Eredivisie odds och betting hos nya expekt

Den nederländska högstaligan i fotboll har genom åren gjort sig känd för att bjuda på offensiv fotboll, många mål samt som ett bra steg för svenska fotbollsspelare att ta i jakten på kontrakt och spel i ännu större ligor och klubbar.

Eredivisie, som högstaligan heter, grundades 1956 och avgörs på årlig basis, från höst till vinter. Den innehåller storklubbar som Ajax, Feyenoord, PSV Eindhoven och ytterligare ett gäng klassiska lag med framgångar både inhemskt och ute i Europa.

I Ajax har svenska spelare i form av bland andra Zlatan Ibrahimovic och Markus Rosenberg passerat. PSV Eindhoven har varit hemvist för till exempel Ola Toivonen, Glenn Hysén och Andreas Isaksson. I Feyenoord slog Henrik Larsson igenom en gång i tiden.

Under 2000-talet är det främst Ajax och PSV Eindhoven som har gjort upp om titlarna. Utöver Eredivisie spelas den inhemska cupen, KNVB Cup, och varje år deltar flera klubbar från ligan i de europeiska klubblagsturneringarna.

Hos nya expekt finns det Eredivisie odds att ta del av på den holländska ligan långt innan säsongen börjar och fram till och med den sista omgången. Detta med ett brett utbud av odds för såväl ligans utfall som spel på varje enskild match.

Eredivisie betting är för spelare som vill följa en liga med underhållande matcher, mål i mängder och en dramatik under säsongen oavsett om det gäller guldstriden, Europaplatserna eller kampen för att undvika nedflyttning.

Eredivisie odds

När en match eller säsong i Eredivisie stundar finns det flera alternativ och möjligheter för spel på den holländska ligan. Välj mellan Eredivisie betting som avser hela säsongen eller varje enskild match.

En match i Eredivisie kommer med hundratals oddsmarknader och ser till att du kan skräddarsy din upplevelse, med odds och funktioner som är till för att ge dig bästa möjliga förutsättningar.

Spel på Eredivisie odds innefattar bland annat marknader för vinnare av en match, antal mål i matchen, spelarspecialer och andra typer av odds som följer med spelaren även efter avspark, in på sektionen för livebetting.

Serievinnare: Spela på vilket lag du tror vinner Eredivisie. Vinnarodds finns tillgängliga från innan säsongen börjar hela vägen fram till avgörandet. Matchvinnare: Eredivisie odds för varje enskild match som spelas. Spela inför eller under matchen. Över/under: Spela på över eller under ett visst antal mål, hörnor, kort och mycket mer. Sätt din egen lina hos nya expekt. Asian handicap: Ge matchens favorit eller underdog ett fiktivt handikapp för att jämna ut oddsen. Eredivisie betting med asian handicap finns både som trevägsval och tvåvägsval. Spelarspecialer: Välj ut en målskytt eller buse för spel på enskilda prestationer. Spela på vem som gör mål eller vem som drar på sig ett kort i matchen.

Eredivisie odds live

Möjligheten att spela live på Eredivisie odds ger dig nästa dimension i din bettingupplevelse hos nya expekt. Du kan spela live på alla matcher från den holländska ligan som spelas under säsongen, tillsammans med matcher från en mängd andra sporter, ligor och turneringar.

Utbudet för Eredivisie betting live påminner om det du får innan avspark. Du kan spela på vilket lag som vinner matchen, vilket lag som gör nästa mål samt spel som berör hörnor, kort, frisparkar och inkast.

Betting hos nya expekt i mobilen

All betting på Eredivisie finns tillgänglig även om du föredrar att spela på mobila enheter. Då kan du ta med dig din upplevelse var du än befinner dig. Genom ett par klick kan du placera ditt spel via din mobiltelefon eller surfplatta.

Du väljer själv om du vill spela på Eredivisie odds via webbläsaren eller genom att ladda ner nya expekts app. Oavsett vilken väg du tar får du en optimerad upplevelse och en i helhet användarvänlig produkt.

Med hjälp av BankID som verifieringsverktyg samt Swish och Trustly som betalningsmetoder kan du sköta alla steg i din upplevelse via din mobila enhet. Använd BankID för maximal säkerhet och trygghet.

Eredivisie betting funktioner

Som ett tillägg till utbudet av Eredivisie odds som nya expekt tillhandahåller finns flera funktioner som underlättar din betting, samt gör att du kan hitta nya vägar för att ta dig an upplevelsen.

Livebetting och tillhörande livestreaming är en del av funktionerna som finns för betting på den holländska ligan på sajten. Ta hjälp av statistik och händelser från planen när du ska placera ditt nästa spel.

Nya expekt har en spelbyggare som du med fördel kan använda för att sätta ihop dina egna kombinationsspel. Välj två eller fler val från samma match och få ett unikt odds på kombinationen du tar fram.

