Guide för sommar-OS 2024 betting hos nya expekt

Ett av idrottsvärldens mest anrika och emotsedda evenemang äger rum på nytt under sommaren 2024, aommar-OS i Paris. Här samlas världens främsta utövare i en rad olika sporter. Det är den 33 moderna sommarolympiaden som arrangeras sedan starten 1896.

Sommar-OS bjuder alltid på underhållning, dramatik, blod, svett och tårar. Det stora antalet tävlingar på relativt kort tid bjuder in till ett hopkok av händelser som det pratas om i månader och år senare.

För svensk del är det alltid extra intressant att följa våra egna medaljhopp, som är flera till antalet. Under OS i Tokyo blev det tre guldmedaljer och sex silver – en skörd vi hoppas kan öka ytterligare under spelen i Paris.

Det är dock inte bara Paris som står som värd för sommar-OS 2024. Andra vackra franska städer kommer att arrangera tävlingar i sporter som fotboll och basket, medan tävlingarna i surfning arrangeras på andra sidan jordklotet.

Precis som ett par andra stora evenemang, till exempel VM i fotboll, arrangeras sommar-OS med fyra års mellanrum vilket gör att intresset och längtan har extra god tid på sig att byggas upp inför veckorna som ligger framför oss.

Nya expekt ser till att du har allt du behöver när det kommer till sommar-OS odds. Det stora antalet, och intresset för, OS 2024 sporter kommer att märkas i utbudet på sajten, med mängder av tävlingar och olika oddsmarknader på en daglig basis.

Sommar-OS historia

Det finns en lång anrik historia bakom OS i allmänhet och sommar-OS i synnerhet. Många tävlingar som arrangeras i nutida olympiska spel fanns i antikens Grekland, där förlagor till den moderna olympiaden hölls.

År 1896 arrangerades tidernas första moderna sommar-OS i just Grekland, i huvudstaden Aten. Det var startskottet för ett av världens största evenemang som, med ett par undantag, har arrangerats vart fjärde år sedan starten.

De olympiska sommarspelen har genom åren besökt bland annat London, Stockholm, Helsingfors, Rom, Los Angeles, Rio de Janeiro och, under OS 2020, Tokyo. Även Paris har haft äran att arrangera sommarolympiaden tidigare.

Paris är en av ett par städer som har stått som värdar för OS mer än en gång. Både OS 1900 och OS 1924 ägde rum i den franska huvudstaden. Exakt 100 år efter stadens senaste sommar-OS är världens blickar återigen riktade mot Paris.

Genom åren har formatet, sett till antalet tävlingar, tävlande och längden på evenemanget, skiftat. Varje år blir sommar-OS större och större. Redan 2020 utökades antalet tävlingar och för årets olympiad finns ytterligare grenar att ta del av.

Bland sporterna som har varit med sedan starten finns bland annat fotboll, gymnastik, cykling, simning, friidrott och fäktning. På senare år, med minst ett OS i bagaget, har sporter som skateboard, surfning, sjumannarugby och 3x3-basket tillkommit.

Det finns en lika lång historia av svenska framgångar i sommar-OS, med vissa spel som sticker ut med medaljskörden i åtanke. År 1912 på hemmaplan tog man hela 64 medaljer, varav 24 guld, vilket än idag står sig som rekord för svensk del.

Under 2000-talet är det OS i Sydney 2000, Grekland 2004 och Tokyo 2020 som är landets mest framgångsrika spel. OS i Peking 2008 hamnade i andra änden av medaljtabellen. Under spelen i den kinesiska huvudstaden blev det endast fyra silver och ett brons.

Det första svenska OS-guldet kom i dragkamp, en sport som förekom i de tidiga olympiska spelen. Bland svenska guldmedaljörer genom åren finns bland andra Stefan Holm, Carolina Klüft, Jan-Ove Waldner, Ulrika Knape, Sarah Sjöström, Daniel Ståhl och Armand Duplantis.

