Spela på Champions League handboll hos nya expekt

Champions League i handboll, eller EHF Champions League som det officiella namnet har varit sedan 1993/1994, är motsvarigheten till Champions League i fotboll. Det är en internationell tävling mellan Europas bästa handbollslag, som alla kvalar in via prestationer i den inhemska ligan.

EHF Champions League är en turnering som finns både på herrsidan och damsidan. I Sverige drömmer många av de bästa handbollslagen om att ta sig upp till Champions League, men det är inte särskilt enkelt med tanke på den tuffa konkurrens som väntar. Det stora intresset för handboll i Sverige gör dock att många följer EHF Champions League oavsett om det finns ett svenskt lag med i turneringen eller inte.

En säsong i EHF Champions League avgörs med ett gruppspel, innan det är dags för slutspelet. Dit tar sig de bästa lagen från gruppspelet. Det innebär att en säsong består av många matcher och att det finns flera möjligheter till Champions League handboll betting under året.

Hos nya expekt är utbudet av Champions League handboll odds stort. Det finns möjlighet att spela både vanliga odds och så kallade liveodds. Då spelar man på livebetting på Champions League-matcherna.

Betting i mobilen

Om man ser till den moderna spelmarknaden har intresset för att kunna spela på betting direkt i mobilen vuxit på senare år. Numera är det många av våra kunder som har en smartphone, som man använder för att hantera de flesta ärenden i livet. Många uppskattar möjligheten att kunna använda sina mobila enheter till andra typer av aktiviteter.

Därför är det fullt möjligt att använda sin mobila enhet när man spelar hos nya expekt. Om man använder sig av webbläsaren i antingen sin mobiltelefon eller surfplatta kommer man till en optimerad version av nya expekt, som är helt anpassad för mobilanvändare. Då är gränssnittet, layouten och utformningen optimerad för mobila enheter.

Om man föredrar att spela i en app kan man ladda ner den uppdaterade appen från nya expekt. Det är en app som innehåller alla funktioner som behövs för att kunna spela hos nya expekt. Produkten i sig är precis samma som om man spelar via en dator. Dessutom kan man använda ett mobilt bankID i samma enhet för att legitimera sig i samband med registrering och inloggning.

Oddsmarknader för Champions League handboll

När säsongen pågår finns det många Champions League handboll odds hos nya expekt. Det finns ett stort antal matcher från turneringen med i det ordinarie utbudet. På varje match finns det sedan ett antal oddsmarknader som man kan placera ett spel på. En del av dessa oddsmarknader går det också att hitta liveodds till.

Redan innan turneringsstarten kan man spela på några oddsmarknader som rör säsongen i stort, exempelvis vinnarspel. Då handlar det om att försöka förutse vilket lag som vinner hela turneringen. Det finns också vinnarspel som rör placeringar och tabellvinster i gruppspelet. Några andra vanliga oddsmarknader under en säsong i EHF Champions League är:

  • Matchodds: Spela på vinnaren i en specifik match.
  • Vinnarspel: Spela på det lag som du tror kommer att vinna sin grupp eller hela turneringen.
  • Över/under: Nya expekt erbjuder olika linor för exempelvis antalet mål i matchen. Spela på över/under linan.
  • Asian handicap: Ge något av lagen ett fiktivt antal mål, antingen plus eller minus. Spela sedan på resultatet med handikappet inräknat.

Så spelas Champions League handboll

EHF, eller European Handball Federation som är det fullständiga namnet, rankar varje år sina medlemsländer. De nio högst rankade länderna får varsin direktplats till Champions League den säsongen. Platsen går till det lag som är regerande nationella mästare. Den tionde platsen i Champions League går till det högst rankade landet, som då kan skicka ytterligare ett lag till gruppspelet.

Det återstår sedan ytterligare sex platser i Champions Leagues gruppspel. Här har medlemsländerna chansen att i princip ansöka om dessa platser och det är den exekutiva kommittén inom EHF som sen delar ut platserna.

Gruppspelet

Champions League handboll avgörs med ett inledande gruppspel. Det är totalt 16 lag som tar sig till gruppspelet. Väl där delas lagen in i två grupper, med åtta lag i varje grupp. Det blir totalt 14 gruppspelsmatcher för samtliga lag, eftersom det är dubbelmöten med varje lag i gruppen.

De två bäst placerade lagen från varje grupp går direkt till kvartsfinalen. Lagen som slutar trea till sexa går vidare till slutspelet. De två lag som slutar i botten av varje grupp har spelat klart i den säsongens Champions League-turnering.

