Introduktion till SDHL betting och odds hos nya expekt

SDHL, eller Svenska Damhockeyligan som det fullständiga namnet lyder, är högstaligan inom det svenska seriesystemet för damer. Ishockey har under lång tid varit en stor sport i Sverige, men det har framförallt varit på herrsidan som det stora intresset har funnits. Men sedan 2008 finns också SDHL, som är damernas motsvarighet till SHL på herrsidan.

Svenska Ishockeyförbundet står som arrangör för SDHL och ligan spelas årligen, med start på hösten och slutspel framåt vårkanten. Mellan 2008 och 2016 gick SDHL under namnet Riksserien, men därefter har man valt att ändra namnet till något som påminner om SHL.

Det breda intresset för ishockey som sport bland den svenska befolkningen har haft den naturliga följden att det finns ett stort intresse för odds på ishockey. Det utbud av odds på ishockey som finns hos nya expekt går även utanför den svenska gränsen. I det ordinarie utbudet finns odds från NHL, Liiga och CHL.

Men för den som föredrar SDHL finns möjligheten att spela SDHL betting också. Inför varje omgång finns det ett stort utbud av oddsmarknader att ta del av hos nya expekt. För att kunna spela betting på SDHL hos nya expekt krävs att du har ett aktivt spelkonto. Du behöver registrera dig med ett mobilt bankID för att kunna spela på sajten. Då får du också ta del av samtliga funktioner som finns i produkten.

Oddsmarknader för SDHL betting

Det stora intresset för ishockey i Sverige har gjort att det finns ett stort utbud av hockeyodds hos nya expekt. SDHL är en lite mindre liga i sammanhanget och det innebär att utbudet kan vara mer begränsat. Det märks främst när det kommer till antalet oddsmarknader på SDHL.

Inför varje match i grundserien och senare i slutspelet finns det en del oddsmarknader att spela på. De mest populära oddsmarknaderna för SDHL betting är klassiska och finns för annan typ av betting på ishockey också:

  • Vinnarspel: Spela på det lag som står som totalvinnare i SDHL. Det finns också placeringsspel som vinnarspel. Du kan spela både inför säsongen och under säsongen.
  • Matchodds: Spela på utgången i en specifik SDHL match. Matchodds gäller 1X2-marknaden efter full tid.
  • Totala antalet mål: Spela på över/under ett visst antal mål i en specifik match. Nya expekt sätter en lina och ställer ut odds för över/under. Placera ett spel på det du tror på.

Spela livebetting hos nya expekt

När du letar efter ett odds hos nya expekt finns det ett stort antal oddsmarknader på olika ligor, tävlingar och matcher. Men om du väljer att spela livebetting kan det finnas ytterligare oddsmarknader, som bara finns tillgängliga som liveodds. Att spela på livebetting innebär att man placerar ett spel på oddsen samtidigt som matchen pågår.

Det innebär att liveoddsen är föränderliga. De förändras nämligen i takt med att matchen pågår, utifrån matchhändelser, resultat och andra aspekter. Som spelare har du möjlighet att spela på det liveodds som du tror på.

Nya expekt erbjuder spelfunktionen livebetting för att ge spelarna möjligheten att göra en utökad, djupgående analys av matcherna. Genom att kunna följa matchhändelserna samtidigt som matchen spelas och därefter placera sitt spel finns chansen att göra en mer grundlig spelanalys.

Livebetting är tillgängligt för alla spelare som har registrerat ett spelkonto hos nya expekt. Du använder samma spelkonto som alltid annars när du ska spela på liveodds. SDHL kan finnas som en del av liveutbudet, men det finns också ett stort utbud av livebetting på andra sporter på daglig basis.

Andra sporter än SDHL att spela på hos nya expekt

SDHL och ishockey är inte det enda som har tagit plats i det ordinarie utbudet av odds hos nya expekt. Varje dag finns det ett stort utbud av odds från ligor, tävlingar och matcher runt om i världen. Den sport med flest oddsmarknader är fotboll, men tennis och ishockey är två andra sporter med ett stort urval av oddsmarknader.

Fördelen med att spela hos nya expekt är att du som kund kan placera spel på samtliga sporter med samma spelkonto. Hela oddsutbudet finns tillgängligt så fort man har registrerat sig och loggat in med mobilt bankID.

Så spelas SDHL

Svenska Damhockeyligan grundades 2008, men ändrade namn till just SDHL (Svenska Damhockeyligan) så sent som 2016. Innan 2008 korades den svenska mästaren på ett annorlunda sätt, men när SDHL bildades var förhoppningen att öka intresset med ett bättre format. Det är totalt nio eller tio lag som gör upp i SDHL varje säsong.

