Handbollsligan betting hos nya expekt

Handboll har på senare år seglat upp som något av en nationalsport i Sverige. Framgångar på internationell nivå för våra landslag smittar av sig på den inhemska handbollen. Den högsta serien på herrsidan, Handbollsligan, är en anrik tävling som har avgjorts sedan 1934. Tidigare gick Handbollsligan under namnet Allsvenskan.

På nya expekt hittar du odds på Handbollsligan, från grundserien och hela vägen fram till slutspelets avgörande. Det går att spela på olika oddsmarknader både inför matcherna och under tiden som matcherna pågår. Med betting i mobilen har du alltid nya expekt nära till hands.

Handbollsligan odds och marknader

Det finns ett stort inhemskt intresse för handboll. I Sverige huserar flera etablerade storklubbar som har utvecklat talanger som sedermera blir världsstjärnor ute i Europa. Spel på Handbollsligan hos nya expekt kommer i flera olika former.

För att komma till utbudet av odds på Handbollsligan kan du antingen använda sökfunktionen eller klicka dig vidare via våra kategorier. Under kategorin handboll finns internationella matcher både på landslagsnivå och klubblagsnivå. Europas största handbollsligor finns också representerade.

I och med att Handbollsligan är högst upp i det svenska seriesystemet kommer du märka en skillnad på oddsutbudet, framför allt i antalet marknader. Spela på titelvinnare, matchvinnare, handikapp samt diverse spel för över/under.

  • Turneringsvinnare: Spela på vilket klubblag som vinner SM-guldet.
  • Matchvinnare: Spela på vinnande lag i en match under grundserien eller slutspelet.
  • Totalt antal mål: Ett spel på över/under antalet mål, antingen för hela matchen eller för en halvlek.
  • Handicap: Ge favoriten eller matchens underdog en fiktiv pluslina/minuslina.

Handbollsligan

Redan 1934 spelades den första upplagan av det som idag heter Handbollsligan. Det Svenska Mästerskapet i handboll för herrar var en fristående tävling, inte att förväxla med Allsvenskan som Handbollsligan först fick heta. Säsongen 1952/53 var den första upplagan av Allsvenskan där vinnaren rättmätigt kunde titulera sig svenska mästare.

Tävlingen har sett flera olika format genom åren. Det exakta upplägget och antalet lag som deltar har varierat över tid. Numera spelar 14 klubbar från runtom i Sverige i serien. Grundserien är 26 omgångar lång. Resultatet i serien avgör om det blir slutspel, kvalspel för att undvika nedflyttning eller om det är färdigspelat för säsongen.

I takt med att intresset, både bland publiken och medialt, har blivit större för svensk handboll har utbudet av Handbollsligan betting blivit större. Hos nya expekt kan du räkna med att det finns odds att tillgå över hela säsongen. I och med att relativt få matcher ska spelas i grundserien är alla matcher och poängen därifrån viktiga.

Ta dig an betting på Handbollsligan via valfri enhet. Du kommer igång genom att skapa ett konto och göra din första insättning. Nya expekt har en svensk spellicens och bidrar med säkerhet i alla steg av ditt spelande.

Betting i mobilen

Betting hos nya expekt finns i flera olika former. Spelare på sajten söker sig till sajten både via mobiltelefoner och datorer. I det mobila formatet ingår både smartphones och surfplattor. Du förlorar ingenting av spelkänslan genom att spela i ett mindre format, utan kan ta del av samma utbud som när du spelar via en dator.

Spel i mobilen hos nya expekt kommer med två olika möjligheter. Det finns en nya expekt app som du kan ladda ner till din mobiltelefon eller surfplatta. Via den kan du sköta samtliga steg, från registrering och insättning, till ett senare uttag. Gränssnittet är anpassat till den mobila enheten och gör det enkelt att navigera på sajten.

Om du vill spela direkt i din mobila webbläsare är även det möjligt. Du surfar in på nya expekt precis som du gör via din dator. Då kan du använda mobilt BankID i samma enhet och kan därmed sköta registrering, inloggning och insättning i en och samma mobiltelefon.

Handbollsligan: Så spelas säsongen

Den svenska Handbollsligan är uppdelad i tre olika faser, som tillsammans utgör den totala säsongen. Det börjar med grundserien som avgör vad klubbarna gör i slutet av säsongen. Endast ett fåtal klubbar har spelat klart efter grundserien. För de flesta väntar antingen ett slutspel eller ett negativt kvalspel för att undvika nedflyttning till andradivisionen Allsvenskan.

Grundserien

Alla 14 klubbar går in i grundserien i Handbollsligan med samma förutsättningar. Det väntar 26 matcher, två vardera mot varje lag. Matcherna spelas hemma och borta med start under hösten. Såvida det inte spelas ett mästerskap för landslagen finns det inget längre uppehåll för lagen i Handbollsligan. Åtta lag går till slutspel, ett lag flyttas direkt ner till Allsvenskan och tre klubbar får kvala för att hålla sig kvar. Övriga två lag har spelat färdigt för säsongen och har säkrat nytt kontrakt till Handbollsligan säsongen därpå.

