Spela på Wimbledon hos nya expekt

Redan 1877 spelades världens mest anrika tennisturnering Wimbledon för allra första gången. Då satt det ett hundratal människor i publiken, men nästan 150 år senare lockar årets tredje Grand Slam-turneringen tusentals och åter tusentals tennisälskare till London.

För många spelare är Wimbledon årets höjdpunkt, just eftersom det är en så anrik turnering. Det är också den enda stora turneringen som spelas på gräs. Vissa skulle hävda att gräs är det riktiga underlaget för tennis. Samtidigt är det många spelare som snarare föredrar att spela på grus eller hardcourt.

Varje sommar, vanligtvis i början av juli månad, avgörs huvudturneringen. Men Wimbledon inleds redan en vecka tidigare med kvalspel. Det blir totalt tre intensiva veckor med matcher både på damsidan och herrsidan. Vid sidan om singelturneringarna spelas också en dubbelturnering.

Det stora intresset för Wimbledon gör det naturligt att det hos nya expekt finns ett stort utbud av Wimbledon odds under hela turneringen. Den som älskar tennis i allmänhet och Wimbledon i synnerhet får både möjlighet att spela på Wimbledon live odds, Wimbledon outright odds och andra odds. Hos nya expekt är Wimbledon tennis betting högt prioriterat!

Odds på Wimbledon

Betting på Wimbledon påminner i stora drag om betting på andra tennisturneringar. Det må vara världens mest anrika turnering, men själva sporten är sig lik. Reglerna, matchformatet och förutsättningarna är till stora delar samma som när andra turneringar ska spelas. Den skillnad som finns är att matcherna i Wimbledon spelas i bäst av fem set på herrsidan. Men det är samma sak i alla turneringar på Grand Slam-status.

Samtidigt är Wimbledon betting just en Grand Slam-turnering och det ger vissa förändrade förutsättningar när det kommer till betting på matcherna. Att matcherna kan pågå längre är en sak som öppnar upp för andra oddsmarknader. Då Wimbledon är den tredje Grand Slam-turneringen finns det också chansen att den är avgörande när det gäller om en spelare ska vinna en äkta Grand Slam under en säsong. Det vill säga vinna samtliga turneringar. Det är en oddsmarknad som också kan vara tillgänglig.

Men i grunden är det oddsutbud som finns under Wimbledon snarlikt det som finns på andra tennismatcher. Då det är en av världens mest populära turneringar är utbudet dock utökat och det gäller både för livebetting och vanlig betting på Wimbledon. Några vanliga Wimbledon odds är:

  • Vinnarspel: Plocka ut en vinnare av Wimbledon och placera ett spel. Odds på vinnare av Wimbledon finns tillgängligt på herrsidan, damsidan och för dubbelturneringen.
  • Matchodds: Spela på en vinnare i varje enskild match under Wimbledon. Matchodds på Wimbledon finns tillgängliga både inför match och som livebetting.
  • Handicap: Handikappspel kommer i flera olika former när det gäller tennis. Ge någon spelare i ett fiktivt handikapp för exempelvis antal game eller set i en match.
  • Totalt antal: Odds för det totala antalet set, game, serveess, dubbelfel med mera under en tennis. Det är en spelform som ger flera oddsmarknader och som finns tillgänglig även som livebetting under Wimbledon.

Livebetting på Wimbledon hos nya expekt

Alla registrerade och inloggade kunder har möjlighet att spela på liveodds hos nya expekt. Det är en funktion som tillåter spel på en match som redan är igång. Den stora skillnaden är att oddsen är föränderliga under matchen och som spelare letar du efter ett liveodds som du vill placera en insats på.

Livebetting på Wimbledon finns tillgängligt på i stort sett samtliga matcher, från kvalveckan hela vägen fram till finalen. Tennis är en sport som ofta är en stor del av liveutbudet hos nya expekt. Det är fullt möjligt att spela livebetting både via en dator och på olika mobila enheter.

Så spelas Wimbledon

Wimbledon är stolta över sin långa historia och försöker hålla hårt i sina traditioner på många sätt. Exempelvis måste spelare bära vita kläder under matcherna, även om just det regelverket har luckrats upp något på senare år. Till en början spelades Wimbledon med systemen Challenge Round och All Comers Round, som gick ut på att den regerande mästaren skulle försvara sin titel i en avgörande match.

Sedan 1922 har man spelat turneringen enligt ett annat upplägg, som innebär fler matcher fram till finalen. Numera spelas Wimbledon på liknande sätt som övriga Grand Slam-turneringar. I singelturneringarna är 128 spelare med i startfältet, medan det är 64 par som tävlar i dubbelturneringarna.

Kvalveckan

Den exakta utformningen på kvalveckan i Wimbledon beror på antalet spelare som får och kan kvala, men i grundläget behöver man spela tre direkt avgörande kvalmatcher för att nå huvudturneringen. Om man vinner samtliga får man en plats. Det kan bli att någon kvalspelare ytterligare tar plats i huvudturneringen, om där finns några avhoppande spelare sent in på turneringsstart.

