Guide till amerikansk fotboll betting hos nya expekt

Amerikansk fotboll är namnet till trots en sport som har fått fäste över hela världen, även om amerikanska NFL är ligan på allas läppar. Nya expekt erbjuder amerikansk fotboll betting inför match och för livebetting. Du kan dessutom ta del av hela spelupplevelsen via din mobiltelefon eller surfplatta.

Amerikansk fotboll

Det råder delade meningar om vilken fotboll, eller football, som är den “riktiga” formen. På andra sidan Atlanten, i USA, är det definitivt amerikansk fotboll som dominerar. Det är den största och mest populära sporten i USA. Sett till publikintresset är det den största ligan i världen, alla kategorier.

Den första officiella matchen i amerikansk fotboll ska ha gått av stapeln redan den 6 november 1869 mellan lagen Rutgers och Princeton. Under tidigt 1900-tal gjorde proffsfotbollen entré och det dröjde inte länge innan det fanns en liga, National Football League, som blev tävlingen alla ville vara en del av.

På nya expekt är det NFL som dominerar utbudet vad gäller odds på amerikansk fotboll. Ligan spelas under ett ungefärligt halvår, från sensommaren till början på nästkommande år. Finalen avgörs sedan i en av världens absolut största idrottshändelser.

För att få tillgång till upplevelsen som nya expekt erbjuder räcker det med att du verifierar din identitet med BankID. Därefter har du ett konto och kan göra en insättning innan du sätter igång och spelar. Nya expekts välkomstbonus är också något som är tillgänglig för nya spelare.

Spela på amerikansk fotboll med nya expekts välkomstbonus

Nya expekts välkomstbonus kan användas för betting av olika slag och på olika sporter.

Erbjudandet är tillgängligt för alla nya spelare och aktiveras i samband med din första insättning på nya expekt. Det finns ingen bonuskod som du behöver ange och du kan aktivera din välkomstbonus både om du spelar via en dator eller en mobil enhet.

Stora tävlingar inom amerikansk fotboll betting

Hos nya expekt är vi vana vid att presentera ett brett utbud av marknader och odds oavsett vilken sport det gäller. När det kommer till amerikansk fotboll, en av sportvärldens mest populära sporter, är det självklart att du som spelare ska få alla möjligheter till att njuta fullt ut av din betting.

I det målet ingår att inte lämna någonting utanför utbudet. För betting på amerikansk fotboll finns det ofta något att utforska.. Inte helt oväntat är det NFL som är den största marknaden som finns tillgänglig hos nya expekt.

NFL

Det var 1922 som NFL fick sitt nuvarande namn. Ligan är uppdelad i två olika konferenser, American Football Conference och National Football Conference. Totalt består NFL av 32 klubbar som gör upp om slutspelsplatserna genom den 18 matcher långa grundserien. Därefter väntar ett nervkittlande slutspel.

Slutspelet i NFL avgörs i direkta utslagsmöten, till skillnad från många andra amerikanska sporter och ligor där det är slutspelsserier som gäller. Det är en viktig ingrediens i att NFL har blivit en så pass populär liga, då slutspelet anses vara det mest underhållande i sitt slag.

NCAA

Även på college-nivå är amerikansk fotboll en gigantisk sport i Nordamerika. Det är här stjärnorna i NFL växer fram och sedermera draftas av stjärnklubbarna. Matcherna i NCAA, organisationen för sport i college, innehåller i regel mer poäng och enligt vissa ännu högre doser av underhållning än matcherna i NFL.

IFAF World Championship

Självklart spelas det även ett officiellt världsmästerskap i amerikansk fotboll. Det avgörs var fjärde år och inte helt oväntat har USA dominerat tävlingen sedan starten 1999. Sverige har ett brons från 1999 och en fjärdeplats från 2007 att stoltsera med. Antalet deltagande nationer är få och amerikansk fotboll på landslagsnivå har utrymme att växa.

Amerikansk fotboll odds

Odds på amerikansk fotboll hos nya expekt kommer i flera olika skepnader. Funktionen för livebetting gör att du inte heller behöver oroa dig för att missa spelstopp. Livebetting på amerikansk fotboll innehåller ofta samma marknader som om du skulle spela innan en match börjar.

