Melodifestivalen 2024 odds & betting hos nya expekt

Under några veckor varje år arrangeras Melodifestivalen, en tävling som samlar den svenska artisteliten till att göra upp om en plats i Eurovision Song Contest. Flera deltävlingar, följt av en final, används som moment längs vägen.

Sverige har en stolt musik- och schlagerhistoria, vilket gör att Melodifestivalen är av stort intresse för både tävlande och tittare.

Genom åren har vi fått se bland andra Carola, Charlotte Perrelli och Loreen plocka hem det prestigefyllda priset som vinnare av Schlager-SM. Allt kan hända i Sveriges största årligen återkommande musiktävling! Vem tror du vinner Melodifestivalen i år?

Betta på Melodifestivalen 2024 hos nya expekt

Melodifestivalen har olika steg för att utse vinnaren av tävlingen och representanten för Sverige i Eurovision Song Contest. Det gäller för bidragen att vinna folkets hjärtan i deltävlingarna, för att sedan mäta sig med andra starka bidrag i finalen.

Emellanåt uppdateras formatet för Melodifestivalen. Numera består tävlingarna av fem deltävlingar i fem olika städer i Sverige. Den femte deltävlingen följs av “Förlängningen” som har ersatt tidigare format som “Andra chansen” och semifinalerna.

Hos nya expekt finns Melodifestivalen odds tillgängliga under alla deltävlingar samt under den stora finalen på Friends Arena den 9 mars.

Odds på vinnaren av Melodifestivalen 2024

Vem som vinner Melodifestivalen är alltid en spännande debatt att följa och årets upplaga av Melodifestivalen är inget undantag. Det finns redan vissa favoriter att hålla ett extra öga på men det kan förändras under deltävlingarnas gång, så var alltid uppdaterad på de senaste oddsen hos oss.

Marcus & Martinus ställer upp för andra året i rad och ser på förhand ut att vara en av favoriterna enligt oddsen tillsammans med mer mello-etablerade artister som Danny Saucedo och Dotter. En debutant i Melodifestivalen 2024 är Gunilla Persson som ställer upp med låten "I Won't Shake (La La Gunilla)". Andra kända artister som ställer upp i tävlingen är Lisa Ajax, Liamoo och Smash Into Pieces.

Det är som alltid i Melodifestivalen spänningen som gör festivalen till en sådan fest.

Vilka är med och tävlar i Melodifestivalen 2024?

Deltävling 1 – Malmö (3 februari 2024)

 • Adam Woods – “Supernatural”
 • Samir & Viktor – “Hela världen väntar”
 • Melina Borglowe – “Min melodi”
 • Elisa Lindström – “Forever Yours”
 • Lisa Ajax – “Awful Liar”
 • Smash Into Pieces – “Heroes Are Calling

Deltävling 2 – Göteborg (10 februari 2024)

 • Maria Sur – “When I’m Gone”
 • Engmans Kapell – “Norrland”
 • Dear Sara – “The Silence After You”
 • C-Joe – “Ahumma”
 • Liamoo – “Dragon”
 • Fröken Snusk – “Unga & fria”

Deltävling 3 – Växjö (17 februari 2024)

 • Jacqline – “Effortless”
 • Clara Klingenström – “Aldrig mer”
 • Kim Cesarion – “Take My Breath Away”
 • Klaudy – “För dig”
 • Gunilla Persson – “I Won’t Shake (La La Gunilla)”
 • Cazzi Opeia – “Give My Heart A Break”

Deltävling 4 – Eskilstuna (24 februari 2024)

 • Albin Tingwall – “Done Getting Over You”
 • Lia Larsson – “30 km/h”
 • Dotter – “It's Not Easy to Write a Love Song”
 • SCARLET – “Circus X”
 • Lasse Stefanz – “En sång om sommaren”
 • Danny Saucedo – “Happy That You Found Me”

Deltävling 5 – Karlstad (2 mars 2024)

 • Marcus & Martinus – “Unforgettable”
 • Chelsea Muco – “Controlla”
 • Jay Smith – “Back To My Roots”
 • Elecktra – “Banne Maj”
 • Annika Wickihalder – “Light”
 • Medina – “Que Sera”

Final: 9 mars 2024 (Friends Arena, Stockholm)

Melodifestivalen deltävling odds

Deltävlingarna utgör den större delen av Melodifestivalen. I varje deltävling samlas sex bidrag som gör upp om två platser i finalen. Ytterligare två bidrag tar en plats i förlängningen och kan ta den långa vägen till final i slutändan. Spela på Melodifestivalens deltävlingar odds hos nya expekt.

Melodifestivalen förlängning odds

Förlängningen är ett nytt koncept i Melodifestivalen. Samma kväll som den femte deltävlingen avgörs får samtliga bidrag som har slutat trea och fyra i deltävlingarna tävla om finalens två sista platser. Det sker genom en omröstning som kombinerar rösterna bidragen fick i deltävlingarna med det man får under tiden förlängningen pågår.

