Spela på League of Legends - LPL odds hos nya expekt

Den populära e-sporten League of Legends har tagit världen med storm. Särskilt starkt fäste har e-sporten i Kina, där en av världens största e-sportligor håller till. League of Legends Pro League är en prestigefylld tävling som avgörs två gånger om året, en gång på våren och en gång på sommaren.

League of Legends är numera en av världens mest populära e-sporter och det stora intresset gör det givet för nya expekt att erbjuda ett stort utbud av odds på många matcher. En av tävlingarna som väcker störst intresse är LPL, League of Legends Pro League, och därför finns det också ett stort intresse att hitta odds för den här ligan.

Den som väljer att spela på League of Legends - LPL odds hos nya expekt kommer att hitta både odds inför matcherna och inför hela säsongen. Då kan man bland annat spela vinnarspel, som är ett slags långtidsspel på vem man tror vinner eller var ett visst lag kommer att placera sig i tabellen. Livebetting på League of Legends - LPL finns tillgängligt för alla kunder som är registrerade och inloggade på sajten.

Vad är League of Legends Pro League

League of Legends Pro League är en av de största tävlingarna inom League of Legends. Den avgörs i Kina två gånger om året och de tre bästa lagen får en plats i kommande världsmästerskap i den populära e-sporten. Det är bara en av anledningarna till att League of Legends Pro League har blivit en så viktig tävling för många av storlagen.

Så spelas League of Legends LPL

En säsong i League of Legends Pro League inleds med att samtliga 16 eller 17 deltagande lag hamnar i en och samma grupp. Det spelas sedan gruppspelsmatcher, där varje match är i bäst av tre. De åtta bästa lagen i gruppspelet tar sig vidare till slutspelet.

I slutspelet är matchformatet annorlunda. Då spelas bäst av fem. De åtta bästa lagen får spela i slutspelet, men de två bästa lagen tar sig direkt till semifinal. För lag tre och fyra väntar kvartsfinaler, medan resterande fyra lag behöver spela en kvartsfinal för att ta sig vidare till nästa steg i slutspelet.

Förutom äran får vinnaren av vårsäsongen en plats i Mid-Season Invitational och representerar då Kina. Vinnaren av sommarsäsongen, samt laget med flest säsongspoäng, samt ettan och tvåan i det regionala kvalspelet får sedan en plats i världsmästerskapet för League of Legends.

Kända arenor i League of Legends Pro League

En mäktig aspekt med League of Legends Pro League är att många av de deltagande lagen spelar på sina egna arenor, inför sina egna fans. Det gör att det ofta skapas en unik stämning runt matcherna. Det i sig har gjort League of Legends Pro League väldigt populärt även utanför den kinesiska gränsen.

De lag som inte har en egen arena spelar på Hongqiao World IE Hub i Shanghai, men det finns också ett antal lag som har egna arenor. Ett av lagen är Ninjas in Pyjamas, som är en svensk organisation som initialt startades för att spela Counter-Strike. Alla olika arenor som används i League of Legends Pro League är:

  • Yangcheng International Esports Center (Suzhou, Jiangsu)
  • Guangdian Grand Theatre (Xi'an, Shaanxi)
  • Shenzhen Media Group Longgang Production Center (Shenzhen)
  • Legion JDG Esports Center 24 Hours Gear Factory C & C Park (Beijing)

Oddsmarknader för League of Legends - LPL betting

När man spelar på League of Legends - LPL betting har man tillgång till ett antal olika oddsmarknader hos nya expekt. En del oddsmarknader berör hela säsongen och brukar ta formen av vinnarspel i olika former. Andra oddsmarknader är mer inriktade på specifika matcher under säsongen.

När man spelar på League of Legends - LPL betting kan man också fokusera på livebetting, eftersom ligan är en del av liveutbudet hos nya expekt. Oddsmarknaderna som finns tillgängliga bland liveoddsen är snarlika de smarknader som finns för vanlig betting på League of Legends Pro League.

  • Vinnarspel: Spela på det lag som du tror vinner säsongen i League of Legends Pro League. Det finns också olika placeringsspel tillgängliga inför det att säsongen ska starta.
  • Matchodds: Spela på det lag som du tror vinner en match.

