nya expekt Blogg

Spelschema för slutspelet i HockeyAllsvenskan 2024

HockeyAllsvenskan slutspel datum och spelschema

HockeyAllsvenskan slutspel 2024 inleds med åttondelsfinaler som spelas 11/3, 13/3 och 14/3. Varje åttondelsfinal är i bäst av tre matcher. Vinnarna får spela kvartsfinal medan förlorarna har spelat färdigt för säsongen.

Åttondelsfinaler

Åttondelsfinal match 1: 11/3 Åttondelsfinal match 2: 13/3 Åttondelsfinal match 3: 14/3

Kvartsfinalerna i HockeyAllsvenskan slutspel 2024 spelas som nämnt i bäst av sju matcher, till skillnad från åttondelsfinalerna. Här delas slutspelsserierna upp i olika speldatum för att inte alla matcher ska samlas under samma kväll serien igenom.

Kvartsfinal 1–2 spelas med start 17/3 och därefter varannan kväll fram tills ett avgörande faller, det vill säga när ett lag når fyra segrar. Kvartsfinal 3–4 spelas med start 18/3 och en potentiellt sjunde och avgörande match 30/3.

Kvartsfinaler

Kvartsfinal match 1: 17/3 samt 18/3 Kvartsfinal match 2: 19/3 samt 20/3
Kvartsfinal match 3: 21/3 samt 22/3 Kvartsfinal match 4: 23/3 samt 24/3 Kvartsfinal match 5: 25/3 samt 26/3 Kvartsfinal match 6: 27/3 samt 28/3 Kvartsfinal match 7: 29/3 samt 30/3

När alla kvartsfinalerna är färdigspelade får det högst rankade laget från grundserien välja sin motståndare i semifinalerna. Resterande två lag har inga valmöjligheter utan möter helt enkelt varandra.

Semifinalerna tar sin början på annandag påsk, den 1 april. Även här delas matcherna upp och spelas varannan dag fram tills ett lag har vunnit fyra matcher. Som längst pågår semifinalerna till 14/4.

Semifinaler

Semifinal match 1: 1/4 samt 2/4 Semifinal match 2: 3/4 samt 4/4
Semifinal match 3: 5/4 samt 6/4 Semifinal match 4: 7/4 samt 8/4 Semifinal match 5: 9/4 samt 10/4 Semifinal match 6: 11/4 samt 12/4 Semifinal match 7: 13/4 samt 14/4

Slutligen är det dags för finalen mellan slutspelets två bästa lag. Här finns det inget val att göra. Däremot har det högst rankade laget från grundserien hemmaplansfördel, det vill säga att en eventuell sjunde och avgörande match spelas i deras hemmaarena.

I detta fall är det alltså Brynäs som så länge man är kvar i slutspelet får den sjunde matchen på hemmaplan. Om Gävleklubben åker ur går turen över till tvåan, trean, fyran osv. i tabellen. Finalserien spelas med start den 17 april.

Final

Final match 1: 17/4 Final match 1: 19/4 Final match 1: 21/4 Final match 1: 23/4 Final match 1: 26/4 Final match 1: 28/4 Final match 1: 30/4

Formatet av slutspelet

Formatet i HockeyAllsvenskan har justerats några gånger genom åren. Som det är nu spelas varje slutspelsserie från kvartsfinalerna och framåt i bäst av sju matcher. Det vinnande laget avancerar till nästa steg i slutspelet medan förlorarna får slicka såren till nästa säsong.

Vinnaren av grundserien får hemmaplansfördel så länge man är kvar i slutspelet. I år blev det Brynäs som tog den platsen, efter att ha visat upp den bästa högstanivån och framför allt kontinuitet genomgående under säsongen.

Bland lagen som ingår i slutspelet hittar vi förutom Brynäs andra välrenommerade hockeyklubbar som Djurgårdens IF, Södertälje SK, AIK, Björklöven och Mora IK – alla med erfarenheter av att spela i SHL.

