Europa Conference League betting hos nya expekt

Champions League och Europa League har fått sällskap av ännu en spännande klubblagsturnering. I Europa Conference League tävlar lag från hela kontinenten om den åtråvärda vinnarpokalen. Turneringen skapades för att ge mindre lag och mindre ligor chansen att pröva vingarna på internationell nivå.

Europa Conference League har snabbt blivit en stor succé bland supportrarna. Möjligheten att stifta bekantskap med tidigare okända klubbar och att få följa svenska lag mot nya motståndare är två av turneringens stora dragplåster.

Hos nya expekt finns mängder av Europa Conference League odds från en uppsjö av olika marknader, både via en av dina mobila enheter och via din dator. Europa Conference League betting finns tillgängligt både inför och under matcherna.

Oddsmarknader för Europa Conference League

Fotboll är en sport som hålls högt av oss på nya expekt. Därför erbjuder vi ett brett sortiment av oddsmarknader att spela på, med matcher, turneringar och ligor från länder i världens alla hörn. Oavsett om det handlar om landslagsfotboll eller en klubblagsturnering finns det tillgängligt hos nya expekt.

Med tanke på vilken succé Europa Conference League har blivit är det självklart att turneringen har en plats hos oss. Hos nya expekt kan du ta del av odds inför varje match som spelas, både i gruppspelen och slutspelet. Dessutom erbjuds livebetting under matchernas gång.

Hur stort oddsutbudet är förändras beroende på hur stor matchen i fråga är, men det finns alltid något att spela på i Europa Conference League. Bland annat kan du betta på vem som tar hem titeln, gissa specifika målgörare i enskilda matcher, spela på dubbelchans eller totalt antal mål.

  • Vinnarspel: Betta på vilken klubb du tror kommer att vinna Europa Conference League. Det är möjligt att spela på denna marknad ända fram till turneringens final.
  • Målgörare: Odds för en specifik spelare att göra mål i matchen. Du kan spela på målgörare både som ett singelspel eller som en del i nya expekts bet builder-funktion, där flera odds slås ihop.
  • Dubbelchans: Gardera dig genom att spela på två möjliga utgångar i en och samma match. Välj mellan 1X, 12 och X2.
  • Totalt antal mål: Betta på över/under antalet mål i matchen. På varje match erbjuder nya expekt flera olika alternativ på över/under att spela på.

Livebetting hos nya expekt

Det finns flera skäl till att man ibland inte placerar ett spel innan en match har börjat. I vissa fall kan det handla om att du helt enkelt inte hinner, medan det i andra lägen snarare rör sig om att du vill sätta dig in i matchen innan du bettar. Då är livebetting det rätta sättet att satsa. Nya expekt erbjuder liveodds under matchens gång som antingen höjs eller sänks beroende på vad som händer på planen.

När du spelar på livebetting på Europa Conference League kan du placera dina spel utifrån din egen analys av matchbilden. Utbudet av marknader under matchen liknar det som erbjuds innan matchen sätter igång, men den största skillnaden är att oddsen nu uppdateras i realtid.

Ta dig till Europa Conference League betting live genom att antingen gå direkt till nya expekts livebetting eller genom att klicka dig in på sektionen för tävlingen. Livebetting finns också som alternativ i en mängd andra sporter, bland annat basket, tennis och formel 1.

Betting i mobilen

Nya expekt erbjuder betting i mobilen. Detta gäller inte bara Europa Conference League betting, utan hela vårt utbud av odds och marknader. Du kan spela i mobilen så länge du är i Sverige och har tillgång till internet.

Du kan spela på odds på din mobil via nya expekts app, som finns tillgänglig på både App Store och Google Play. Om du föredrar att använda webbläsaren i telefonen är det också möjligt. Du loggar in med hjälp av BankID precis som vanligt, oavsett vilket alternativ du väljer.

Så här spelas Europa Conference League

Europa Conference League är den tredje högsta nivån av europeiska klubblagsturneringar. Upplägget ser i stort sett likadant ut som i de andra två nivåerna, Europa League och Champions League. Lag från hela Europa tar sig till turneringen genom tillräckligt höga placeringar i ligaspelet eller via framgångar i den inhemska ligan.

Hur många lag som kan delta från varje land avgörs av hur högt nationen ligger på UEFA ranking. De fem högst rankade europeiska ligorna har en representant var. De som är rankade 6 till 15 har två lag, 16 till 50 har tre och 51 till 55 har två.

Det är väldigt många klubbar för en och samma turnering, vilket man har löst genom att frångå en aning från hur Europa League och Champions League går till väga. Till skillnad från de andra två turneringarna går nämligen inget lag raka vägen till gruppspel i Europa Conference League, utan alla måste kvala sig dit.

