Spela på CSGO - Intel Extreme Masters odds hos nya expekt

Counter-Strike: Global Offensive, eller CSGO som den populära e-sporten vanligen förkortas, är ett av världens mest populära datorspel. Det lanserades redan i augusti 2012 och har sedan dess blivit det självklara valet för stora delar av det community som finns runt Counter-Strike världen över.

På professionell nivå finns det ett antal prestigefyllda tävlingar på den internationella scenen. Men få turneringar kommer upp till den prestige som finns under hela Intel Extreme Masters (IEM). Det är en serie internationella turneringar som lockar världens bästa CSGO-lag. Redan 2007 spelades den första säsongen och man närmar sig nu totalt 20 spelade säsonger.

Intel Extreme Masters finns inom andra esporter också, tidigare exempelvis World of Warcraft och Quake Live, men det var bara Counter-Strike som var med från början, och som nu är en självklar del av Intel Extreme Masters igen. Sedan lanseringen av Counter-Strike: Global Offensive har det varit spelvalet.

Som registrerad kund hos nya expekt får man tillgång till ett stort utbud på en mängd e-sporter och stora turneringar inom e-sporten. Counter-Strike: Global Offensive är inget undantag. CSGO - Intel Extreme Masters betting finns tillgängligt via dator och mobila enheter. När turneringarna avgörs finns det ett stort utbud av CSGO - Intel Extreme Masters odds och oddsmarknader att spela på.

Så spelas CS - Intel Extreme Masters

CS - Intel Extreme Masters arrangeras av organisationen ESL Gaming GmbH och varje år inleds en ny säsong. Vad som är speciellt med CSGO - Intel Extreme Masters är att säsongen skiljer sig åt från år till år, vilket gör att den som har tänkt spela på CSGO - Intel Extreme Masters odds behöver hålla sig uppdaterad om det aktuella året ser ut.

Exempelvis spelades det hela tio turneringar inom CSGO - Intel Extreme Masters säsongen 2021, men 2022 spelades det bara fyra. Antalet turneringar varierar med andra ord från år till år. Vad som är gemensamt för varje säsong är att det endast är prestigefyllda turneringar som får ta del av CSGO - Intel Extreme Masters. Bland annat märks det på prispengarna, som ligger på en hög nivå.

Kända lag som tävlat i CSGO - Intel Extreme Masters

Genom åren har det varit många framstående lag inom Counter-Strike: Global Offensive som har tävlat i CSGO - Intel Extreme Masters. Då turneringen har funnits under lång tid har deltagarlagen varierat över tid, men det finns några som varit återkommande många gånger. Ett sådant lag är svenska Fnatic, som också är det lag som har vunnit CSGO - Intel Extreme Masters flest gånger.

Vad man kan konstatera om CSGO - Intel Extreme Masters är att det är en serie turneringar som lockar de största lagen i världen. Det innebär att nivån på det spelande som utförs under CSGO - Intel Extreme Masters håller högsta klass. Det är inte heller en serie turneringar som är öppna för vilka som helst. Det är just de bästa i världen som tävlar här.

 • Fnatic
 • Team Vitaly
 • Heroic
 • G2 Esports
 • Natus Vincere
 • Cloud9
 • FaZe Clan
 • OG
 • Ninjas in Pyjamas
 • Astralis

Oddsmarknader för CSGO - Intel Extreme Masters betting

Esporter i allmänhet är något som växer i utbudet hos nya expekt. Det märks framför allt på antalet oddsmarknader som finns att tillgå. Turneringarna som spelas under Intel Extreme Masters tillhör säsongens allra mest intressanta. Det gör att utbudet är stort när dessa turneringar och matcher ska spelas.

Hos nya expekt finns ett stort utbud av oddsmarknader redan innan turneringen, men framför allt på de specifika matcherna. Några vanliga oddsmarknader för CSGO - Intel Extreme Masters betting är:

 • Vinnarspel: Spela på vilket lag du tror vinner en turnering under CSGO - Intel Extreme Masters. Oddsmarknaden finns tillgänglig långt innan turneringen börjar. Du kan också spela under turneringens gång, men då regleras oddsen utifrån tidigare resultat och prestationer.
 • Matchodds: Spela på det lag du tror vinner en specifik match. Matchodds på CSGO - Intel Extreme Masters innehåller bara två alternativ då ett lag måste vinna.
 • Kartspel: Spela på en specifik karta under en match i CSGO - Intel Extreme Masters. Du kan spela på vilket lag som vinner karta 1 och karta 2, exempelvis.
 • Karthandikapp: Ge ett av lagen ett positivt eller negativt handikapp för antalet vunna kartor. Spela på det odds du tror på med handikappat inräknat.
 • Gå till förlängning: Spela på om du tror att någon karta går till förlängning. Du kan också spela på att en specifik karta ska gå till förlängning.