Sommar-OS 2024

Vad har vi då att vänta oss av OS 2024 i Paris? Om vi börjar med nya OS 2024 sporter är det en gren som debuterar. Under spelen kommer man numera kunna följa olympisk breakdance. År 2020 tillkom skateboard, sportklättring och surfning på programmet.

OS 2024 tar sin början den 26 juli 2024. Spelen avslutas drygt två veckor senare, den 11 augusti. Under tiden ska 329 event i 32 olika sporter arrangeras. Cirka 10 500 tävlande är en del av de olympiska spelen den här gången.

Även om Paris är huvudstaden både för Frankrike och för sommar-OS kommer det att hållas tävlingar i en rad andra franska städer. Till exempel kommer det att spelas fotboll i bland annat Nice, Nantes och Saint-Étienne, basket i Lille och seglas utanför Marseille.

Sporten i sommar-OS med flest antal tävlingar är i vanlig ordning friidrott. Hela 48 grenar ska avgöras, bland annat stavhoppstävlingen med Armand Duplantis och diskustävlingen med Daniel Ståhl som guldfavoriter.

Öppningsceremonin hålls fredagen den 26 juli. Däremot har ett par OS 2024 sporter dragit igång redan innan dess, för att få plats i schemat. Tävlingarna i fotboll, handboll, rugby och bågskytte drar igång en eller två dagar innan ceremonin.

När ceremonin har klarats av är det full fart på schemat under resten av dagarna. Dagligen ska det delas ut mellan tolv och 39 guldmedaljer. Det finns alltså mycket att välja mellan om man vill följa nervkittlande uppgörelser om pallplatserna.

Den sista dagen för OS i Paris 2024 är alltså söndagen den 11 augusti. Även den här dagen kommer ett par tävlingar att få ett avgörande, bland annat brottning, basket, handboll och badminton.

När tävlingarna är slut har hundratals guldmedaljer delats ut, förhoppningsvis med ett flertal hängande runt nacken på svenska tävlande. Följ jakten på medaljer tillsammans med nya expekt.

Betting på sommar-OS 2024

Medan tävlingarna pågår för fullt, samt går att följa i TV-kanaler och via streamingtjänster, ser nya expekt till att erbjuda sommar-OS odds från början till slut. Ta del av sommar-OS betting på alla tävlingar som avgörs under sommarspelen i Paris.

Utbudet för sommar-OS betting hos nya expekt finns tillgängligt redan nu och kommer att öka ju närmare invigningen vi kommer. Oavsett vilken sport du har kunskap om eller ett intresse för hittar du odds på tävlingarna i utbudet på sajten.

Den svenska truppen till OS är stor och innehåller flera medaljhopp, till och med guldfavoriter. Friidrott, brottning, segling, simning, skytte, beachvolleyboll och bordtennis är några av sporterna med svenskt deltagande.

En svensk guldfavorit av det större slaget och ett alternativ för sommar-OS betting är Armand Duplantis. Han vann guld i senaste OS, innehar världsrekordet och vinner mer eller mindre alla tävlingar han ställer upp i.

Även Daniel Ståhl vann OS-guld i Tokyo senast det begav sig. Diskuskastaren ska ses som favorit även i Paris, även om konkurrensen är tuff. Förhoppningsvis kan han försvara guldet när spelen i Frankrike drar igång.

I simbassängen är blickarna framför allt riktade mot Sarah Sjöström som har ett OS-guld från spelen i Rio de Janeiro 2016 att stoltsera med. Under karriären har hon också flertalet VM-guld och EM-guld.

Hitta sommar-OS odds på svenska guldfavoriter eller välj en outsider. Oavsett vilken sport och tävling som du är ute efter hittar du den i utbudet hos nya expekt. Många av tävlingarna erbjuder dessutom livebetting.

Livebetting på sommar-OS 2024 odds

Många sporter och grenar i sommar-OS lämpar sig för livebetting. Hos nya expekt kan du spela på sporter under OS som dagligen förekommer i utbudet, till exempel fotboll, basket, tennis och volleyboll.