Samtliga matcher i gruppspelsfasen spelas under hösthalvan av säsongen. Slutspelet drar sedan igång under våren och pågår fram till sommaren, med dubbelmöten i alla rundor utom själva finalen.

Kvalspel

Kvalspelet till Europa Conference League fungerar som en slags miniturnering för att utse vilka som ska få delta i gruppspelet. Lagen är uppdelade i två grupper som inte kan möta varandra, nämligen titelvinnare och icke-titelvinnare.

Sammanlagt spelas tre kvalificeringsrundor. Under rundornas gång ansluter sig även lag som har åkt ut ur kvalen till Champions League och Europa League. De 32 klubbar som återstår när kvalspelet är färdigt får en plats i Europa Conference Leagues gruppspel.

Gruppspelet

Gruppspelet i Europa Conference League ser ut som i de två andra turneringarna. De 32 klubbarna delas upp i åtta grupper med fyra lag i varje. Två lag från samma land kan inte spela i samma grupp.

Under gruppspelet ställs alla lag mot varandra på både bortaplan och hemmaplan. Sammanlagt spelar alltså varje deltagare sex matcher i den här fasen av tävlingen. De som ligger etta och tvåa när gruppspelet är slut går vidare till slutspelet.

Slutspelet

Vinnaren från varje grupp går raka vägen till Europa Conference Leagues åttondelsfinaler. De som kommer tvåa avancerar till en utslagsrunda. Där ställs de mot de klubbar som kom trea i Europa League-gruppspelet. Vinnaren går till åttondelsfinal.

Slutspelet i Europa Conference League spelas genom dubbelmöten, där båda lag får en hemmamatch var. Om det sammanlagda resultatet är oavgjort i slutet av den andra matchen avgörs mötet genom förlängning och till slut straffläggning. Dubbelmöten gäller i samtliga rundor av slutspelet, utom finalen som är en enskild match på en neutral arena. Vinnaren får en direktplats i den nästkommande säsongens Europa League-gruppspel.

Fotbollsodds hos nya expekt

Europa Conference League odds är långt ifrån den enda bettingen du kan hitta hos nya expekt. Här finns ett stort utbud av fotbollsodds och flertalet marknader att spela på. Hos nya expekt kan du spela på de allra största ligorna och turneringarna i världen, bland annat Champions League, Premier League och Serie A, men även Allsvenskan och landslagsmatcher.

Du kan bland annat lägga ett spel inför en match eller betta på en slutgiltig vinnare i ett mästerskap. Hur många oddsmarknader som finns kan variera, men nya expekt är i vilket fall som helst platsen för dig som älskar fotboll.

Om du är registrerad kund hos nya expekt kan du spela på samtliga av de fotbollsligor och turneringar som det finns odds på. Fotboll är även en utmärkt sport att spela på för den som är intresserad av livebetting.

Andra sporter att betta på

I nya expekts breda utbud kan du inte bara finna betting och odds på fotboll. Du kan även satsa på hockeyligor som NHL och SHL eller betta på tennis, golf eller basket. Skräddarsy din upplevelse hos nya expekt utefter vad du själv är intresserad av och spela på odds på massor med olika marknader. Detta gäller inte bara fysiska sporter, utan även digitala. Nya expekt erbjuder ett brett sortiment av odds på mängder av esporter, bland annat spel som Dota 2, CS och League of Legends.

FAQ

När spelas Europa Conference League?

Europa Conference League spelas under hela den europeiska fotbollssäsongen. Om man även räknar in kvalspelet inleds turneringen redan i början av sommaren. Gruppspelet spelas på hösten, medan slutspelet tar vid på våren. Samtliga matcher spelas på torsdagar för att inte krocka med de olika ländernas ligaspel.

Hur många lag deltar i Europa Conference League?

Sammanlagt är det 40 lag som deltar i Europa Conference League varje säsong. I gruppspelet medverkar 32 lag, men eftersom det under slutspelet ansluter ytterligare åtta klubbar från Europa League blir den sammanlagda siffran alltså 40. Om man även räknar in kvalspelet går siffran upp till 184 klubbar.

Vilket lag vann Europa Conference League först?

Den första upplagan av Europa Conference League vanns av Roma. Turneringen gick av stapeln under säsongen 2021/22. Roma vann finalen mot Feyenoord med 1-0 på Air Albania Stadium i Tirana. Matchens enda mål gjordes av Nicolo Zaniolo.

Har ett svenskt lag varit med i Europa Conference League?

Ja, ett svenskt lag har varit med i Europa Conference League. Djurgården kvalade in till gruppspelet säsongen 2022/23 och vann sin grupp före Gent, Molde och Shamrock Rovers. Laget åkte sedan ut i åttondelsfinal mot polska Lech Poznan.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.