Guide för darts odds hos nya expekt

Dart har på senare år blivit en sport som fler och fler fattat tycke för. Sportens popularitet växer i många delar av världen, men också i Sverige. Eftersom det är en sport som många provat på någon gång i sitt liv har många redan koll på grunderna. Darts betting ger ytterligare en dimension till det anrika pub-spelet som numera spelas i fullsatta arenor och ses av miljoner TV-tittare världen över.

Darts betting

Parallellt med att sportens popularitet har ökat runt om i världen har intresset för betting på dart vuxit sig starkare. På nya expekt kan du hitta ett stort utbud av odds och marknader för dart. Utbudet av dartodds växer hela tiden och når sin topp när tävlingar av större modell ska avgöras. Dart som sport tog fart under 1900-talet, även om historien kring spelets uppkomst sträcker sig längre tillbaka än så.

Det är inte riktigt klart kring var och när dart började spelas, bara att det var hundratals år sedan. Den främsta förändringen och utvecklingen sedan dess fram till den sport vi har idag, handlar om materialet som används och det stora publikintresset kring tävlingar. Dart spelas numera på allt från pubar på landsbygden till fullsatta lokaler med plats för tusentals åskådare.

Hos nya expekt är det den professionella formen av dart som finns med i utbudet av dart odds. Under ett kalenderår anordnas flera stora tävlingar där världens främsta dartspelare samlas. När det väl är dags hittar du odds i flera olika former, både för spel inför match och för livebetting.

Det är lätt att att förstå sig på dart som sport. Hos nya expekt kan du registrera och verifiera dig med BankID och kan därefter påbörja ditt spelande. Du kan dessutom välja fritt huruvida du vill spela i din dator eller på mobila enheter.

Olika oddsmarknader för betting på dart

Odds på dart finns att tillgå både vid internationella tävlingar och vid turneringar på nationell nivå. Intresset för dart som sport har bidragit till att vi på nya expekt vill förse våra spelare med odds från så många tävlingar som möjligt.

Ju större tävling det handlar om, desto större utbud av odds finns att tillgå. Däremot kan du räkna med att åtminstone hitta ett par olika marknader och odds oavsett tävling. Nya expekt vill också utöka antalet möjligheter för betting. Ett exempel är livebetting på dart.

En match i dart spelas i bäst av ett skiftande antal set eller legs. Varje set kan i sin tur också avgöras i ett visst antal legs. Reglerna varierar mellan olika tävlingar, men också faser i tävlingen. Hos nya expekt kan du spela på turneringsvinnare och matchvinnare, men även mer intensiva former av betting. Det kan handla om vinnare av ett set eller ett leg.

  • Turneringsvinnare: Spel på dart odds för vinnare av en liga eller turnering.
  • Matchodds: Odds på vilken spelare som vinner en match.
  • 180s: Spel på antalet 180s i en match från båda spelarna.
  • Legbetting: Odds på händelser i respektive leg, vinnare och 180s.

De största darttävlingarna i världen

Merparten av alla stora tävlingar inom dart anordnas av Professional Darts Corporation (PDC). Det finns många årliga tävlingar, som återkommer en gång om året. Om man ser till Storbritannien, där dart har det starkaste fästet som sport, arrangeras flera stora turneringar och många av sporten främsta utövare kommer från de brittiska öarna.

Nya expekt ser som nämnt till att täcka in både dessa större tävlingar såväl som mindre arrangemang. Det är dock tydligt att intresset är som störst när till exempel VM eller World Matchplay avgörs, både för tävlande, publik och media. Du kan räkna med att det finns ett större utbud av odds att spela på från dessa tävlingar.

PDC World Championship

PDC World Championship är det världsmästerskap som avgörs i slutet av varje år, med ett avgörande tidigt under nästkommande år. Det är en turnering som såg dagens ljus 1994 och som har haft Alexandra Palace i London som skådeplats sedan 2008. Vinnaren här får titeln världsmästare, utöver en ansenlig summa prispengar. Hela världsmästerskapet är en publikfest.

