Spela på Six Nations odds hos nya expekt

Six Nations är en av världens äldsta turneringar när det kommer till tävlingar för nationer. Det första mästerskapet arrangerades 1883. Sex stora nationer inom rugby gör upp om titeln: England, Frankrike, Italien, Irland, Skottland och Wales.

Upplägget för Six Nations är att alla lag möter varandra en gång var i ett evenemang som sprids ut över fem olika helger. Tävlingarna äger rum i februari och mars med mycket publik på plats på arenorna så väl som framför tv-apparaterna.

Six Nations spelas i ett seriesystem utan slutspel. Den nation som toppar tabellen när man har spelat fem matcher vardera står som vinnare. Från början till slut finns Six Nations-odds att ta del av hos nya expekt.

Betting i mobilen

Om du har för avsikt att se någon av matcherna i Six Nations på plats eller bara vill följa matchen i goda vänners lag kan vi rekommendera att du spanar in betting i mobilen. Six Nations, så väl som andra sporter och turneringar, finns tillgängliga för betting även om du inte har en dator i närheten.

Du kan betta i mobilen hos nya expekt antingen via webbläsaren eller genom att ladda ner nya expekts app. Då får du en upplevelse som anpassar sig efter den enhet du spelar från. Samma utbud av Six Nations odds finns tillgängligt oavsett vilken enhet du använder.

Livebetting hos nya expekt

Mer eller mindre alla sporter med sina största turneringar och mästerskap i nya expekts utbud erbjuder tillgång till livebetting. Six Nations är inget undantag. Ta dig an Six Nations betting även efter att matcherna har börjat under turneringens gång.

När du spelar live på matcher är det med möjligheten att addera faktiska händelser och statistik till den analys du förhoppningsvis har gjort inför matchen. Det ger dig en bättre grund att stå på när du ska placera ditt spel.

Med nya expekts betting i mobilen kan du placera ditt spel live även när du befinner dig på plats på någon av matcherna.

Störst matcher för Six Nations-betting

I och med att det är några av sportens största nationer när det kommer till rugby som gör upp om titeln finns det en hel del prestige och rivalitet i Six Nations. Det finns också en geografisk aspekt i det hela, med tanke på att flera nationer angränsar till varandra.

Genom tiderna är det England och Wales som har delat på störst antal vinster. Det är dessutom två nationer som har varit en del av Six Nations från början, medan Frankrike och framför allt Italien har tillkommit på senare år.

England – Wales

Med tanke på att England och Wales är nationerna med flest antal titlar är det inte helt oväntat en av turneringens hetaste matcher. Man var med redan när turneringen gick under namnen Home Nations och Five Nations under slutet av 1800-talet och början av 1900-talet.

Frankrike – Italien

Turneringen bytte namn till Five Nations när Frankrike blev en del av sammanhanget under 1940-talet. Det dröjde sedan till år 2000 innan dess nuvarande form tog vid. Då gick Italien in i Six Nations. På grund av geografiska och sportsliga anledningar är även matchen mellan Frankrike och Italien en stor behållning för tittarna och för Six Nations betting

Super Saturday

Den femte och avslutande omgången i Six Nations är speciell. Dels är det den avgörande omgången i vilken vinnaren eventuellt ska utses, dels spelas samtliga matcher under samma dag. Om du har placerat ett vinnarspel på Six Nations är det troligtvis under Super Saturday som det avgörs.

Marknader för Six Nations odds

Utbudet av Six Nations odds hos nya expekt ger sig tillkänna i god tid innan turneringen börjar. Du kan spela på vilken nation du tror vinner turneringen samt på varje enskild match i premiäromgången.

Därefter följer ett par veckor av tävlingar som kombinerar vinnarspel på hela turneringen, vinnarspel för respektive match och andra marknader som man kan ta del av.

Oddsmarknaderna för Six Nations betting finns tillgängliga både inför och under match, så att du kan spela på händelserna hela vägen fram till matchens slutsignal.

  • Vinnare: Spela på vilken nation du tror vinner Six Nations. Odds finns tillgängliga innan och under turneringen.
  • Matchvinnare: Six Nations odds på vilken nation som vinner respektive match. Lägg till ett handikapp om du vill jämna ut förutsättningarna i matchen.
  • Antal poäng: Det finns odds hos nya expekt för det totala antalet poäng i en match. Spela antingen på ett av lagens poäng eller båda lagens totala samling.

Andra sporter för betting hos nya expekt

Six Nations i rugby är en av många återkommande turneringar med anrik historia. I samma kategori hittar vi VM i fotboll, som har spelats sedan 1930. Det är en turnering som återkommer vart fjärde år med världens bästa nationer samlade.

En annan publikfavorit som, likt rugby, spelas med en oval boll är amerikansk fotboll, och framför allt NFL som är den bästa tävlingen inom sporten. På andra sidan Atlanten samlas världens bästa utövare för att göra upp om titeln i Super Bowl.

FAQ

Vilket land vann den första upplagan av Six Nations Rugby Championship?

I Six Nations 1883, det första mästerskapet av vad som skulle bli en lång och anrik tävling inom rugby, deltog fyra nationer. England stod som segrare framför Skottland, Irland och Wales i en turnering som varade under ett par månaders tid under vintern 1982/83.

Varför heter det Six Nations?

Six Nations har fått sitt namn av den enkla anledningen att det är sex nationer som deltar i tävlingarna. Tidigare har turneringen bland annat gått under namnen Four Nations och Five Nations när det var fyra respektive fem nationer som deltog.

Deltar Sverige i Six Nations?

Nej, Sverige deltar inte i Six Nations. Rugbytraditionen är inte lika stor i Sverige som i många andra länder. England, Frankrike, Italien, Skottland, Wales och Irland är alla länder där rugby har ett starkt fäste.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.