Spela på League of Legends - LCK odds hos nya expekt

Få esporter kan mäta sig med League of Legends när det kommer till popularitet och antal åskådare. Miljontals människor följer regionala och internationella matcher och turneringar runtom i världen. Sammanlagt finns det nio proffsligor. En av dessa är League of Legends LCK, vilket är den sydkoreanska serien.

Serien är uppdelad i grundsäsonger och efterföljande slutspel. Där är det inte bara några av Sydkoreas spelare, utan hela världens bästa spelare, som drabbar samman. Hos nya expekt kan du spela på League of Legends - LCK betting och odds, både på datorn och i mobilen.

Esport blir en allt viktigare del i vårt utbud och League of Legends är en av de mest intressanta datorspelen som vi erbjuder spel på. Den digitala utvecklingen rör sig framåt i ilfart och med den kommer allt större serier och turneringar i League of Legends och resten av esportens värld.

Så spelas League of Legends - LCK

Varje år spelas två säsonger i League of Legends - LCK, nämligen en på våren och en på sommaren. Att vinna någon av dessa säsonger innebär inte bara prestige, ära och en pokal. Hur det går i denna regionala serie påverkar även vilka lag som kommer att få delta i Mid-Season Invitational (MSI) och League of Legends World Championship (Worlds).

Grundsäsongen

Grundsäsongen i League of Legends - LCK består av tio deltagande lag. Samtliga lag möter varandra två gånger, vilket innebär att varje deltagare spelar totalt 18 matcher. I internationella turneringar som Mid-Season Invitational och League of Legends World Championship avgörs matcherna i bäst av fem möten, men i LCK grundsäsong är det bäst av tre som gäller.

Ett poäng tilldelas det lag som vinner en match, medan det lag som förlorar får en poängs avdrag. Sammanlagt går sex av tio deltagare vidare till slutspel. Om två lag skulle hamna på samma poäng utgår man från inbördes möten istället.

Slutspelet

Det är alltså sex lag som deltar i slutspelet av League of Legends - LCK. De två bästa lagen från grundserien går direkt till semifinal, medan de övriga fyra gör upp i kvartsfinaler. Till skillnad från i seriespelet spelar man här i ett bäst av fem-format i varje match. Under vårsäsongen går de två finalisterna vidare till MSI. För att utse deltagare i Worlds möter sommarsäsongens fyra bästa lag varandra i ett kval.

Betting i mobilen

Många av nya expekts kunder föredrar att spela på exempelvis League of Legends - LCK odds via sina mobila enheter. Därför har vi utvecklat en app som är gratis att ladda ner från både App Store och Google Play. Appen har exakt samma utbud som du hittar på datorn och du loggar in med hjälp av BankID.

För den som föredrar att spela på sajten via mobilen är det också möjligt. Vår mobilanpassade hemsida har ett användarvänligt gränssnitt som är lätt att navigera. Även här fungerar BankID som metod för inloggning.

Du kan du spela på odds och livebetting i mobilen hos nya expekt om du har tillgång till internet och befinner dig i Sverige. För att kunna registrera dig måste du ha ett svenskt personnummer, vara minst 18 år gammal och uppfylla övriga krav.

Oddsmarknader för League of Legends - LCK

League of Legends är som nämnt en viktig del av nya expekts utbud när det gäller betting på esport. Vilka oddsmarknader du kan spela på i League of Legends - LCK kan variera beroende på matchens dignitet. Några av de spelformer som brukar finnas tillgängliga är matchodds, korrekt resultat och totalt antal kartor.

  • Matchodds: Här spelar du på vilket lag du tror kommer att vinna en specifik match. Möten i League of Legends - LCK kan inte sluta oavgjort, vilket ger dig alternativen 1 eller 2. Matchodds finns tillgängliga som både betting innan och som livebetting under matchens gång.
  • Korrekt resultat: I det här spelet spelar du på det korrekta slutresultatet i matchen, alltså hur många kartor vardera lag vinner.
  • Totalt antal kartor: Över/under-spel på antalet kartor i en match. Var linan läggs är olika beroende på om det är bäst av tre kartor eller bäst av fem kartor som gäller. Linan för bäst av tre brukar ligga på 2,5 medan linan för bäst av fem är 3,5.

Odds på esport hos nya expekt

Hos nya expekt är League of Legends - LCK betting långt ifrån de enda tävlingarna inom esport som du kan spela på. Förutom andra turneringar och serier i samma datorspel kan du även spela på odds och livebetting på bland annat Dota 2, som i stor utsträckning liknar League of Legends i sitt upplägg. För den som är mer intresserad av FPS-spel finns det ett stort utbud av betting att utforska. I sortimentet kan du till exempel hitta Overwatch 2, CS och Valorant.

Livebetting hos nya expekt

Livebetting är ett populärt sätt att spela på hos nya expekt. Vare sig det gäller League of Legends - LCK eller rafflande fotbollsmatcher i Champions League är liveodds en spelform som många använder för att lägga till lite mer till matcherna. Här regleras nämligen oddsen i realtid i relation till prestationerna på banan. När du spelar på livebetting har du möjligheten att först sätta dig in i matchen och analysera skeendena innan du placerar ditt spel. Dessutom kan du ofta följa matcher i League of Legends - LCK via livestream både på sajten och i appen.

FAQ

När lanserades League of Legends?

League of Legends utvecklades av Riot Games och lanserades den 27 oktober 2009. Spelet har ända sedan starten varit gratis att ladda ner och spela.

När spelades den första säsongen i League of Legends - LCK?

Den första säsongen av League of Legends - LCK gick av stapeln under våren 2015. Redan 2012 började det dock spelas professionella turneringar i Sydkorea.

Vilket lag vann den första upplagan av League of Legends - LCK?

Den första säsongen, LCK Spring 2015, vanns av SK Telecom T1. Laget har varit den stora dominanten i Sydkorea sedan dess och har vunnit mängder av titlar.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.