Liga Portugal odds och betting hos nya expekt

Sedan 1934 har den portugisiska ligan, Liga Portugal, spelats. Det är ligan som är högst upp i det portugisiska seriesystemet på herrsidan. På spel varje säsong står en eftertraktad ligatitel, platser i Europas klubblagsturneringar och ett nytt kontrakt i högstaligan.

Liga Portugal består av 18 klubbar från norr till söder. Här huserar anrika storklubbar som FC Porto, Benfica och Sporting Lissabon, samt andra klubbar som har haft framgångar både på nationell och internationell nivå.

Genom åren har Liga Portugal byggt upp ett starkt rykte och här har flera stora fotbollskarriärer tagit sin början. Cristiano Ronaldo slog till exempel igenom i Sporting Lissabon innan han tog klivet till Manchester United. Resten är historia. Inte sällan har framgångsrika spelare från Sydamerika tagit sina första stapplande steg i Europa i just Liga Portugal.

Med flera heta matcher som spelas under säsongen finns det i varje omgång något möte att hålla lite extra koll på. Det kan du göra både genom att följa Liga Portugal på egen hand, samt ta del av Liga Portugal betting hos nya expekt.

Likt för övriga stora fotbollsligor i Europa och världen ser vi till att fylla utbudet både inför och under match till bredden. Vi vill att du som spelare ska ha så bra förutsättningar som möjligt för att hitta vinnande spel.

Liga Portugal är en till lika stor del klassisk som modern liga, med vägvinnande fotboll som utvecklas både från större och mindre klubbar. Här kan du ta del av all action som landets talangfabriker bjuder på.

Liga Portugal odds

Hos nya expekt tar vi fasta vid det stora intresset som finns för Liga Portugal, både bland fotbollsälskare i allmänhet och hos våra spelare i synnerhet. Det märker du genom ett ständigt växande utbud för ligan.

Redan innan säsongen kan du placera dina vinnarspel, det vill säga Liga Portugal odds för vilken klubb som tar hem ligatiteln. Utbudet växer sig större och större ju närmare säsongen man kommer och saktar inte ner förrän den sista ligaomgången har spelats.

Spela på Liga Portugal odds på varje enskild match som spelas under säsongen, antingen innan eller under matchen. Antalet oddsmarknader för varje match uppgår till hundratals, så du har gott om alternativ för din betting.

Serievinnare: Liga Portugal odds för vinnare av ligan. Spela på någon av favoriterna eller plocka ut en underdog. Matchvinnare: Betting på Liga Portugal fotboll för alla matcher som spelas under säsongen. Välj ut det lag som du tror vinner matchen. Över/under: Liga Portugal odds för över eller under ett antal mål, hörnor eller kort. Välj din marknad och din lina efter önskemål. Asian handicap: Spela med fiktiva handikapp på olika marknader. Du kan till exempel ge matchens underdog ett fiktivt plusmål att börja matchen med. Spelarspecialer: Liga Portugal på enskilda spelares prestationer, antingen när det kommer till mål eller kort som delas ut.

Liga Portugal odds live

Din upplevelse av Liga Portugal betting hos nya expekt tar inte slut när matchen blåser igång. Istället kan du med ett snarlikt utbud av odds fortsätta spela på hundratals olika marknader, hela vägen fram till slutsignalen.

Nya expekts livebetting finns tillgänglig för flera sporter, ligor och turneringar på en daglig basis. Liga Portugal finns både för betting och för livestreaming, en funktion som ser till att du kan följa matchen i realtid.

Betting hos nya expekt i mobilen

Fler och fler spelare föredrar att spela på Liga Portugal odds – samt andra sporter, ligor och turneringar – i mobilen. Vi på nya expekt ser till att skiftet av enhet flyter på smärtfritt. Du kan få samma grymma spelkänsla även när du spelar via en mobiltelefon eller surfplatta.

Du får samma utbud av odds och funktioner för betting på sport på dina mobila enheter. Vi ser till att du kan välja mellan att spela direkt i webbläsaren eller ladda ner nya expekts app. Välj den plattform som passar dina önskemål bäst.

För att spela på Liga Portugal i mobilen kan du smidigt och enkelt logga in med mobilt BankID. Genom att använda mobilt BankID även för insättningar och uttag spelar du med en hög säkerhet i alla steg.

Liga Portugal betting funktioner

Det är inte bara ett rikligt utbud av odds för Liga Portugal som nya expekt erbjuder. Vi jobbar ständigt för att introducera nya funktioner som ska ge dig som spelare en bättre upplevelse och bättre möjligheter att placera exakt det spel du önskar.