Slutspelet

Om en klubb har som mål att vinna SM-guld gäller det att placera sig bland de åtta bästa lagen i grundserien. Slutspelet inleds med kvartsfinaler innan det är dags för semifinal och slutligen finalserien, som avgör vilket lag som vinner SM-titeln. Samtliga matchserier under slutspelet avgörs i bäst av fem möten. Då är det första till tre matchvinster som gäller för att avancera till nästa slutspelssteg.

Kvalspelet

Kvalspelet till Handbollsligan består av tre klubbar från Handbollsligan och tre klubbar från Allsvenskan, som idag är den näst högsta serien i herrarnas seriesystem. Även här är det bäst av fem matcher som gäller. Ett lag från Handbollsligan möter ett lag från Allsvenskan där vinnarna spelar i Handbollsligan säsongen därpå.

Livebetting hos nya expekt

Det är vida känt att det svänger i handboll. Matcherna innehåller många mål och korta perioder av tappat fokus kan innebära flera insläppta mål på kort tid. Handbollsligan hos nya expekt finns även som föremål för livebetting. Det innebär att du kan spela utifrån det som händer i den faktiska matchen snarare än förutsättningarna inför match.

Självklart är det en rekommendation att du tar med dig nyttig statistik och andra förutsättningar som spelar in. Livebetting hos nya expekt finns tillgängligt oavsett enhet. I utbudet av oddsmarknader finns bland annat matchvinnare, handikappspel och över/under. Betting på Handbollsligan live finns tillgängligt fram till slutminuterna av en match.

Du hittar utbudet för livebetting antingen genom att klicka på “all handboll” eller gå in på sektionen för “live & kommande” hos nya expekt.

Betting med odds

Om du tror dig veta vilket lag som vinner titeln redan under grundserien finns det odds på turneringsvinnare. Välj ut ett lag som du tror på och placera ett spel hos nya expekt. Vinnaren av Handbollsligan är den klubb som via slutspelet slutligen vinner finalserien. Det behöver alltså inte vara vinnaren av grundserien som blir svenska mästare.

Nya expekt tillhandahåller också många odds och marknader för enskilda matcher. Ett matchspel ger dig odds på vilket lag som går vinnande ur en match, eller om matchen slutar oavgjort. En match i grundserien som slutar med ett kryss genererar ingen förlängning. Det sker först i slutspelet.

Handikappodds och spel på över/under går att hitta i olika former. Med ett handikappspel får något av lagen plusmål eller minusmål som gäller för betting, inte för matchens faktiska resultat. Dessa oddsmarknader tillhör det generella utbudet för matcherna i Handbollsligans grundserie och i slutspelet.

Andra sporter att spela på

Hos nya expekt finns det ett stort utbud av sporter, ligor och turneringar under årets alla dagar. Handboll är stort på sajten, precis som fotboll, tennis, basket, ishockey och en rad andra sporter. Handbollsligan får sällskap av Champions League, EHF Cup och odds från VM, EM samt OS när det är dags.

Tanken med utbudet är att alla ska kunna hitta intressanta odds från både större och mindre tävlingar. Det finns många svenska ligor i utbudet, som Allsvenskan och Superettan för fotboll, SHL för ishockey samt Basketligan för basket. Därtill finns tennis och andra individuella sporter med svenskt deltagande.

Handbollsligan FAQ

Vilken klubb har vunnit Handbollsligan flest gånger?

Det finns flera svenska klubbar som har vunnit SM-guldet på herrsidan flertalet gånger, med Redbergslids IK högst i topp. Klubben från Göteborg, även kallade “de vita eleganterna” på grund av deras helvita matchställ, vann den första titeln 1933 och har därefter varit återkommande medaljörer.

Hur länge har ett slutspel spelats i slutet av säsongen i Handbollsligan?

Det första slutspelet för Handbollsligan avgjordes säsongen 1967/68 när IF Saab vann över SoIK Hellas med uddamålet över två möten. Slutspelet har därför gått att följa i olika format. Nu spelas slutspelet i bäst av fem matcher, med kvartsfinaler som den första slutspelsfasen.

Finns Handbollsligan på damsidan?

På damsidan spelas en motsvarighet till Handbollsligan, Svensk Handbollselit eller SHE. Det är en tävling som har haft olika namn sedan den första säsongen 1971. Här är det IK Sävehof som har varit dominanta genom åren vad gäller antalet titlar.

Hur hittar jag Handbollsligan hos nya expekt?

Du kommer snabbt och enkelt åt utbudet för Handbollsligan hos nya expekt. Klicka in på sektionen för handboll och välj Handbollsligan i menyn på sajten. Du kan också använda sökfunktionen för att söka upp antingen tävlingen eller ett specifikt lag som spelar.

Vilka tidigare namn har Handbollsligan haft?

Från 1934 fram till 1990 var det namnet Allsvenskan som gällde för den högsta handbollsserien i landet. Därefter blev det Elitserien, vilket var namnet på tävlingen hela vägen fram till 2016. Numera är det Handbollsligan som gäller. Det är en tävling som arrangeras av Svensk Elithandboll och Svenska Handbollsförbundet.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.