya expekt

Världsmästerskapen i skidskytte återkommer årligen till tävlingsschemat under vintersäsongen. Med början i österrikiska Saalfelden 1958 har herrar och sedermera damer gjort upp om medaljerna i en rad olika discipliner.

Vinstrika skidskyttar som Ole Einar Björndalen, Frank Luck och Raphaël Poirée har skrivit in sig i historieböckerna, tillsammans med svenska tävlande som Magdalena Forsberg, Björn Ferry och Klas Lestander.

Hos nya expekt kan du betta på odds från skidskytte-VM när det väl är dags. Utnyttja dina kunskaper kring olika åkare, banor och valla samt din fingertoppskänsla för att välja rätt spel vid rätt tillfälle.

På sajten finns utrymme för spel på skidskytte-VM både inför och under tävlingarna, via din dator eller på mobila enheter.

Marknader för skidskytte-VM-odds

Oavsett om det är världscupen skidskytte eller skidskytte-VM finns det gott om odds att ta del av hos nya expekt inför och under en tävling. Tillgängliga marknader presenterar sig på sajten i god tid innan startskottet går.

  • Vinnare: Odds under skidskytte-VM på vem som vinner en särskild disciplin. Spela på den här marknaden båda innan ett lopp och under tiden det pågår.
  • 1–3: Tror du att en åkare tar sig upp på pallplatserna men inte är säker på att det räcker till guld? Spela då på att åkaren slutar på plats 1–3 i loppet.
  • H2H: Två tävlande kan ställas i en duell mot varandra. Spela på den av åkarna som du tror får bäst placering i tävlingen

Olika tävlingar för skidskytte-VM-betting

VM i skidskytte brukar arrangeras i början av året, närmare bestämt i februari och mars. I VM tävlar både herrar och damer i olika discipliner under en eller två veckors tid. I varje disciplin delas det ut medaljer.

Vissa tävlingar är mer lockande än andra för tittarna. Som exempel kan nämnas att det körs stafetteter på både herrsidan och damsidan samt i mixade lag, som brukar vara populära. Den totala medaljligan brukar vara intressant att följa för att utse den nation som har gjort bäst ifrån sig totalt sett.

Sprint

Herrarna och damerna kör varsin sprint som avgörs individuellt. För herrarna är det en sprint över 10 km som gäller. Damerna kör 7,5 km. Detta brukar vara tävlingarna som inleder ett mästerskap. När det kommer till odds under skidskytte-VM gäller det att hänga med i svängarna eftersom det är mästerskapets kortaste och därmed snabbaste lopp.

Masstart

Som namnet avslöjar är masstart en disciplin där alla åkare startar samtidigt, i en massa. Med andra ord har alla exakt samma förutsättningar och vid starten gäller det att inte halka efter. Det pågår också ett annat taktiskt spel än i många andra discipliner. Masstarten avslutar inte sällan VM i skidskytte.

Stafett

Det finns fyra stafetter till antalet, av vilka alla nya expekt erbjuder odds för. Herrarna och damerna har varsin stafett där fyra åkare kör på 7,5 respektive 6 km vardera. Därtill finns det en mixad stafett med två herrar och två damer, samt en singelmixedstafett med en åkare av varje kön.

Livebetting hos nya expekt

När det kommer till livebetting, är vintersport överlag är populärt bland våra spelare. Man kan befinna sig på en av världens skidanläggningar eller krypa upp i tv-soffan för att ta del av underhållningen som skidskytte-VM och andra tävlingar inom sporten bjuder på.

Utbudet av odds under skidskytte-VM medan tävlingarna pågår är snarlikt det du får innan en tävling. Du kan spela på vem som vinner, vem eller vilka som kommer på pallen samt vem som vinner en duell mot en annan åkare.

Livebetting finns även på en rad andra sporter på sajten. Fotboll, tennis, basket och ishockey är några av sporterna som erbjuder mer eller mindre dagliga event som är tillgängliga för livebetting. Spela live från ett par minuter innan avspark, uppkast eller nedsläpp, hela vägen fram till slutsignalen.

Betting i mobilen

Nya expekt finns tillgängligt för betting på skidskytte och VM såväl som på andra sporter och tävlingar. Du väljer själv om du vill spela på nya expekt direkt i webbläsaren eller om du vill ladda ner nya expekts app. Appen finns att ladda ner i enheter med iOS och Android.

När du spelar i mobilen anpassar sig upplevelsen efter den enhet och skärm du spelar genom. Du har tillgång till samma utbud av sporter, tävlingar och odds. Dessutom kan du använda mobilt BankID för att logga in och för att göra insättningar på sajten.

Andra sporter för betting hos nya expekt

Betting hos nya expekt sträcker sig över flera sporter och tävlingar från världens alla hörn. I kategorin vintersporter finns odds för längdskidor, ishockey, bandy och annat som fyller ut tv-tablåerna under vinterhalvåret.

Under sommaren tar andra sporter över och du hittar ett stort utbud av odds för fotboll, tennis, friidrott, cykling och annat som gör sig bra under årets varmare månader. Nya expekt gör sitt yttersta för att täcka in så många ligor och turneringar som möjligt från sportens värld.

FAQ

Vilket land är bäst genom tiderna i skidskytte-VM?

Som skidnation har framför allt Norge firat störst framgångar genom tiderna inom skidskytte. Man ligger långt före övriga nationer som till exempel Tyskland, Frankrike och Sverige när det kommer till att kamma hem medaljer under världsmästerskap.

Hur länge har skidskytte-VM arrangerats?

VM i skidskytte gick av stapeln för första gången 1958. Därefter har man, med ett fåtal undantag, samlat sportens främsta utövare varje år för att dela ut medaljer i olika discipliner.

Hur många tävlingar finns på schemat i skidskytte-VM?

Allt som allt körs det tolv olika tävlingar i ett VM. Det finns fem discipliner som arrangeras både för herrarna och för damerna. Därtill finns det ytterligare två discipliner, mixedstafett och singelmixedstafett, som innehåller båda könen.

Vilka verktyg finns för betting hos nya expekt?

Hos nya expekt kan du spela med livebetting, live streaming och spelbyggare för att optimera din upplevelse på sajten.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.