Spela på bordtennis-VM-odds hos nya expekt

Jan-Ove Waldner, Mikael Appelgren, Jörgen Persson och Truls Möregårdh. Spelarna som har eldat på svenska folkets intresse för bordtennis är många. Som om inte dessa giganter vore nog, finns fler namn att nämna när det kommer till svenska spelare som har presterat på stora mästerskap genom åren.

VM i bordtennis arrangerades för första gången redan 1926 i London. Två år senare var det dags i Stockholm. Därefter har otaliga städer och länder stått som värd för mästerskapet, som är något av det största som man kan spela i sporten.

Det årligen återkommande mästerskapet uppmärksammas hos nya expekt, som erbjuder bordtennis-VM-odds innan och under turneringen. Följ våra svenska stjärnors framgångar samtidigt som du tar dig an vårt utbud av bordtennis-VM-betting på sajten.

Störst matcher för bordtennis-VM-betting

Införandet av en årlig turnering i nuvarande format skedde 2003 inför VM i Paris. Då hölls bordtennis-VM i singel och dubbel. Året efter, i VM 2004 i Doha, hölls det i lag. Så har det fortsatt och vartannat år är det lag-VM följt av bordtennis-VM i singel och dubbel.

Totalt finns det sju olika varianter av mästerskapet. I lag-VM är det herrarnas lagtävling och damernas lagtävling medan herrsingel, damsingel, herrdubbel, damdubbel och mixed dubbel utgör tävlingarna i ordinarie VM

Individuella VM

Innan 1999 i Eindhoven, när man för första gången testade att dela upp tävlingarna, arrangerades bordtennis-VM med alla tävlingar samlade. Från och med 1999, med ett avbrott mellan 2000 och 2003, har sportens individuella VM arrangerats vartannat år.

I individuella VM avgörs fem olika tävlingar. Hos nya expekt kan du spela på bordtennis-VM-odds som berör herrarnas singelturnering, damernas singelturnering, herrarnas dubbelturnering, damernas dubbelturnering och den mixade dubbeln med en tävlande av varje kön.

Framstående nationer i VM genom åren är Kina, Ungern, Japan och även Sverige, som historiskt har firat stora framgångar i bordtennis-VM.

Lag VM

Bordtennis-VM i lag spelades för första gången i Kuala Lumpur år 2000. Därefter kom ett avbrott innan formatet återupptogs i VM i Doha 2004. Därefter har tävlingarna arrangerats vartannat år och tillåter sportens herrar och damer att göra upp mot andra nationers främsta spelare i lag.

Även här finns det bordtennis-VM-odds att ta del av hos nya expekt. Du kan spela på vilken nation som vinner guldet, vilken nation som vinner respektive match och även på enskilda matcher i matchen. En match i lag avgörs i bäst av fem matcher, med både singel och dubbel på menyn.

Marknader för bordtennis-VM-odds

Vad kan man då spela på när det kommer till bordtennis-VM-betting? Ett par veckor innan turneringen drar igång kan du hitta spel på vilken nation som står som vinnare. Eftersom även ett silver och ett brons ska delas ut är det också spelbara alternativ.

I bordtennis avgörs matcherna i bäst av ett antal set. Således kan du spela dels på vinnaren i matchen, dels på vinnaren av varje set. Andra populära marknader är handikappspel och totalt antal poäng i match/set.

  • Vinnare: Spela på bordtennis-VM-odds kring vilken nation som tar hem mästerskapet. Spelet finns tillgängligt hela vägen fram till finalen.
  • Matchvinnare: Ett spel på matchvinnare när det kommer till bordtennis-VM-betting kan vara både på matchen mellan nationerna och matchen i matchen mellan två individer.
  • Antal set: Nya expekt har odds för det totala antalet set som spelas i en match. Spela på över/under ett antal som du tror på.
  • Handicap: Ge en spelare ett fiktivt handikapp i matchen. Du kan ge antingen pluspoäng eller minuspoäng för att jämna ut oddsen.

Betting i mobilen

För att optimera dina möjligheter att placera ett spel när helst du vill, finns bordtennis-VM-betting i mobilen hos nya expekt. Bordtennis och andra sporter finns samlade med samma utbud av marknader och odds som om när spelar via en dator.

Det finns tillfällen, särskilt under stora mästerskap, där man inte alltid har en dator i närheten. Om du befinner dig på plats på arenan eller ser matchen i goda vänners lag kan det vara mer passande att ta fram mobilen och placera ditt spel via nya expekts app.

Livebetting hos nya expekt

Bordtennis är en snabb sport där det inte dröjer lång tid mellan poängen. Det är också en sport – precis som bland annat tennis – där spelarnas momentum under olika perioder av matchen kan bli avgörande för slutresultatet.

Om du följer en match under bordtennis-VM live kan du läsa av spelarnas kroppsspråk och få en uppfattning om vem som plockar hem flest poäng under den närmaste perioden. Det kan du ta med dig när du ska lägga ditt spel på matchen.

Självklart gäller det fortfarande att göra en analys av matchen innan den drar igång. Under matchen kan du med hjälp av livebetting få ytterligare tyngd åt ditt spel innan du lägger in en insats.

Andra sporter för betting hos nya expekt

Utbudet av bollsporter som spelas både individuellt och i lag hos nya expekt sträcker sig bortom bordtennisens värld. Tennis är en liknande sport där man har många turneringar och tävlingar att tillgå under mer eller mindre hela året.

En gång om året samlas Europas och världens främsta tennisspelare för att göra upp i Laver Cup. Det tenderar att bli en underhållande tillställning där man tävlar i lag om den åtråvärda titeln.

FAQ

Vilket land är bäst genom tiderna i bordtennis-VM?

Sett till antalet medaljer och antalet stora spelare som har tagits fram genom åren är Kina störst i VM-historien. Titt som tätt dyker det dock upp nationer med spelare som kan utmana stormakten inom sporter, och bordtennisen är inget undantag.

Hur länge har bordtennis-VM spelats?

Den första upplagan av VM i bordtennis avgjordes 1926 i London. Därefter har tävlingarna ägt rum i bland annat Stockholm, Paris, Kairo, Kolkata, Tianjin och Doha.

När spelas bordtennis-VM?

Datumen för när VM i bordtennis spelas varierar. Genom åren har turneringar arrangerats under vintern, våren, sommaren och hösten. Det beror också på om det arrangeras ett sommar-OS, där bordtennis också ingår, samma år.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.