Betting på Franska Öppna hos nya expekt

Franska Öppna är en av årets största sporthändelser och varje år är det en tennisturnering som många ser fram emot. På den klassiska röda grusen i Paris sammanstrålar eliten och bjuder på ett par veckors högkvalitativ tennis. Nya expekt täcker in hela mästerskapet med odds och betting, från kvalveckan till och med finalhelgen.

Franska Öppna betting

Under tennisåret finns det ett par turneringar som smäller högre än resterande. Grand Slam-turneringar är det största en spelare kan vinna inom tennisen. Efter att Australian Open har inlett tävlingsåret väntar Franska Öppna i början av sommaren. Det är den enda Grand Slam-turneringen på grus, vilket gör att många tennisälskare ser fram emot veckorna i Paris lite extra.

Franska Öppna samlar årligen världens bästa tennisspelare, som på plats i Paris gör upp om den åtråvärda titeln, både på herrsidan och på damsidan. Veckorna inleds med en kvalturnering där spelare som är längre ner på rankingen spelar om ett begränsat antal platser i huvudturneringen. När startfältet är spikat drar tennisfesten igång på allvar.

Under två veckors tid spelas mängder av matcher. I en stadig takt halveras antalet spelare efter varje runda. Slutspelet består inte sällan av spelare som tillhör den absoluta världseliten ackompanjerat av en eller några spelare som har överraskat längs vägen.

Från kvalveckan till finalmatcherna i Franska Öppna har nya expekt odds på olika marknader. Matcherna avverkas i ett rasande tempo och med flera heta möten. Då kan du spela i mobilen och gör det med funktioner som bland annat livebetting och bet builder.

Betting med odds på Franska Öppna

Tennis som sport får ett väldigt stort utrymme hos nya expekt. Även för mindre tävlingar finns det ett väl samlat utbud av olika odds och spelmarknader. Av förklarliga skäl blir utbudet ännu större när en turnering av Franska Öppnas dignitet ska avgöras. Både inför match och live fram till att matchbollen slås in kan du hitta odds på sajten.

Utbudet av spelmarknader är en kombination av klassiker inom odds och betting samt nyare typer av spel. Under Franska Öppna kan du till exempel plocka ut en turneringsvinnare som du tror på och följa spelarens framfart på grusbanorna. Du kan också använda dig av andra oddsmarknader till varje enskild match.

  • Vinnare: Spela på vilken spelare du tror vinner Franska Öppna.
  • Matchvinnare: Odds för vem som vinner en specifik match.
  • Över/under: Spel på över/under antalet game, set, serveess eller dubbelfel.
  • Handikappspel: Välj en fiktiv lina till antingen favoriten eller den nederlagstippade.
  • Setspel: Förutspå det korrekta setresultatet i en tennismatch.
  • Spel på game: En snabb typ av betting där du spelar på enskilda bolldueller.

Livebetting hos nya expekt

Tennis är en sport som lämpar sig bra för livebetting. Det är en snabb sport som framför allt skiftar matchbild flera gånger under en och samma match. I en match i Franska Öppna, där antalet set på herrsidan utökas till bäst av fem, är det inte ovanligt att en match går i vågor.

Du hittar sektionen för nya expekts livebetting både direkt på startsidan, eller om du klickar in på Franska Öppna specifikt. Där ser du matcherna som pågår i just den stunden och kan placera ett spel. Utbudet av olika spelmarknader är detsamma, med marginella skillnader, till det utbud du har inför match.

Om du har en någorlunda klar bild över hur en match ska utveckla sig kan du använda livebetting för att stärka magkänslan innan du placerar ditt spel. Livebetting fungerar allra bäst om du kollar på matchen samtidigt och kan se olika mönster.

Betting i mobilen

Livebetting och betting i mobilen går hand i hand. För att hänga med under alla matcher i Paris kan det vara bra att ha en mobil enhet nära till hands. Betting i mobilen hos nya expekt är en säker och trygg spelupplevelse.

Nya expekt finns tillgängligt för mobila enheter både som app och via en mobilanpassad webbsajt. Därifrån kan du registrera ett konto med BankID och göra din första insättning. Utbudet för betting på Franska Öppna som du har när du spelar via en dator följer med och finns tillgängligt även i mobilen. Du går inte miste om några funktioner eller något av spelkänslan om du väljer att spela i mobilen.

Franska Öppna historia

Den första upplagan av Franska Öppna spelades 1891, även om det till en början bara var öppet för just franska spelare. Det var först 1925 som spelare utanför landets gränser bjöds in och fick göra upp om titeln. Samma år fick turneringen sin Grand Slam-beteckning och har varit en av sportens största tävlingar sedan dess.

