League of Legends betting & odds hos nya expekt

League of Legends eller LoL som det också kallas är ett av världens mest populära datorspel inom esport. Det har flera gånger fått utmärkelsen för bästa esportspel på den årliga Game Award-galan. Varje år lockas miljontals åskådare till turneringar runtom i världen och de bästa spelarna är lika mycket stjärnor som fotbollsspelare eller formel 1-förare.

Hos nya expekt tar vi esport på stort allvar, vilket syns tydligt i vårt breda utbud. Oavsett om du spelar i appen eller på sajten kan du ta del av League of Legends odds och betta på en stor mängd matcher och turneringar, särskilt när det är dags för populära mästerskap som MSI och Worlds.

LoL betting i mobilen

För den som vill placera ett League of Legends bet online finns det mer än en väg att gå. Vissa föredrar att spela hos nya expekt via datorn, men det är allt fler som gillar att utföra sin betting i mobilen. Därför har vi utvecklat en app som är gratis att ladda ner från både Google Play och App Store. Du loggar in med hjälp av BankID och använder samma spelkonto som du har gjort innan.

Det är även möjligt att spela via webbläsaren i mobilen. Då är det bara att knappa in samma webbadress som när du spelar på datorn. Även här är inloggning med BankID möjlig. Den mobilanpassade hemsidan har ett användarvänligt gränssnitt, vilket gör den lätt att navigera. Utbudet av League of Legends betting och odds är detsamma oavsett om du spelar på datorn eller i mobilen.

Så länge du befinner dig i Sverige och har tillgång till internet kan du spela på League of Legends odds. Kom ihåg att du måste vara minst 18 år för att registrera dig som kund hos nya expekt samt att du behöver att ha ett svenskt personnummer och uppfylla övriga krav.

League of Legends live betting hos nya expekt

Det är inte bara inför matcher och turneringar som du kan spela på League of Legends bet online. Livebetting är en viktig del av det utbud som vi erbjuder hos nya expekt, både när det gäller sport och esport. Oddsmarknaderna för livebetting liknar till stor del vanlig betting, men med en viktig skillnad. Liveodds ändrar sig nämligen i realtid i relation till vad som händer i matchen.

Anledningarna till att spela på livebetting hos nya expekt är många och skiljer sig från person till person. För vissa handlar det om att man vill kunna sätta sig in i matchen innan man placerar sitt spel. Ett League of Legends betting tips är att avvakta under den första kartan för att på så vis bilda dig en uppfattning av hur matchbilden ser ut. Denna analys kan du sedan använda dig av när du spelar på karta nummer två.

Andra spelare som väljer att spela just på livebetting gör det av den enkla anledningen att de inte hunnit betta innan matchen satt igång. Hos nya expekt kan du dessutom följa många matcher via livestream om du vill, direkt på sajten eller i appen.

De största turneringarna för League of Legends betting

Likt sporter som fotboll, ishockey och handboll är de största proffslagen i League of Legends uppdelade i olika regionala serier. Sammanlagt finns det nio professionella ligor:

 • League of Legends Champions Korea (Sydkorea)
 • League of Legends Pro League (Kina)
 • League of Legends EMEA Championship (Europa, Mellanöstern och Afrika)
 • League Championship Series (Nordamerika)
 • Pacific Championship Series (Taiwan, Hong Kong, Macao, Sydostasien och Oceanien)
 • Vietnam Championship Series (Vietnam)
 • Campeonato Brasileiro de League of Legends (Brasilien)
 • League of Legends Japan League (Japan)
 • Liga Latinoarmérica (Latinamerika)

Utöver dessa ligor spelas även två viktiga internationella turneringar, där de bästa lagen från hela jordklotet ställs mot varandra.

Mid-Season Invitational (MSI)

Den näst största turneringen i hela League of Legends-världen är en tävling som kallas Mid-Season Invitational. MSI, som det brukar förkortas, hålls under våren varje år, oftast i mitten av maj. Den första turneringen gick av stapeln 2015 i Tallahassee i den amerikanska delstaten Florida. Skådeplatsen för MSI skiljer sig från år till år och har bland annat arrangerats i Shanghai, Rio de Janeiro, Paris, Taipei och Reykjavik.

Lagen kvalificerar sig till turneringen genom prestationer i sina respektive regionala serier. Hur många lag som deltar har varierat. Det har som minst varit elva lag med och tävlat och som mest 13. MSI består i princip enbart av spelare i den absoluta världstoppen och det har blivit populärt för League of Legends bet online.

