US Open tennis odds hos nya expekt

När tennisåret går mot sitt slut återstår det en stor turnering i kategorin Grand Slams. US Open spelas årligen strax utanför New York i USA och samlar världens främsta spelare i jakten på den åtråvärda titeln. Det är den fjärde och sista Grand Slam-turneringen på året, och den avgörs under drygt två veckors tid.

För US Open tennis odds står nya expekt till ditt förfogande. Från kvalveckan fram till och med finalen finns US Open betting, både innan match och under tiden spelet pågår på banorna. Följ både våra svenska deltagare och sportens stora namn i en av tennisens största tävlingar för både damer och herrar.

US Open betting

När vi pratar om anrika turneringar från sportvärlden är det få tävlingar som kan konkurrera med US Open. Den första upplagan avgjordes redan 1881 och turneringen har sedan dess vuxit till det stora evenemang som det är idag.

US Open spelas på USTA Billie Jean King National Tennis Center i Flushing utanför New York. Underlaget är hardcourt och turneringen spelas utomhus. Här har tävlingen spelats sedan 1977, bland annat på Arthur Ashe Stadium som har plats för över 20 000 åskådare. Flera minnesvärda matcher har spelats i US Open.

Likt Australian Open, årets första Grand Slam-turnering, är det alltså hardcourt som gäller som underlag. Tävlingen inleds med en kvalvecka via vilken lägre rankade spelare har möjlighet att ta en plats i huvudturneringen. Väl där väntar 128 herrar och 128 damer redo att göra upp om titeln.

US Open spelas med få undantag i början av september varje år. Prispengarna har sedan 1970-talet delats lika mellan herrarnas och damernas turnering. Utöver turneringar i singel spelas även dubbel på både herrsidan och damsidan. Det spelas också en mixad tävling för dubbelpar med en dam- och en herrspelare.

Hos nya expekt kan du ta del av odds under hela turneringen, från kvalveckan till och med finalveckan. Spela på bland annat turneringsvinnare, matchvinnare och specialer som dyker upp i utbudet. Allt spel sker under svensk licens och finns tillgängligt via olika enheter i webbläsare eller app.

Betting i mobilen

Tidsskillnaden mellan Sverige och östkusten i USA bidrar till att många av matcherna under US Open spelas på mer obekväma tider, under natten och den tidiga morgonen. Det kan vara tillfällen när du inte har en dator i närheten och föredrar att placera dina spel via mobilen.

Betting i mobilen hos nya expekt finns tillgängligt via webbläsaren på din mobila enhet samt i nya expekts app. I ett mobiloptimerat format kan du, med hjälp av mobilt BankID, registrera ett konto, göra en insättning och ta del av det fullständiga utbudet med tillhörande funktioner.

Du kan ladda ner nya expekts app via appbutiken på din enhet, Google Play för Android och App Store för iOS. Då kan du spela via din smartphone och behöver inte logga in via webbläsaren. När du spelar betting i mobilen behöver du däremot alltid logga in och legitimera dig. Det gäller oavsett vilken enhet du använder dig av.

US Open tennis odds

Tennis har länge varit en av bettingbranschens största och mest populära marknader. Betting på tennis sträcker sig från stora Grand Slam-turneringar och olympiska spel till tävlingar på Challengertouren och ITF-touren.

Beroende på tävlingens dignitet skiljer sig utbudet inför en tennismatch. När det kommer till US Open tennis odds kommer du märka att antalet oddsmarknader är större om man jämför med utbudet under en mindre turnering.

Skillnaden på utbudet inför en match och live odds på US Open tennis skiljer sig inte nämnvärt. Många marknader och odds finns tillgängliga även efter matchstart. Spela på bland annat vinnare av US Open, matchvinnare, handikappspel och över/under för game, poäng eller set.

Så spelas US Open

För att ta del av betting på US Open tennis odds gäller det att ha koll på upplägget. Till skillnad från många andra tävlingar i sportvärlden finns det inget gruppspel eller någon tabellställning att ta hänsyn till. Deltagarna ska helt och hållet fokusera på att vinna varje match.

Officiellt startar turneringen när den första rundan drar igång. Därifrån är det sedan två veckor fram till finalen. Innan huvudturneringen drar igång avgörs ett kvalspel i form av en mindre turnering. Genom åren har vi fått se flera exempel på kvalspelare som har gått långt i US Open.