Livebetting på League of Legends Pro League hos nya expekt

Alla registrerade kunder hos nya expekt har möjlighet att spela på liveodds med sitt spelkonto. Bland liveoddsen finns det flera sporter och ligor att spela på, däribland League of Legends Pro League. Det är en av världens största ligor inom e-sport och blir därför en naturlig del av utbudet.

Livebetting innebär att man spelar samtidigt som en match eller en tävling pågår. Det innebär samtidigt att oddsen förändras under tiden som matchen pågår. Som spelare gäller det att spela på det liveodds man tror på. När man placerar ett livespel hos nya expekt kan man välja att använda sig av både sin dator och sina mobila enheter.

Andra sporter att spela på hos nya expekt

Det är inte bara League of Legends Pro League och andra e-sporter som finns representerade i utbudet hos nya expekt. Den som är kund på sajten kan använda sig av samma spelkonto för att placera spel på andra marknader och sporter. Betting på fotboll, ishockey, tennis, handboll och vintersporter är väldigt populärt bland spelarna.

Det är också möjligt att använda sig av samma spelkonto oavsett om man väljer att spela på mobila enheter eller via en dator. Det krävs inte heller något nytt spelkonto för att spela på livebetting på League of Legends Pro League eller någon annan liga eller sport. Hela utbudet av odds hos nya expekt finns alltså tillgängligt när du har valt att bli kund.

Betting i mobilen med nya expekt

Nya expekt är tillbaka med full kraft på den svenska spelmarknaden. Ambitionen är att anpassa produkten till den moderna spelmarknaden och de önskemål som svenska, aktiva spelare har idag. En stor del av spelandet i Sverige utövas nu på olika mobila enheter, som surfplattor och smartphones.

Den som spelar via en mobil enhet kan använda sig av webbläsaren för att surfa in på nya expekt. Då kommer man till en version av hemsidan som är optimerad för mobila användare. Det innebär att gränssnittet och layouten anpassas till mobilskärmen, samt att produktens utbud är precis lika väl utbyggt som om man spelar via en dator.

Som kund hos nya expekt har man också möjligheten att logga in på sitt spelkonto via appen. Det finns nu en nya expekt app som går att ladda ner från App Store och Google Play, beroende på vilken enhet man använder som smartphone. Det här är en ny och uppdaterad app från nya expekt som innehåller alla funktioner man behöver för att få en fullständig spelupplevelse med sitt spelkonto. Kom ihåg att du alltid behöver legitimera dig med mobilt bankID för att logga in hos nya expekt.

Odds på olika ligor inom esport

Det finns mängder av e-sporter representerade i oddsutbudet hos nya expekt. Förutom League of Legends är odds på Counter-Strike och Dota 2 väldigt populära bland många spelare. Dessutom erbjuds odds på flera ligor inom varje sport. Det gör att det totala utbudet av odds på e-sport är stort för den som vill använda sitt spelkonto till att spela på esport.

FAQ

Var spelas League of Legends Pro League?

League of Legends Pro League spelas runt om i Kina, på olika stora arenor. Lagen som inte är från Kina spelar sina matcher i Shanghai, men det spelas också matcher i Hangzhou, Shenzhen, Suzhou och Xi’an.

Får bara lag från Kina tävla i League of Legends Pro League?

Nej, League of Legends Pro League är öppen för fler lag än kinesiska lag. Exempelvis är den svenskstartade organisationen Ninjas in Pyjamas representerade i den prestigefyllda tävlingen. League of Legends Pro League har dock många kinesiska fans och det finns massor av åskådare på läktarna på varje match.

Vilka har vunnit League of Legends Pro League flest gånger?

Det är Edward Gaming som har vunnit League of Legends Pro League flest gånger. Totalt har man sex titlar i League of Legends Pro League. Edward Gaming är en kinesisk organisation som grundades 2013 och som har sin bas i Shanghai i Kina.

Vilka äger League of Legends Pro League?

Det är företaget Tencent som äger League of Legends Pro League och som sponsrar namnet. Det officiella namnet är nämligen Tencent League of Legends Pro League. Tencent är ett kinesiskt företag med fokus på teknologi och underhållning. De har sitt huvudkontor i Shenzhen.

När grundades League of Legends Pro League?

Den kinesiska ligan League of Legends Pro League startades 2013. Den första säsongen var på våren samma år. Sedan dess har det spelats två säsonger varje år, en på våren och en på sommaren.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.