I och med att det här är årets första internationella turnering är MSI ett perfekt läge att visa vad man går för mot lag som man annars inte brukar möta. Ett av de vassaste lagen är Royal Never Give Up, som har tagit hem segern i Mid-Season Invitational flera gånger.

League of Legends World Championship

Mid-Season Invitational får ursäkta. Det finns ett annat mästerskap som är absolut störst när det kommer till League of Legends odds. Turneringen i fråga heter League of Legends World Championship, men går ofta under det förkortade namnet Worlds. Detta är inte bara den största tävlingen inom just det här datorspelet, utan en av höjdpunkterna på hela esportåret.

League of Legends World Championship är själva kulmen av varje säsong och den turnering som alla lag allra helst vill vinna. Tittarsiffrorna ligger inte sällan i närheten av 100 miljoner och prissummorna är bland de största man kan vinna inom esport.

Worlds brukar pågå i drygt en månad, oftast i oktober. Likt MSI har antalet deltagande lag varierat. Från början var det bara åtta lag som var med och slogs om titeln, men under de senaste åren har antalet legat runt 20.

Betting på League of Legends matcher – oddsmarknader

Hos nya expekt kan du ta del av flera olika sorters oddsmarknader inom League of Legends betting. Hur många marknader som finns att tillgå kan variera från match till match och från turnering till turnering. Större evenemang har fler spelformer att ta del av, medan mindre tävlingar har ett mer begränsat utbud.

Många spel finns tillgängliga både som vanliga odds och som League of legends live betting. Bland annat kan du spela på vinnarspel, matchodds, totalt antal kartor och korrekt resultat.

 • Vinnarspel: Placera ett spel på det lag du tror kommer att vinna en turnering, exempelvis MSI eller Worlds. Vinnarspel går att spela på både innan tävlingarna har dragit igång och medan de pågår.
 • Matchodds: Spela på vilket lag som kommer att vinna en specifik match. Eftersom matcher i League of Legends inte kan sluta oavgjort går det endast att välja mellan 1 och 2. Matchodds finns även tillgängliga som livebetting.
 • Totalt antal kartor: Över/under-spel på hur många kartor det kommer att bli i en match. Det är en karta per omgång och det är bäst av fem som gäller.
 • Korrekt resultat: Här spelar du på matchens slutresultat, alltså hur många kartor respektive lag vinner. För att vinna på det här spelet måste man sätta resultatet på pricken rätt.

Odds på esport

Esport växer i popularitet för varje år som går och visar inga tecken på att sakta ner sin framfart. Förutom League of Legends betting erbjuder nya expekt en stor mängd andra esporter att spela på. För den som gillar datorspel i samma anda som League of Legends kan man till exempel spela på Dota 2, som är en esport som i mångt och mycket är uppbyggd av samma grundstenar.

Om du är mer intresserad av FPS-spel kan du bland annat hitta oddsmarknader på shooters som CS, Valorant och Overwatch 2. För fotbollsfantasterna kan vi rekommendera FIFA betting. Esport går att spela på både som vanlig betting och som liveodds, på sajten eller i appen.

Betting på andra sporter hos nya expekt

Med samma spelkonto som du spelar på League of Legends odds och annan betting på esport kan du också spela på vanlig sport. Bland de mest populära sporterna hos nya expekt finner du bland annat fotboll, ishockey, tennis och basket. Sport och esport samlas här under ett och samma tak, både när det gäller vanlig betting och liveodds. Ladda ner appen eller logga in på sajten och utforska nya expekts breda sortiment av spel på fotbollsturneringar som Champions League eller ishockeyserier som NHL och SHL.

FAQ

När lanserades League of Legends?

League of Legends lanserades av Riot Games den 27 oktober 2009. Spelet är free-to-play, vilket innebär att det är gratis att ladda ner och spela.

Hur många omgångar är det i en match i League of Legends?

Antalet omgångar i en match i League of Legends kan variera. Det vanligaste i professionella sammanhang är matcher om bäst av fem, det vill säga att det lag som först kommer upp i tre segrar vinner.

Finns det några kända svenska spelare i League of Legends?

Det finns flera kända League of Legends-spelare från Sverige, bland annat Emil Larsson och Peter Freyschuss. Mest framgångsrik, med bred marginal, är Martin “Rekkles” Larsson som har representerat Fnatic.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.