Andra odds på esporter

Counter-Strike Global Offensive är en av de största e-sporterna i Sverige, med tanke på den framgångsrika historia inom Counter-Strike som Sverige har. Det märks i utbudet hos nya expekt. Det är inte bara tävlingarna under Intel Extreme Masters som tar stor plats i utbudet. Det går att hitta odds på i stort sett alla stora tävlingar under på CS.

Nya expekt erbjuder också ett stort antal odds på andra esporter, som Dota 2, League of Legends, Rainbow 6, Overwatch 2 och Valorant. Som registrerad och inloggad kund har man tillgång till hela utbudet med ett och samma spelkonto.

Livebetting på CS - Intel Extreme Masters

Vad är livebetting? Det är en spelfunktion som gör det möjligt att placera spel samtidigt som en match pågår. Liveoddsen är föränderliga och anpassas utifrån olika matchhändelser. Som spelare har du chansen att göra en analys av matchen, studera oddsen och sen placera ett spel.

Livebetting finns tillgängligt på alla olika enheter när du spelar hos nya expekt. Utbudet är stort och det finns liveodds att tillgå i stort sett varje dag. Dessutom kan man spela livespel på CS - Intel Extreme Masters odds. Då kan man exempelvis invänta den första kartan eller valet av karta innan man placerar sitt spel. Ju mer information man har, desto bättre spelanalys har man möjlighet att göra.

Betting i mobilen hos nya expekt

Många spelare föredrar idag att kunna spela på betting i sin smartphone. Eftersom det går att använda sina mobila enheter till i stort sett alla ärenden är det bara naturligt att man också ska kunna spela på betting i mobilen. Det har nya expekt tagit fasta på, för att möta våra spelares önskemål.

När du spelar på betting i mobilen hos nya expekt kan du göra det på två olika sätt. Antingen använder du dig av webbläsaren i din mobila enhet för att surfa in på sajten. Det spelar ingen roll om du använder en smartphone eller en surfplatta. Du kommer då till en version av sajten som är optimerad för mobila enheter. Det märks på allt från gränssnitt och layout till funktionerna som finns tillgängliga.

Det andra alternativet är att ladda ner den uppdaterade appen från nya expekt. Den finns tillgänglig både för användare av iOS-enheter och Android. Ladda ner appen i Google Play eller App Store, beroende på vilken mobil enhet du använder. Även i appen får du tillgång till hela utbudet och alla funktioner du behöver för att kunna spela betting. Du behöver dessutom en mobil enhet för att kunna legitimera dig med mobilt bankID.

Andra sporter i oddsutbudet hos nya expekt

Det är inte bara CSGO och e-sporter som tar en stor plats i oddsutbudet hos nya expekt. Den som har ett aktivt spelkonto kan använda samma inloggning till att spela på en rad andra sporter. Dagligen finns det odds på sporter, ligor och matcher från världens alla hörn. Du kan både spela på vanliga odds och livebetting.

Betting på fotboll, ishockey, handboll, amerikansk fotboll, basket och andra lagsporter är populärt. E-sporten är ganska unik i sin karaktär, men om man vill spela på andra sporter finns det odds att tillgå. Fördelen är just att man kan göra det på samma sajt eller i samma bettingapp.

FAQ

När grundades CSGO - Intel Extreme Masters?

Intel Extreme Masters spelades för första gången 2007, men det var först 2015 som det spelades Counter-Strike: Global Offensive under Intel Extreme Masters. Tidigare var det Counter-Strike 1.6 som spelades. Med andra ord kan man säga att CS - Intel Extreme Masters har funnits sedan 2015 i det som liknar nuvarande form.

Vilka svenska lag har vunnit CSGO - Intel Extreme Masters?

Det svenska CSGO-laget Fnatic är mest framgångsrika av alla lag i CSGO - Intel Extreme Masters och har vunnit flera turneringar genom åren. Ninjas in Pyjamas, som också är ett svenskt lag, har också vunnit turneringar i CSGO - Intel Extreme Masters. Sverige fortsätter att vara ett framstående land när det kommer till Counter-Strike på internationell nivå.

Är det alltid samma turneringar i CSGO - Intel Extreme Masters?

Nej, det är inte alltid samma turneringar under en säsong i CSGO - Intel Extreme Masters. Det är ESL, som organiserar hela säsongen, som avgör vilka turneringar som tar plats i Intel Extreme Masters det aktuella året. Antalet turneringar under en säsong och ett år kan dessutom variera stort över tid.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.