Slutspelet

Slutspelet inleds med åttondelsfinaler där lagen som går segrande ur dubbelmötena tar sig vidare till kvartsfinal. Där väntar de fyra bästa lagen från gruppspelet. Det är seedning från gruppspelet som avgör vilket lag som får avsluta på hemmaplan.

I kvartsfinalen möter de bästa lagen från gruppspelet, som är direktkvalificerade till kvartsfinalerna, lagen från åttondelsfinalerna. Här spelas också dubbelmöte, med lagen som tog sig direkt från gruppspelet till kvartsfinal som hemmalag i det sista mötet.

Final 4

När kvartsfinalerna har spelats är det dags för Final 4 eller EHF Final4 som det officiella namnet är. Det är ett avslutande slutspel mellan de fyra bästa lagen, som spelas under en och samma helg på samma arena. Först spelas två semifinaler på lördagen, med en uppföljande bronsmatch och final på söndagen. Det här är matcher som ofta är riktiga publikfester. Final 4 spelas på olika ställen i Europa varje år. Det är förutbestämt var säsongens finalspel ska spelas.

Olika odds på Champions League handboll betting

Handboll är en populär sport i Sverige och det är därför en naturlig del av hela oddsutbudet hos nya expekt. EHF Champions League är den största tävlingen som lagen kan ställa upp i, men det är trots allt Handbollsligan, Allsvenskan och SHE som är tävlingarna som väcker störst svenskt intresse. I Europaspelet har det visat sig att svenska lag kan få svårt att hävda sig.

För den som vill spela betting på handboll finns det därför möjligheten att hitta odds på de nationella svenska handbollsligorna också. På landslagsnivå är Sverige fortfarande ett mycket framstående handbollsland, men konkurrensen på klubblagsnivå är tuff. Om man letar efter odds på handboll finns det också många olika oddsmarknader att ta del av när det ska spelas stora mästerskap för det svenska handbollslaget.

Livebetting hos nya expekt

En funktion som alla kunder hos nya expekt kan ta del av är livebetting. I grunden är livebetting och vanlig betting samma sak. Det handlar om att placera ett spel på ett odds och hoppas att spelet går hem. Men livebetting sker samtidigt som matchen spelas. Det går också att spela på livebetting på handboll och EHF Champions League.

Livebetting finns tillgängligt för alla kunder som har ett aktivt spelkonto och det går att spela på liveodds i alla enheter. När man följer en match har man därför möjligheten att samtidigt följa oddsen. De förändras parallellt med att matchen spelas, i takt med att nya matchhändelser sker och förändrar förutsättningarna.

Andra sporter att spela på hos nya expekt

Det finns ett stort utbud av odds under hela året på nya expekt. Tävlingssäsongen i olika sporter ser annorlunda ut, men i stort sett på årets alla dagar går det att hitta odds på något sportevenemang världen över. Hos nya expekt kan man nämligen spela på sporter, ligor och matcher som spelas i princip alla världsdelar.

En stor del av det ordinarie oddsutbudet består av odds på fotboll, men det går att spela på betting på mängder av andra sporter. Det kan vara mindre sporter som curling och vintersporter, eller stora lagsporter som ishockey eller just handboll. Som kund hos nya expekt kan man spela på alla sporter, ligor, tävlingar och matcher med samma spelkonto.

FAQ

Vilka har vunnit EHF Champions League flest gånger?

Det är FC Barcelona som har vunnit EHF Champions League flest gånger. Precis som inom fotbollen är man en maktfaktor på det internationella planet. FC Barcelona har vunnit handbollens Champions League totalt elva gånger.

När spelades Champions League handboll första gången?

EHF Champions League, handbollens Champions League, har spelats sedan säsongen 1956/1957. Formatet har förändrats över tid, men i över 50 år har man alltså korat det bästa internationella handbollslaget i Europa via en internationell klubblagsturnering.

Får svenska lag spela i handbollens Champions League?

Ja, det händer att svenska lag tar plats i gruppspelet i handbollens Champions League. Dessvärre är svenska framgångar i EHF Champions League ovanliga på senare år. Det senaste svenska laget att ta sig till semifinal är HK Drott. Det var säsongen 1988/1989.

Vilka svenska handbollslag har vunnit Champions League?

Redbergslids IK är det enda svenska handbollslaget som har vunnit Champions League för herrar. Det var säsongen 1958/1959. På damsidan är det inget svenskt klubblag som har tagit sig hela vägen fram till en mästartitel. Det är inte heller något svenskt lag som har spelat final på damsidan.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.