I nämnda sporter är utbudet för livebetting jämförbart med det du hittar på stora matcher från andra ligor och turneringar under året. Spela på odds för matchvinnare, antal mål/poäng och odds på Asian handicap.

Klicka in på sektionen för sommar-OS för att hitta det just nu pågående utbudet av sporter som går att spela live på, eller gå direkt till sektionen för livebetting. Medan de olympiska sommarspelen pågår kommer det att finnas event och oddsmarknader från morgon till kväll.

Utbudet för livebetting är snarlikt det som du får inför en match eller en tävling. Skillnaden är att statistik och faktiska händelser påverkar oddsrörelserna. Spela utifrån det som händer på planen och kombinera med din analys av ett spel som du har gjort på förhand.

Odds på sommar-OS 2024

Det finns mängder av intressanta sommar-OS odds att spela på hos nya expekt både inför och under spelen. Om du vill placera ett vinnarspel för någon tävling kan du göra det innan tävlingarna börjar för att få bästa möjliga odds.

I vissa sporter och tävlingar finns det, som vi nämnt, dock ett par riktiga storfavoriter, där det istället kan löna sig att vänta en bit in i tävlingen om det är möjligt. Då kan man kanske få högre odds, antingen på favoriten eller på en underdog, beroende på hur tävlingen utvecklar sig.

Ett exempel är herrarnas basketturnering i vilken USA är storfavoriter. Man skickar idel NBA-spelare och är extra revanschsugna efter det senaste världsmästerskapet när man missade medalj efter förluster mot Tyskland och Kanada.

Inför OS 2024 spetsar man truppen ytterligare och är laget att slå. Serbien, Frankrike, Kanada och världsmästarna Tyskland kommer också med NBA-spelare och ska inte räknas bort.

Både innan och under spelen finns det odds som berör medaljtabellen. Även här är USA stora favoriter. Favoritskapet grundar sig bland annat i att man, sedan OS gick av stapeln 1896, har över 2 600 medaljer varav drygt 1 000 är guldmedaljer. Det är cirka 1 600 medaljer fler än tvåan på listan.

Handbollsturneringen, både på herrsidan och damsidan, bjuder i regel alltid på underhållning. Efter en ökad medaljskörd på senare år ska det svenska herrlandslaget ses med en skrällchans i turneringen, där Danmark är favoriter. Ser man till sommar-OS odds är Sverige tredje största favorit till guldet.

Utbudet av odds kommer som sagt att öka ju närmare varje tävling vi kommer. Förutsättningarna kan ändras precis innan tävlingarna börjar eller under tiden som dessa pågår, vilket kan komma att påverka oddsen.

FAQ

Vart går OS 2024?

OS 2024 går huvudsakligen i Paris men besöker även flera andra franska städer. Till exempel går tävlingarna i surfning av stapeln vid Tahitis kust i Franska Polynesien. Turneringarna i fotboll spelas i bland annat Lyon, Marseille och Nice.

Vilka OS 2024 sporter har svenska guldhopp?

De största svenska guldhoppen under sommarens-OS är Armand Duplantis, Daniel Ståhl, Jonna Malmgren och Sarah Sjöström. Även herrlandslaget i handboll och hopplandslaget ska ses med goda chanser att vinna guld.

Vilka nya grenar OS 2024 går att finna?

Till skillnad från OS 2020, när tre nya grenar gjorde entré på schemat, är det bara en ny gren till spelen i Paris. Olympisk breakdance gör debut och adderar ytterligare en dimension till utbudet av tävlingar.

Kan jag spela på sommar-OS odds i mobilen hos nya expekt?

Ja! Alla sommar-OS odds hos nya expekt finns tillgängliga även om du spelar på mobila enheter. Spela direkt i webbläsaren eller ladda ner nya expekts app för en upplevelse anpassad till mobilen.


Vår partner
ManchesterCity

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.