World Matchplay

I Blackpool, även det i England, avgörs World Matchplay. Tävlingen anordnas under sommaren och är en stor händelse för världseliten. Likt nämnda PDC World Championship spelades den första upplagan 1994 och World Matchplay är en högst prestigefylld titel att lägga vantarna på.

Premier League Darts

Mellan nämnda turneringar spelas Premier League Darts över ett antal månaders tid. Totalt arrangeras 16 olika tävlingar innan ett slutspel avgör vem som tar hem titeln. Premier League Darts bjuder likt merparten av alla darttävlingar in spelare från hela världen och har spelats sedan 2005. Respektive deltävling äger rum på olika platser runt om i Europa.

Spela på dart med nya expekts välkomstbonus

Hos nya expekt får alla nya spelare som gör en insättning för första gången tillgång till en välkomstbonus. Det är ett erbjudande som du endast kan aktivera en gång.

Du kan använda din bonus exempelvis för dart betting. Förutom ett stort utbud av odds och betting finns det många funktioner att utforska om du är ny på sajten, med allt från livebetting till en unik bet builder-funktion.

Livebetting på dart hos nya expekt

Det går undan när du kollar på en match i dart. Spelarna kastar pilarna i en rasande takt och det kan svänga fram och tillbaka flera gånger under en match, ett set eller ett leg. För att du ska kunna placera ett spel utifrån matchens händelser ser vi till att erbjuda livebetting på dart hos nya expekt.

Livebetting är ett bra sätt att ge sig själv tid att utvärdera sitt spel med hjälp av matchen i sig. Man märker snabbt i dart om en spelare har en bra dag eller inte. Med livebetting hos nya expekt kan du vänta in händelser i en match för att sedan placera ditt livespel när oddset är som bäst eller när din magkänsla har stärkts.

För vissa event inom dart finns det också livestreaming hos nya expekt. Här direktsänder vi matcher från olika sporter, ligor och turneringar direkt på sajten. Det är en service som är helt gratis för våra inloggade kunder.

Spela på dart i mobilen

Du har tillgång till livebetting, streaming och odds hos nya expekt i din mobiltelefon och din dator. Att spela på odds via dina mobila enheter kan användas när du inte har tillgång till din dator. Då kan du istället ta till en mobiltelefon eller en surfplatta för att fortsätta ditt spelande.

Det finns både en app från nya expekt att ladda ner och använda, men också en mobilanpassad webbsajt att logga in på. Oavsett vilken enhet och väg du väljer att gå kan du registrera ett konto och sköta alla dina transaktioner på samma enhet.

Tips för betting på dart

Det finns olika tips du kan använda dig av vid betting på dart.Tipsen nedan är allmänna för betting, men också mer riktade till spel på darts odds.

Det må vara ett par tävlingar per år som smäller aningen högre och som gör att ditt intresse ökar. Vi rekommenderar dock att du ibland kikar även på mindre tävlingar eller åtminstone håller koll på resultaten. Speciellt i närtid ger det indikation på hur en spelare ligger till formmässigt, en faktor som spelar stor roll i dart.

Mindre välkända spelare tenderar att prestera bra på mindre tävlingar. Det gäller dock att sålla ut vilka spelare som kan prestera även när pressen ökar och man spelar inför storpublik. När det väl gäller, till exempel när VM ska avgöras, har större namn flera gånger visat att rutin och erfarenhet väger tungt.

Inför ett event i dart kan det också vara bra att sätta upp en spelkassa som du förhåller dig till. Detta för att undvika att man dras med i stämningen och tar förhastade beslut. Om du portionerar ut dina insatser och lägger upp en taktik för betting kommer din spelkassa förmodligen räcka längre.

Spela ansvarsfullt

Nya expekt lägger stor vikt vid att våra kunder ska spela ansvarsfullt. Vi ser till att du har verktyg för att i största möjliga mån kunna hålla koll på spelvanor och sätta spelgränser. Det handlar om gränser för insättningar, förluster och spelsessioner.

Vårt hårda arbete för att stärka ett ansvarsfullt spelande visar sig även i den svenska spellicens som nya expekt har beviljats. Om du upplever att du har problem med spel finns stödlinjen.se tillgängligt dygnet runt. Du kan också stänga av dig själv från spelandet via Spelpaus.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.