Grundserien i SDHL

I grundserien spelar samtliga lag mot varandra fyra gånger vardera, två gånger på hemmaplan och två gånger på bortaplan. Poängräkningssystemet är samma som används inom SHL på herrsidan och det är tabellplaceringen som ligger till grund för vilka lag som tar sig vidare till slutspelet samt vilka som får kvala.

Totalt åtta lag går vidare till SDHL-slutspelet, medan det sämst placerade laget får kvala för att hålla sig kvar i SDHL till nästa säsong.

Slutspelet i SDHL

De åtta bäst placerade lagen från grundserien gör upp i SDHL-slutspelet. Det inleds med kvartsfinaler. Det högst rankade laget får möta det lägst rankade laget och så vidare i fallande ordning. Det innebär att det är en stor fördel att vinna grundserien, eftersom man får ett mer överkomligt motstånd i kvartsfinalen.

Kvartsfinalerna spelas i bäst av tre matcher. I semifinalerna är det bäst av fem matcher som gäller. I finalen spelas också bäst av fem matcher. Det lag som vinner finalserien blir korade till svenska mästare.

Kvalspelet i SDHL

Lagen från Nationella Damhockeyligan, som är andraligan inom det svenska seriesystemet, kvalar upp för att ta en plats i SDHL nästa säsong. Då möter de två bästa lagen från NDHL de två sämsta lagen från SDHL i kvalserier över tre matcher. De två lagen som vinner sina kvalmöten tar sig upp till SDHL nästa säsong.

Odds på annan ishockey än SDHL

Det är inte bara SDHL betting som finns tillgängligt för den som vill spela på ishockey. Hos nya expekt är ishockey en viktig del av det dagliga utbudet. Det spelas hockeymatcher i princip varje dag hela året. Det märks i oddsutbudet på sajten. Som registrerad kund har man möjlighet att spela på hockeymatcher från Nordamerika, Europa och Sverige. Det finns också ett återkommande utbud av odds på stora landslagsturneringar, som hockey-VM.

Antalet oddsmarknader varierar mellan olika hockeyligor. Det finns exempelvis inte lika många tillgängliga SDHL betting odds som det finns odds från matcher i SHL, HockeyAllsvenskan eller NHL. Samtidigt är nya expekt noga med att erbjuda ett så stort urval av odds som bara möjligt. Det finns också möjlighet till livebetting på många hockeymatcher.

Betting i mobilen

När man ska spela på SDHL odds eller odds på andra hockeymatcher kan det vara smidigt att använda mobiltelefonen. Trenden i samhället går mot att fler och fler vill kunna använda sin smartphones för andra typer av ärenden än att bara kommunicera. Nya expekt har märkt av ett ökat intresse av mobilbetting.

Hos nya expekt finns det två olika sätt att spela i mobilen. Antingen använder du webbläsaren på din mobila enhet, vare sig det är en smartphone eller surfplatta. Då kan du surfa in på en mobiloptimerad version av sajten där gränssnitt, layout, funktionalitet och produkten i stort har anpassats för mobilanvändare.

Det andra alternativet är att ladda ner appen i Google Play eller App Store. Nya expekt har nyligen lanserat en ny, uppdaterad version av appen som ger en fullständig spelupplevelse och som innehåller alla funktioner som finns när du spelar via en webbläsare. Om du föredrar att spela betting i en app finns den tillgänglig. Kom ihåg att du fortfarande behöver vara registrerad hos nya expekt och att du behöver legitimera dig med ett mobilt bankID vid varje inloggning.

FAQ

När bildades SDHL?

2008 grundades SDHL, men då under namnet Riksserien. Man valde att ändra namnet så sent som inför säsongen 2016/2017 och nu påminner SDHL mer om namnet SHL på herrsidan. Innan 2008 korades den svenska mästaren på damsidan på ett annorlunda sätt, men med Riksserien kunde man införa ett nytt, uppdaterat format som skulle öka intresset.

Är det samma lag i SDHL som i SHL?

Nej, det är inte samma lag i SDHL som i SHL. Det är två helt separerade tävlingar som inte har med varandra att göra på ett sportsligt plan. Däremot finns det många klassiska SHL-klubbar som har damlag som spelar i SDHL. Luleå Hockey är ett sådant exempel.

Vilken är andraligan under SDHL?

Nationella Damhockeyligan, eller NDHL, är andradivisionen i det svenska seriesystemet för damernas ishockey. Varje säsong ramlar det ner lag från SDHL till NDHL efter kval, samtidigt som de bästa lagen i NDHL har chansen att ta sig upp i SDHL via samma kvalspel.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.