Melodifestivalen final odds

Slutligen är det dags för den stora finalen i Melodifestivalen. Tolv bidrag tävlar om förstaplatsen och en plats i historieböckerna. För att utse vinnaren kombineras folkets röster med röster från internationella jurygrupper.

Oddsmarknader för betting på Melodifestivalen

När du ska betta på Melodifestivalen hos nya expekt finns det olika marknader som kan lämpa sig. Utbudet tar sin form i god tid innan tävlingarna börjar och erbjuder odds hela vägen fram till finalen.

En marknad vi erbjuder är spel på vinnaren av Melodifestivalen. Då spelar du på ett bidrag som du tror går vidare från sin deltävling för att sedan stå som vinnare i finalen i Stockholm.

Det finns även odds på respektive deltävling. Här kan du spela på vilka bidrag som går vidare till final samt vilka bidrag som får en chans via förlängningen. Det finns även mindre smickrande spel på vilket bidrag som kommer sist.

I H2H-dueller ställs två bidrag mot varandra. Du får spela på vilket av bidragen som får den bästa placeringen i tävlingen.

 • Vinnare av Melodifestivalen: Spela på vilket bidrar du tror vinner Melodifestivalen. Vinnarspel finns tillgängliga hela vägen fram till finalen.
 • Vinnare av deltävlingarna: Odds på respektive deltävling ger dig möjligheten att placera ut en vinnare varje lördag. Därtill kan du spela på placeringar i tävlingen
 • H2H-dueller: Olika tävlande ställs mot varandra i en duell. Du väljer vilket bidrag som du tror får den bästa placeringen.

Betting i mobilen

Vi är medvetna om att Melodifestivalen är ett socialt event på många sätt och vis. Det kan hända att du antingen ser tävlingarna på plats eller bänkar dig framför soffan med familj och vänner.

Då finns betting i mobilen tillgängligt. Du kan placera dina spel genom att logga in på ditt konto hos nya expekt via din mobiltelefon eller surfplatta. Välj om du vill spela direkt i webbläsaren eller ladda ner vår app.

Upplevelsen i mobilen anpassar sig efter den enhet och skärm du spelar från. Härifrån kan du göra insättningar och uttag samt enkelt navigera genom utbudet som vi erbjuder för Melodifestivalen samt andra tävlingar.

Livebetting hos nya expekt

Lägg ditt spel först efter att du har hört bidragen. Med livebetting på Melodifestivalen kan du spela på det bidrag som du gillar allra mest. Innan tävlingarna finns det begränsade möjligheter att höra bidragen.

Livebetting hos nya expekt gör att du kan ta bidragets kvalitet och publikens reaktioner i beaktande när du ska spela på tävlingen. Utbudet som finns tillgängligt inför en tävling följer med in på sektionen för livebetting.

Som för många andra sporter ger livebetting spelaren möjlighet att kombinera sin analys inför en tävling med den information man samlar på sig under tiden den pågår.

Andra tävlingar för betting hos nya expekt

Det finns fler tävlingar inom kategorierna underhållning & specialer som du kan spela på hos nya expekt. Utöver Melodifestivalen arrangeras en rad andra tävlingar som har med musik att göra under årets gång.

Vi tänker inte minst på Eurovision Song Contest som är en uppföljare till Melodifestivalen. Vinnaren av respektive nations uttagning får tävla i semifinalerna och eventuellt i finalen av Eurovision Song Contest.

Andra marknader som dyker upp i samma kategori är spel på Oscarsgalan samt på diverse politiska val. Odds på såväl det svenska riksdagsvalet som det amerikanska presidentvalet dyker upp när det är valår.

FAQ

När arrangeras Melodifestivalen?

Melodifestivalen 2024 startar den 3 februari och avslutas den 9 mars i Stockholm där vinnaren får äran att representera Sverige i Eurovision Song Contest. Vill du läsa mer om Melodifestivalen och schemat för tävlingen så har vi en detaljerad guide om hela festivalen. Melodifestivalen arrangeras vanligtvis under vintern/våren varje år. Tävlingarna inleds med fem deltävlingar som resulterar i att två bidrag vardera går till final. Den stora finalen hålls i god tid för att vinnaren ska kunna förbereda sig för Eurovision Song Contest.

Vad får vinnaren i Melodifestivalen?

Vinnaren i Melodifestivalen får, förutom att representerat Sverige i Eurovision Song Contest, titulera sig vinnare av Schlager-SM och tilldelas Sångfågeln, statyetten som har blivit ett vandringspris för tävlingen.

Kan man vinna Melodifestivalen flera gånger?

Ja! Det finns flera tävlande som har vunnit Melodifestivalen både två och tre gånger. Carola Häggqvist har tre segrar i Melodifestivalen. Det har också Marie Bergman som bland annat vann 1994.

Hur utses vinnaren av Melodifestivalen?

Vinnaren av Melodifestivalen behöver ta sig genom sin deltävling och senare vinna finalen i konkurrens med elva andra bidrag. Rösterna kommer både från tittare och från utvalda internationella jurygrupper.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.