Brynäs trillade ur SHL efter säsongen 2022/23 och har hela tiden haft som mål att ta klivet tillbaka. För deras del är det extra viktigt att vinna slutspelet i HockeyAllsvenskan eftersom det tenderar att bli svårare och svårare att klättra upp ju längre man är kvar i den näst högsta serien.

Konkurrensen är dock stenhård, och till skillnad från i grundserien – där allting avgörs under 52 omgångar och flera månader av hockey – har slutspelet möjligheten att bjuda på flera skrällar när serierna avgörs i bäst av sju tighta matcher.

HockeyAllsvenskan slutspel 2024 kommer att bjuda på mängder av underhållning, spänning och dramatik. Räkna med att intensiteten höjs kring matcherna och att större doser av blod, svett och tårar kommer att spillas.

För att avgöra vilka lag som möter varandra i kvartsfinalerna får högre rankade lag välja sin motståndare. Brynäs får som en följd av att man vann grundserien välja en motståndare som man möter hemma, hemma, borta, borta, hemma, borta och slutligen hemma i en sjunde och avgörande match om det behövs.

Hos nya expekt har du förutom tillgång till vår guide om slutspelet även alla HockeyAllsvenskan slutspel datum som är bra att ha koll på, samt tillgång till odds för betting på HockeyAllsvenskan slutspel 2024.

Samtidigt som slutspelslagen i HockeyAllsvenskan utkämpar diverse kamper har seriens två lägst placerade lag en pågående kamp mot varandra. Östersunds IK och Västervik IK möts i en serie om bäst av sju matcher där vinnaren får ett nytt kontrakt i HockeyAllsvenskan medan förlorarna flyttas ner till HockeyEttan.

Lag 1–10 spelar slutspel i HockeyAllsvenskan Lag 1–6 inleder slutspelet i kvartsfinalerna Lag 7–10 spelar åttondelsfinaler om en plats i kvartsfinalerna

Möjligheter för betting

Hela slutspelet i HockeyAllsvenskan 2024 är tillgängligt för betting hos nya expekt. Du kan spela på vilket lag som tar klivet upp till SHL, samt en rad olika oddsmarknader hela vägen fram till och med finalen.

Odds hos nya expekt för HockeyAllsvenskan slutspel 2024 finns både om du vill spela på slutspelets vinnare eller på vinnare i enskilda matcher. Du kan spela på vilket lag som tar sig vidare från respektive slutspelsserie och olika oddsmarknader som berör samma ämne.

Spel på enskilda matcher finns tillgängligt både inför och efter nedsläpp. Spela live på HockeyAllsvenskan hos nya expekt hela vägen fram till slutsignal på marknader som matchvinnare, asian handicap och antal mål.

Som med alla andra sporter, ligor och turneringar kan du spela på slutspelet i HockeyAllsvenskan både via din dator och på mobila enheter.

FAQ

Vilket lag vann HockeyAllsvenskan slutspel 2023?*

I HockeyAllsvenskan 2023 tog sig MoDo och Djurgården till final i slutspelet. Matchserien lagen emellan gick till en sjunde och avgörande match där MoDo drog det längsta strået och återvände till SHL.

Hur många spelar i HockeyAllsvenskan slutspel 2024?

Inledningsvis är det tio klubbar som går in i slutspelet i HockeyAllsvenskan. Lag 1–6 spelar kvartsfinal medan lag 7–10 från grundserien måste utkämpa varsin åttondelsfinal för att få chansen att spela vidare.

Hur många matcher spelas i HockeyAllsvenskan slutspel 2024?

Det totala antalet matcher i slutspelet i HockeyAllsvenskan beror på hur snabbt lagen avgör respektive serie. Det högsta antalet matcher en enskild klubb kan spela är 21 matcher, eller 24 om man kommer från åttondelsfinalerna.

Vilka klubbar spelar i HockeyAllsvenskan 2024 slutspel?

Brynäs, Södertälje SK, AIK, Djurgården, Mora IK och IF Björklöven spelar slutspel och går in i kvartsfinalerna. BIK Karlskoga, Kalmar HC, Nybro Vikings och Almtuna spelar slutspel med start i åttondelsfinalerna.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.