Spela på damfotbolls vm odds hos nya expekt

Damfotbollen blir bara större och större. Varje ny turnering lockar en ännu större mängd åskådare än den tidigare. Detta gäller inte minst landslagsfotbollen. Var fjärde år arrangeras Women’s World Cup, alltså fotbolls-VM för damer, där världens bästa fotbollsnationer gör upp om vinnarpokalen.

I nya expekts stora utbud av oddsmarknader går det att hitta olika typer av spel på Women’s World Cup – både vad gäller individuella matcher och betting på turneringens slutvinnare. Dessutom finns livebetting tillgängligt under hela mästerskapets gång, från premiären till finalen.

Turneringen brukar locka stora tittarskaror både på läktarplats och i tv-sofforna. För svenska supportrar är det extra intressant med tanke på att Blågult ofta är med och slåss om medaljerna. Andra framgångsrika nationer inom damfotbollen är bland annat USA, England, Brasilien och Tyskland.

Betting i mobilen hos nya expekt

Det går att spela på Women’s World Cup och andra evenemang på flera olika sätt hos nya expekt. Om man inte har en dator nära till hands finns betting i mobilen där som ett alternativ. En hel del spelare föredrar det här sättet att spela på tack vare det användarvänliga gränssnittet.

Det finns två möjliga vägar att gå när du spelar på nya expekt i din smartphone eller via någon annan sorts mobil enhet. Antingen loggar du in på den mobiloptimerade sajten via enhetens webbläsare eller så använder du nya expekts app som går att ladda ner gratis från Google Play eller App Store.

Precis som när man spelar via datorn behövs ett registrerat spelkonto. För att kunna skapa ett sådant måste du vara minst 18 år gammal, ha ett svenskt personnummer samt uppfylla övriga krav. Du legitimerar dig med hjälp av BankID, som du sedan också kan använda för att logga in i både appen och på hemsidan.

Livebetting odds dam vm fotboll

När du spelar på odds på fotbolls-VM för damer kan du både placera ditt spel i förhand eller välja att spela på livebetting. Utbudet av odds på livebetting är snarlikt det som finns tillgängligt inför en match, men med skillnaden att oddsen ändras medan matchen pågår. Detta ger dig som spelare chansen att sätta dig in i matchbilden innan du placerar ditt spel.

Så spelas Women’s World Cup

Det har arrangerats internationella fotbollsturneringar för damlandslag ända sedan början av 70-talet. Det var dock inte förrän 20 år senare som den första officiella Women’s World Cup hade premiär – i Kina 1991. USA tog hem guldet efter att ha slagit Norge i finalen medan Sverige besegrade Tyskland i bronsmatchen.

Upplägget för turneringen har sett snarlikt ut genom åren, med ett kval som avgör vilka som får delta och en huvudturnering som är uppdelad i gruppspel och slutspel. Lagen tar sig till mästerskapet genom kvalspel i sina respektive världsdelar.

Gruppspel

När samtliga lag har kvalat in till Women’s World Cup lottas de in i olika grupper. Nationerna hamnar i olika seedningspotter under lottningen. Vilken pott man hamnar i beror på landets placering på världsrankingen. Lag från samma pott kan inte lottas i samma grupp.

Varje grupp består av fyra lag där alla möter alla en gång var. Sammanlagt spelar alltså varje nation tre matcher i gruppspelet. De två lag som har samlat ihop mest poäng när dessa tre omgångar är över går vidare till slutspelet.

Slutspel

Slutspelet inleds med åttondelsfinaler där gruppettorna ställs mot grupptvåorna. Om det är oavgjort efter 90 minuter går matchen till en 30 minuter lång förlängning som är uppdelad i två kvartslånga halvlekar. Skulle det vara lika även efter detta avgörs mötet genom straffsparksläggning.

Vinnarna i åttondelsfinalerna går vidare till kvartsfinaler som sedan följs av semifinaler och slutligen final. Förlorarna i de båda semifinalerna möts dessutom för att avgöra vem som tar hem bronset i turneringen. Vinnaren i finalen kröns till världsmästare.

Fotboll dam vm betting – odds och marknader

Under Women’s World Cup kan du spela på en mängd olika oddsmarknader hos nya expekt. De tillgängliga spelen liknar återkommande marknader i andra fotbollsturneringar, med ett utbud av både långsiktiga spel och spel som gäller enskilda matcher. Bland annat kan du spela på vem du tror kommer att ta hem guldet eller hur många mål det blir i en viss match.

  • Vinnarspel: I det här spelet spelar du på vilket lag du tror kommer att vinna hela turneringen. Marknaden går att spela på både innan mästerskapet har börjat och medan det pågår, hela vägen till finalen.
  • Målgörare: Spela på att en specifik spelare kommer att göra mål i matchen. Målgörare finns tillgängligt både som singelspel och som ihopslaget spel med hjälp av nya expekts bet builder-funktion.
  • Totalt antal mål: Här spelar du på om antalet mål i en match kommer att vara över eller under ett givet antal.
  • Dubbelchans: ordinarie tid: Spela på två möjliga utgångar under ordinarie tid. Välj mellan 1X, 12 eller X2.

Fotbollsodds hos nya expekt

Utöver betting på dam-VM finns det ett stort utbud av andra fotbollsodds att ta del av hos nya expekt. Här kan du hitta odds och livebetting på de största ligorna och turneringarna i världen. Bland annat kan du spela på Champions League, Premier League och Allsvenskan.

Antalet oddsmarknader som finns tillgängliga kan variera beroende på vilken liga, turnering eller match det rör sig om. Ju större tävlingen är desto fler marknader finns det att spela på. Som registrerad kund hos nya expekt kan du spela på alla fotbollsligor och turneringar som det finns odds på.

FAQ

När spelas Women’s World Cup?

Women’s World Cup spelas på sommaren var fjärde år. Turneringen pågår i ungefär en månads tid. Värdnationen spelar alltid i premiärmatchen.

Har Sverige vunnit Women’s World Cup?

Nej, Sverige har aldrig vunnit Women’s World Cup. Närmast kom laget i världsmästerskapet 2003 när man förlorade i finalen mot Tyskland efter förlängning.

När spelades Women’s World Cup för första gången?

Den första officiella upplagan av Women’s World Cup gick av stapeln 1991 i Kina. USA vann turneringen genom att besegra Norge med 2-1 i finalen. Sverige slog Tyskland i bronsmatchen med 4-0.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.