Huvudturneringen

Huvudturneringen inleds med 128 spelare i singelturneringarna. På damsidan spelar man i bäst av tre set och på herrsidan i bäst av fem set. Varje match är direkt avgörande. För att vinna Wimbledon behöver man med andra ord vinna totalt sju matcher i rad. Den sjunde och avgörande matchen är finalen, som spelas på helgen under den andra och sista veckan under själva huvudturneringen.

Anmärkningsvärda bedrifter i Wimbledon genom åren

Det finns flera framstående meriter i Wimbledon som är värda att nämna lite extra. Det finns totalt fyra spelare som har vunnit singelturneringen fem år i följd. Den senaste är Roger Federer, som vann samtliga år mellan 2003-2007. Exakt samma sak gjorde Björn Borg mellan 1976-1980. Suzanne Lenglen och Laurie Doherty har också vunnit turneringen fem gånger i rad, men det var i början av 1900-talet.

Andra typer av tennis odds

Det är under Wimbledon och andra stora turneringar som intresset för tennis är som allra störst över hela världen. I Sverige märks ett ökat intresse för sporten när de stora turneringarna avgörs. Det märks också i utbudet hos nya expekt. Här finns ett stort utbud av tennisodds, som sträcker sig långt utanför de tre veckorna som Wimbledon avgörs.

Tennissäsongen på WTA-touren (damer) och ATP-touren (herrar) består av mängder av turneringar, som alla är fördelade i olika klasser baserat på rankingpoäng, status, prispengar och historia. Det är tennisorganisationerna som beviljar en viss status för en viss turnering.

  • ATP/WTA 250
  • ATP/WTA 500
  • ATP/WTA 1000 (Masters)
  • Grand Slams (Australian Open, Franska öppna, Wimbledon, US Open)

Betting i mobilen på Wimbledon

För nya expekt är det viktigt att erbjuda en fullständig spelupplevelse i alla enheter. Tidigare var det vanligare att kunderna spelade via en dator, men med smartphonens intåg i många människors liv har mobilspelandet ökat. Det gör att man nu kan ta del av hela utbudet och hela produkten från nya expekt när man spelar på en mobil enhet.

Du kan ladda ner appen från Google Play eller App Store för att spela direkt i din smartphone. Om du föredrar att spela via webbläsaren på din mobiltelefon eller surfplatta kan du också logga in i webbläsaren. Den är optimerad för mobilanvändare som surfar in på sajten med en mobil enhet. Alla funktioner, som livebetting och betbuilder, finns tillgängliga även om du väljer att spela på betting i mobilen hos nya expekt.

Andra sporter att spela på hos nya expekt

Det finns ett stort utbud av odds hos nya expekt under hela sportåret. Under sommaren spelas stora tennisturneringar som Wimbledon och Franska öppna, men vad som är speciellt med tennissäsongen är att den sträcker sig från januari hela vägen in i december. Det gör att det ständigt finns ett tillgängligt utbud av tennisodds på sajten.

Men den som har ett aktivt spelkonto hos nya expekt kan spela betting på andra sporter. Under stora delar av året är den internationella fotbollssäsongen igång. Då finns det ett stort utbud av odds på fotboll. På vinterhalvåret finns det möjlighet att hitta odds på olika vintersporter, som ishockey, curling och längdskidor. Som kund hos nya expekt kan man använda samma konto till all typ av betting.

FAQ

Vilka svenskar har vunnit Wimbledon?

Det finns bara två svenskar som har vunnit Wimbledon. Det är Björn Borg, som vann totalt fem gånger och samtliga i följd, och Stefan Edberg. Han lyckades vinna Wimbledon två gånger under sin karriär. Stefan Edberg var senare tränare till en annan Wimbledon-mästare, nämligen Roger Federer.

Hur många gånger vann Björn Borg Wimbledon?

Mellan 1976 och 1980 vann Björn Borg den anrika tennisturneringen Wimbledon fem gånger i rad. Det var också de enda fem gångerna som Björn Borg vann turneringen. Han hade dock en relativt kort karriär, speciellt i jämförelse med hur länge dagens tennisspelare är aktiva.

Vem har vunnit Wimbledon flest gånger i historien?

På herrsidan är det Roger Federer som har vunnit Wimbledon flest gånger. Han tog totalt åtta singeltitlar i den anrika turneringen. På damsidan är Martina Navratilova den spelare som har vunnit flest singeltitlar. Hon stod som mästare hela nio gånger under sin framgångsrika karriär.

Hur många set spelar man i Wimbledon?

På damsidan spelas en match i bäst av tre set i Wimbledon. På herrsidan spelas matcherna i bäst av fem set. Wimbledon betting tips påverkas av längden på matcherna, eftersom det ställer andra krav på herrspelarna som måste spela fem set.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.