NBA betting tips, guide & info

När vi pratar om ligor som är störst i respektive sport är NBA i basketvärlden onekligen en sådan. På andra sidan Atlanten samlas världens främsta idrottsmän i basket och gör upp om den åtråvärda titeln varje år. Det innebär såklart mängder av möjligheter till NBA betting hos nya expekt. Vår guide som behandlar NBA i sin helhet och NBA betting tips ger dig allting du behöver veta!

NBA betting hos nya expekt

Världens bästa basketliga förtjänar också ett utbud värt namnet. Hos nya expekt kan du välja och vraka bland odds för NBA betting på en nästintill daglig basis. Eftersom en säsong i NBA är lång och innehåller över 1000 matcher kan du njuta av underhållning i världsklass flera gånger om.

Utbudet för NBA hos nya expekt hittar du snabbt på sektionen för betting. Du klickar in under basket och som sig bör ligger NBA betting högt upp i listan över ligor och turneringar. Klickar du dig vidare via menyn möts du av matcher för livebetting om det pågår en match, samt utbudets hetaste matcher i nuläget.

Basket i allmänhet och NBA i synnerhet gör sig alldeles utmärkt som en publiksport, TV-sport men också en sport för betting och odds. Det går snabbt samtidigt som poängräkningen tillåter många poäng. Trots detta är det många matcher från NBA som blir både spännande och dramatiska i slutskedet.

Vid betting på sport hos nya expekt överlag står du som spelare i fokus.. Du spelar under svensk licens vilket innebär att verktygen för att du ska kunna spela ansvarsfullt är flera till antalet. Nya expekt fokuserar på smidig registrering och snabba betalningsmetoder.

Online betting odds NBA

Vad finns det då att hugga in på när det kommer till NBA betting odds online hos nya expekt? Sajten lockar med ett stort utbud som likt för övriga sporter täcker in alla olika marknader. NBA är en liga som är spännande att följa både under en hel säsong såväl som under enskilda matcher.

Odds för NBA betting kan avnjutas både inför match och live under tiden som matchen pågår. Tillsammans med livestreaming på NBA som finns tillgänglig hos nya expekt kan du sätta tänderna i någon av nedan marknader, som samtliga tillhör sajtens mer populära odds.

  • Titelvinnare: Spela på vilket lag som tar hem NBA-titeln
  • Matchvinnare: NBA betting på vilket av två lag som vinner en match
  • Asian handicap: Ge något av lagen en fiktiv pluslina eller minuslina
  • Över/under: Välj om du tror att det ska bli över eller under ett visst antal poäng i matchen
  • Spelarprops: Välj ut en spelare och betta på antal poäng, assist eller returer

NBA betting största matcher

Det är en bred skara lag som varje år gör upp om NBA-titeln. Sedan en längre tid tillbaka finns det totalt 30 lag som är indelade i två konferenser, den västra och den östra. Lagen är geografiskt indelade och ingår även i olika divisioner, vilka det finns sex stycken till antalet av.

Likt för alla sporter i Nordamerika är det inga klubbar som riskerar nedflyttning. Istället händer det att ett franchise byter stad och därmed byter namn. Exempel är bland annat Minneapolis Lakers som sedermera blev Los Angeles Lakers och St. Louis Hawks som numera är Atlanta Hawks.

Trots ett skifte av städer och divisioner finns det ett par möten under en säsong där en rivalitet har vuxit fram. Det kan handla om lag som historiskt sett har konkurrerat om stora framgångar, geografiskt intilliggande lag samt tidigare matcher som har resulterat i ont blod mellan klubbarna.

Boston Celtics - Los Angeles Lakers

Hos nya expekt ökar pulsen när klassikermötet mellan Boston Celtics och Los Angeles Lakers äger rum. Det är lagen med klart flest titlar i NBA genom alla tider och under vissa årtionden var det mer eller mindre endast Celtics och Lakers som tog hem titlarna, med legendarer som Larry Bird och Magic Johnson som härförare.

Detroit Pistons - Chicago Bulls

Under sent 1980-tal och inte minst under 1990-talet var mötena mellan Detroit Pistons och Chicago Bulls ligans hetaste tillställningar. Det skiljer, med amerikanska mått mätt, ingen större sträcka mellan storstäderna. Rivaliteten föddes främst av att lagen slogs om titeln men också av att matcherna ofta blev väldigt fysiska.

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers

Ser vi till nutid är det troligtvis Golden State Warriors matcher mot Cleveland Cavaliers som förtjänar ett omnämnande. Under 2010-talet blev det hela fyra finaler lagen emellan där Stephen Curry och LeBron James var stjärnspelarna i respektive lag. Golden State Warriors har med sina stora framgångar blivit laget att slå i ligan.

NBA live odds & livestreaming

Vi nämnde NBA betting och möjligheten att göra det live under matcher. Nya expekts livebetting lämpar sig extra väl på NBA då det dessutom finns livestreaming på många matcher. På så vis kan du höja spelupplevelsen ytterligare genom att faktiskt bevittna världens främsta basketspelare under tiden.

Pratar vi om NBA betting tips är det till och med en rekommendation att spela livebetting under matcherna. Det går som alltid att göra en analys inför en match för att du ska få bästa möjliga förutsättningar. Kan du kombinera den analysen med mönster du ser under matchen kan dina chanser för att hitta vinnande spel öka.

NBA betting tips

För att få ut det mesta av betting på basket och NBA finns det ett par NBA betting tips som är värda att ha i åtanke. Dels har det att göra med den nämnda analysen som du kan göra inför varje match. Form, skador och historik är alla aspekter som är bra att ha med när du ska bestämma dig för ett bet.

Viktigt är också att sätta upp en spelkassa för NBA betting. Från den kan du med förutbestämda insatser portionera ut spelkassan så att den räcker länge och väl. På så sätt påverkas inte din betting av ett par förluster i rad.

Var inte blyg för att kika in alternativa marknader på NBA betting odds. Det finns som sagt mer än bara matchvinnare när det kommer till matcherna, där över/under och diverse handikapplinor är populära alternativ. Kanske vill du sätta din tro till en enskild spelare istället?

Betting på nya expekt i mobilen

Eftersom många matcher i NBA spelas under natten svensk tid är det kanske inte fullt så praktiskt att placera spel via en dator. Nya expekt ser till att du utan problem kan spela på NBA betting odds online oavsett även om du endast har en mobiltelefon eller surfplatta tillhands.

För att spela på NBA betting odds kan du antingen ladda ner den applikation som finns tillgänglig för ändamålet eller surfa in på nya expekts mobilanpassade webbsajt. Här kan du även sköta din registrering, dina insättningar och givetvis även dina uttag. Med BankID i mobilen blir det extra smidigt och enkelt.

Spela ansvarsfullt

Vi vill även slå ett slag för vikten i att spela ansvarsfullt. Det spelar ingen roll om det rör sig om fotboll, tennis eller som i detta fall basket från NBA. Vill du få ut det mesta av din upplevelse för online betting odds på NBA är det en rekommendation att du använder verktygen som finns för att spela på en lagom nivå.

Hos nya expekt kan du sätta gränser för insättningar, förluster och för tiden du spenderar på sajten. Det finns ett självtest via vilket du kan undersöka dina spelvanor. Känner du att du behöver ta en paus från betting online finns det länkar till stödlinjen.se samt till Spelpaus.


Vår partner
ManchesterCity

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.