Det finns ett par mer klassiska odds som går att hitta oavsett vilken tävling det gäller, medan antalet oddsmarknader för spel på NFL blir fler och bredare. Turneringsvinnare, matchvinnare, handikappspel och spel på över/under tillhör kategorin av odds som du i regel alltid hittar.

  • Turneringsvinnare: Spela på vilket lag som vinner en liga eller turnering.
  • Matchvinnare: Odds på vilket lag som vinner matchen, oftast inklusive förlängning.
  • Handikapp: Ge något av lagen en fiktiv pluslina eller minuslina.
  • Över/under: Välj om du tror att det ska bli över eller under ett visst antal poäng i matchen.
  • Spelarspecialer: Välj ut en spelare och spela på antalet touchdowns, yards och poäng.

Livebetting på amerikansk fotboll

Livebetting överlag är en spelform och en funktion som är viktig både för oss på nya expekt och för våra spelare. Nya möjligheter öppnar sig när man inte tvunget måste lägga ett spel innan match utifrån statistiska förutsättningar, utan kan hitta odds att spela på grundat i vad som faktiskt sker i matchen.

Amerikansk fotboll som sport styrs väldigt mycket av enskilda händelser i en match och momentum som byggs upp på grund av dessa. Det är ofta den typen av avgörande händelser, exempelvis turnovers, som inte går att förutspå eller att räkna på inför en match. Livebetting på amerikansk fotboll tillåter dig att ta med det i din beräkning istället.

Utbudet av livebetting hos nya expekt sträcker sig långt utanför världen av amerikansk fotboll. Den mer etablerade varianten av fotboll tillsammans med bland annat tennis, basket, ishockey och handboll utgör utbudet.

Betting i mobilen hos nya expekt

Av förklarliga skäl är en dator kanske inte den optimala enheten att spela på, även om det har sina fördelar. Om du kombinerar det med betting i mobilen får du en plattform att spela på vid alla möjliga tillfällen.

Hos nya expekt kan du ägna dig åt betting i mobilen direkt i din mobila webbläsare, där en mobilanpassad webbsajt ger dig tillgång till hela utbudet av odds och funktioner. Det går till exempel att spela livebetting i mobilen hos nya expekt. Det finns även en applikation från nya expekt som du kan ladda ner till din mobiltelefon eller surfplatta.

Tips för betting på amerikansk fotboll

Intresset för amerikansk fotboll växer så att det knakar. Pratar vi om finalen är det ett event som ses av miljontals tittar världen över och även i Sverige får sporten mer utrymme. Det finns en ljus framtid för amerikansk fotboll som idrott.

Som spelare finns det ett stort utbud av spelmarknader och olika amerikansk fotboll odds. Innan du börjar betta finns det vissa saker att sätta sig in i.

I det ingår att ta reda på så mycket du kan vad gäller statistik, form, inbördes möten, skador och annat som kan påverka utgången av ett spel. Du kan med fördel ta hjälp av experter på ämnet och blanda det med din egen analys. Det är med hjälp av dina efterforskningar du sedan kan avgöra om du det är lämpligt att placera ett spel på det odds som erbjuds.

Ytterligare ett tips är att utnyttja olika funktioner som finns för betting på amerikansk fotboll. Livebetting, bet builder och cash out är till för att du ska kunna skräddarsy din spelupplevelse och för att du ska kunna placera ett spel helt utifrån dina egna premisser.

Spela ansvarsfullt

Utöver nämnda tips kan vi inte belysa vikten av att spela ansvarsfullt tillräckligt. Det är A och O när det kommer till betting och spel överhuvudtaget. Nya expekt har med en svensk licens och ett gediget arbete kring spelarnas säkerhet och trygghet allt du behöver för att kunna njuta av din spelupplevelse fullt ut.

Bland våra verktyg hittar du möjligheten att sätta gränser för summor du spelar med och tiden du spenderar som inloggad på sajten. Känner du att du vill undersöka dina spelvanor eller behöver tips och råd? Då finns det ett självtest som du kan ta del av, för att kartlägga ditt eget spelande. Nya expekt är också knutet till Spelpaus om du känner att du behöver en paus från spel. Glöm inte att kontakta stödlinjen.se om du eller någon i din närhet upplever problem med spelandet.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.