Du kan till exempel spela med vår bet builder, en spelbyggare som gör att du kan placera unika kombinationsspel. Välj två eller fler val från samma match, till exempel matchvinnare, antal hörnor och en målskytt, och få ett skräddarsytt odds för din egen kombination.

Funktionerna för livebetting och livestreaming är också med dig när du spelar på Liga Portugal odds. Använd analysen du gör inför en match och kombinera med statistik och händelser när matchen väl är igång.

Störst matcher för Liga Portugal betting

Vilka matcher får du absolut inte missa under en säsong av Liga Portugal? Faktum är att det årligen finns ett par drabbningar som kittlar lite extra för fotbollsälskare. Med inhemskt flera stora klubbar kommer prestigen som ett brev på posten.

Det finns en tresidig rivalitet i ligan, bestående av Benfica och Sporting Lissabon från huvudstaden och Porto från hamnstaden med samma namn längre norrut. Inte sällan är matcherna lagen emellan även av stor sportslig vikt.

Benfica – Sporting Lissabon

Benfica är den klubb i Portugal med flest ligatitlar genom åren. Det gör klubben till laget som alla vill slå, inte minst rivalerna från samma stad. Klubbarnas viktigaste matcherna under säsongen är derbyna mot lokala rivalen.

“Derby de Lisboa” spelades för första gången i december 1907. Därefter har över 300 matcher spelats mellan klubbarna, med Benfica som vinnare något fler gånger än Sporting Lissabon. Fördelat mellan klubbarna finns över 100 inhemska titlar.

Benfica – FC Porto

Även om Benfica och FC Porto är från två olika städer finns det en djupt rotad rivalitet mellan klubbarna. Det grundar sig dels i att klubbarna kommer från landets två största städer och dels i att båda klubbarna jämnt och ständigt slåss om titlarna i Portugal.

FC Porto är sett till antalet titlar den näst största klubben i landet. Porto har dessutom övertaget på Benfica i antalet vinster lagen emellan. Båda klubbarna har varit med om att vinna Champions League och/eller Europacupen.

FC Porto – Sporting Lissabon

Sist men inte minst har vi mötena mellan FC Porto och Sporting Lissabon, även det en drabbning två storstäder emellan. Sedan den första matchen 1922 har man hunnit avverka cirka 250 matcher, varav flera direkt avgörande för var titlarna hamnar.

Bland spelare genom historien som har gjort mål i matcher mellan Porto och Sporting Lissabon hittar vi bland annat Luis Figo, Beto, Deco, Helder Postiga och, på senare år, svenske Viktor Gyökeres.

Liga Portugal odds & betting tips

Som med all annan typ av betting vill du såklart maximera din upplevelse när du spelar på Liga Portugal. Nya expekt ger dig det som krävs både för att få ut det bästa av din betting samt för att du ska känna dig trygg och säker.

I det sistnämnda avseendet erbjuder vi flera verktyg för att du ska kunna spela ansvarsfullt. Genom att sätta upp gränser för dina insättningar, förluster och för tiden som går åt när du spelar kan du hålla koll på dina spelvanor.

Vi rekommenderar att du sätter upp en spelbudget för spel på Liga Portugal odds. Spela med en summa som du känner dig bekväm med och portionera ut dina insatser utifrån hur mycket du tror på varje spel.

Använd tillgången till statistik som finns direkt på sajten. Gör en analys av varje match och varje spel. Om du behöver mer betänketid kan du invänta avspark och spela live på nya expekt.

FAQ

Vilken klubb har vunnit Liga Portugal flest gånger?

Benfica ligger i topp när det kommer till antalet ligatitlar i Europa genom åren. Bakom sig har man FC Porto och Sporting Lissabon. Endast två gånger har något annat lag än nämnda klubbar vunnit. Boavista vann säsongen 2000/01 och Belenenses vann säsongen 1945/46.

Hur många lag från Liga Portugal får spela i Europa varje år?

Vinnaren av Liga Portugal får en direktplats till gruppspelet i Champions League. Därtill får ligatvåan kvala. Trean får en plats i kvalet till Europa League. Slutligen får fyran kvala till Conference League.

Hur många klubbar åker ur Liga Portugal varje säsong?

Två av 18 klubbar åker ur Liga Portugal varje år. Laget som slutar trea från slutet får kvala mot trean i den portugisiska andradivisionen. Antalet lag som åker ur har justerats i takt med att Liga Portugal har antagit olika format genom åren.

När spelas Liga Portugal?

Liga Portugal har alltid premiär under den sena sommaren, ofta i augusti, precis som många andra stora ligor i Europa. Därefter spelas totalt 34 omgångar, två matcher mot respektive lag, innan serien avslutas någon gång i maj.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.