Kvalveckan

Kvalveckan i US Open spelas under en knapp veckas tid. Här gör ett antal spelare på herrsidan och damsidan upp om platser i den stora turneringen. För att avancera till huvudturneringen krävs vanligtvis tre raka kvalvinster. Totalt är det 128 spelare som finns med på startlistan i själva huvudturneringen.

Inledande rundor

Första, andra, tredje och fjärde rundan utgör den första halvan av US Open. Det är också här som de riktigt stora skrällarna brukar äga rum. Mer etablerade spelare i världstoppen möter hungriga spelare, motståndare som man kanske inte alltid har stenkoll på. Matcherna spelas över hela anläggningen, både på Arthur Ashe Stadium och de många sidobanorna.

Slutspelet

När turneringsträdet har tunnats ut återstår åtta deltagare i varje turnering som gör upp i slutspelet. Det inleds med kvartsfinaler innan semifinaler och finaler tar vid. Likt övriga delar av turneringen spelas dessa matcher i bäst av fem set på herrsidan och bäst av tre set på damsidan. Matcherna tenderar att bjuda på stor dramatik.

Livebetting hos nya expekt

Tennis har alltid varit en sport där livebetting är ett alternativ. Matcherna har en tendens att svänga och en tillställning kan gå i vågor. Med livebetting hos nya expekt kan du kombinera analysen som du har gjort inför en match med händelser och statistik från den faktiska matchen. Det ger dig ett större underlag för din spelanalys.

När det är dags för US Open kommer du märka att utbudet för livebetting ökar, både i antalet matcher och tillhörande oddsmarknader. För att komma åt nya expekts livebetting kan du antingen klicka dig in på tennis och US Open eller välja sektionen för livebetting i huvudmenyn på sajten.

Oddsen uppdateras i realtid och utifrån matchens utveckling. Utbudet påminner till stor del om marknader som finns innan matchen är igång. Spela på bland annat matchvinnare, handikappspel och marknader med över/under för exempelvis antalet set eller game i matchen.

Andra sporter att spela på

Racketsporter har generellt ett stort fokus när det kommer till betting hos nya expekt. Tennis i all ära, men det finns ytterligare ett par sporter inom samma kategori som tar stor plats i det ordinarie utbudet.

Bordtennis är också en sport som finns representerad som livebetting. Du kan göra en analys bestående av formkurvor och inbördes möten. Det är först i matchens inledning som vi vet vilken sida spelarna har vaknat på.

Andra populära racketsporter är badminton och padel. Den sistnämnda sporten har vuxit fram på senare år och får gott om utrymme hos nya expekt. Om ditt fokus ligger på tennis rekommenderar vi utbudet i samband med Australian Open, Franska öppna och Wimbledon, årets övriga Grand Slam-turneringar.

FAQ

När spelas US Open?

Startdatumet varierar men US Open spelas i regel med start i slutet av augusti eller början av september varje år, med kvalveckan som avgörs veckan innan. Huvudturneringen pågår i ungefär två veckor och avslutas under en helg där finalerna i herrsingel, damsingel och dubbel spelas.

Hur många spelare deltar i US Open?

Varje turnering i US Open inleds med 128 startande. Efter varje runda halveras fältet utifrån resultatet i varje utslagsmöte. Dubbelturneringen i en Grand Slam består av 64 dubbelpar med ett liknande upplägg som i singel. Av 128 tävlande är 32 spelare seedade när tävlingen inleds.

Vilka övriga Grand Slam-turneringar spelas under året?

Tävlingsåret i Grand Slam-sammanhang inleds med Australian Open som spelas i januari månad. Därefter följer Franska öppna och Wimbledon innan US Open avslutar samlingen av årets största turneringar. Mellan nämnda tävlingar avgörs en mängd turneringar på ATP-touren och WTA-touren.

Vilka spelare har vunnit US Open flest gånger?

Det finns ett antal spelare i den öppna eran, tiden efter att US Open blev en internationell tävling, som har vunnit turneringen vid flera tillfällen. Pete Sampras, Jimmy Connors och Roger Federer nådde alla fem segrar under respektive karriär. På damsidan är det Chris Evert och på senare år Serena Williams som ligger i framkant.

Hur avgörs en match i US Open?

En match i US Open avgörs i bäst av fem set på herrsidan och bäst av tre set på damsidan. Varje set spelas på klassiskt manér, med ett tiebreak vid ställningen 6-6, förutom ett eventuellt femte och avgörande set. Går ett femte set så långt blir det ett super-tiebreak där det är första till tio poäng som gäller.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.