Numera spelar både herrar, damer och dubbelpar turneringen som i regel anordnas under den tidiga sommaren. Bland svenskar som har tagit hem minst en titel hittar vi Sven Davidson, Mats Wilander och inte minst Björn Borg. Den sistnämnde tog hela sex titlar under 1970-talet och det sena 1980-talet.

Minnesvärda skrällar från Franska Öppna

Intensiva tennisveckor med många matcher tenderar att testa spelarna både vad gäller den fysiska och mentala biten. Den som vinner Franska Öppna är dels den som har spelat bäst tennis, men också den som har lyckats hålla fokus under långa stunder. Ibland brister det till och med för sportens absoluta stjärnor.

Då öppnar sig möjligheten för nederlagstippade spelare att skrälla sig vidare. Det har vi fått se prov på många gånger under turneringens historia. Bland annat en svensk superskräll i form av Robin Söderling i Franska Öppna 2009. Den och ytterligare två skrällar sticker ut.

Robin Söderling mot Rafael Nadal 2009

Rafael Nadal är konungen över grusbanorna i Paris. Han har vunnit tävlingen otaliga gånger och är alltid en av favoriterna när turneringen drar igång. 2009 hade Nadal vunnit turneringen fyra gånger om. Det skulle inte stoppa Robin Söderling, där och då rankad som nummer 23 i världen, att vinna med 3-1 i set och ge eko i tennisvärlden.

Virginie Razzano mot Serena Williams 2012

Serena Williams är damtennisens klarast lysande stjärna i modern tid. Hon hade aldrig grus som sitt favoritunderlag, även om hon vann Franska Öppna under karriären. Att hon skulle förlora mot Virginie Razzano när hon inledde turneringen 2012 var det dock ingen som trodde. En enorm vändning från Razzano resulterade i ett skrällartat avancemang.

Marco Cecchinato mot Novak Djokovic 2018

I kvartsfinalen ställdes en av sportens främsta någonsin, Novak Djokovic, mot italienaren Marco Cecchinato. Två år tidigare hade Djokovic vunnit Franska Öppna och var fast besluten att återupprepa den bedriften. Efter 3,5 h spel tog äventyret slut, Cecchinato stod för en makalös prestation och vann med 3-2 i set.

Spela ansvarsfullt

Det är viktigt att du har kontroll över ditt spelande, det vill säga att du alltid tänker på att spela ansvarsfullt. Hos nya expekt spelar du med en svensk spellicens, som är till för att skydda konsumenten. Du kan spela tryggt och säkert. Nya expekt tillhandahåller verktyg som hjälper dig att hålla koll på summorna du spelar för och tiden som går åt under tiden. Sätt gränser och använd våra länkar till olika hjälpmedel om du känner att du behöver ytterligare hjälp. Stödlinjen.se finns tillgängligt för tips och råd, medan Spelpaus kan aktiveras om du behöver ta en paus från betting.

FAQ

När spelas Franska Öppna?

Datumen för Franska Öppna varierar. Däremot är det numera alltid under tidig sommar som turneringen spelas. I Grand Slam-sammanhang spelas turneringen mellan Australian Open i början av ett tävlingsår och Wimbledon arrangeras under högsommaren. Franska Öppna och Wimbledon ligger väldigt tätt intill varandra sett till övriga Grand Slam-tävlingar i tenniskalendern.

Hur många spelare deltar i Franska Öppna?

Både på herrsidan och damsidan inleds turneringen med 128 spelare. Varje runda av tävlingen halverar antalet spelare fram till det att bara två spelare återstår inför finalen. I dubbelturneringen finns det totalt 64 dubbelpar. Det spelas även Mixed och en turnering för spelare i rullstol.

Vem har vunnit Franska Öppna flest gånger?

Björn Borg, Mats Wilander, Ivan Lendl och Gustavo Kuerten i all ära. På herrsidan finns det en spelare som är långt före nämnda legendarer i antalet titlar på grusen i Paris. Rafael Nadal har mer än dubbelt så många titlar som Björn Borg. På damsidan är det Chris Evert från USA och Steffi Graf från Tyskland som toppar listan på sju respektive sex titlar.

Vilka är övriga Grand Slam-turneringar?

Det finns totalt fyra Grand Slam-turneringar. Australian Open inleder året och följs av Franska Öppna samt Wimbledon. Sist men inte minst vänder sig tennisvärldens blickar mot New York på den amerikanska östkusten. Detta när US Open ska avgöras.

Hur många set spelas det i Franska Öppna?

På herrsidan ökar antalet set i en match till bäst av fem set istället för bäst av tre set. För damerna är antalet set oförändrat: bäst av tre set. Om en match går till ett avgörande tiebreak i det sista setet kallas det istället för ett supertiebreak och avgörs i först till 10 poäng.


Vår partner
ManchesterCity

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.