Använd funktionerna för betting på sajten tillsammans med din kunskap för att pricka in vinnande spel. För att bygga på din kunskap kan du använda den statistik som finns tillgänglig direkt på sajten till varje match som spelas.

Störst matcher för Eredivisie betting

Det finns ett par matcher under en säsong i Eredivisie som smäller extra högt, som en följd av historisk, sportslig eller geografisk rivalitet. När spelschemat släpps till nästa säsong fyller lagens supportrar och fotbollsälskare i datumen för dessa matcher i kalendern.

Av förklarliga skäl är Ajax, den kanske mest kända klubben från Nederländerna, inblandad i flera rivaliteter. I och med att man kommer från huvudstaden Amsterdam samt länge har haft sportslig framgång har man skaffat sig ett par fiender längs vägen.

Ajax – Feyenoord

Matcherna mellan Ajax och Feyenoord kallas för “De Klassieker”, översatt till klassikern. Det första mötet mellan lagen utspelade sig i oktober 1921. Därefter har det spelats över 200 matcher mellan klubbarna.

Derbykänslan grundar sig främst i rivaliteten som finns mellan städerna Amsterdam och Rotterdam. Genom åren har klubbarnas sportsliga framgångar byggt på rivaliteten och det är idag en av Europas hetaste drabbningar.

Ajax – PSV Eindhoven

Även mötena mellan Ajax och PSV Eindhoven har ett särskilt namn, “De Topper”. Det är också en högt aktad rivalitet som inleddes med ett möte i december 1928. Även här snuddar vi på över 200 spelade matcher mellan klubbarna.

Rivaliteten har ökat på senare år, speciellt under 2020-talet när klubbarna dominerat den inhemska fotbollen samt tävlat om titlar i Europa. Även om det inte är en lika laddad match som “De Klassieker” tenderar matcherna att bjuda på både det ena och det andra.

Feyenoord – Sparta Rotterdam

Rivaliteten mellan Feyenoord och Sparta Rotterdam grundar sig desto mer i den geografiska anknytningen. Båda klubbarna är från Rotterdam och har haft sina storhetstider inom den holländska fotbollen. Feyenoord har flest titlar av klubbarna och är en av Nederländernas nutida storheter.

Sparta Rotterdam är den äldsta klubben i Nederländerna och grundades redan 1888. Man stoltserar i skrivande stund med sex ligaguld genom åren. I derbyna mot Feyenoord har man dock ofta fått se sig besegrade. Sparta Rotterdam har placerat sig både högt och lågt i Eredivisie flera gånger genom åren.

Eredivisie odds & betting tips

Nya expekt ger dig verktygen för att lyckas med din Eredivisie betting. Därefter är det upp till spelaren att använda verktygen på bästa sätt. Vi har ett par tips som du kan ta med dig när du ska ta dig an utbudet.

Det absolut viktigaste är att spela ansvarsfullt. Hos oss finns det flera verktyg som du kan använda för att kontrollera dina spelvanor. Sätt upp gränser för summorna du spenderar och tiden som går åt när du spelar på den holländska ligan och andra tävlingar.

På sajten finns det en databas för statistik som samlar tabeller, inbördes möten och form för lagen som spelar. Addera information om skador och avstängningar för att bilda dig en uppfattning om förutsättningarna inför matchen.

Om du skulle känna dig osäker inför avspark kan du alltid vänta tills domaren har blåst igång matchen. Med Eredivisie livebetting fortsätter upplevelsen hela vägen fram till slutsignalen, med ett stort utbud av odds från början till slut.

FAQ

Vilken klubb har vunnit Eredivisie flest gånger?

Ajax från Amsterdam är den mest framgångsrika klubben i Nederländerna sett till antalet titlar genom åren. Det är också en klubb som många gånger har tagit andra stora titlar, både inhemskt och i europeiska klubblagsturneringar.

Hur många lag spelar i Eredivisie?

Sedan säsongen 1966/67 har 18 klubbar spelat i Eredivisie, högstaligan i det holländska seriesystemet. Bland klubbarna som är återkommande i Eredivisie finns Ajax, PSV Eindhoven, Feyenoord, AZ Alkmaar, Twente och Heerenveen.

Hur många klubbar åker ur Eredivisie varje säsong?

Likt i Allsvenskan är det två klubbar som åker direkt ur Eredivisie varje säsong. Dessutom får det tredje sämsta laget när serien är färdigspelad kvala mot ett lag från andradivisionen. Som mest kan alltså tre klubbar åka ur Eredivisie under en säsong.

När börjar Eredivisie?

Eredivisie är en av många europeiska ligor som spelas från höst till vår. Den tar i regel sin början i mitten av augusti för att sedan fortsätta, med ett par uppehåll under säsongen, fram till maj året därpå.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.