Eurovision odds 2024

Det har blivit dags för den 68 upplagan av Eurovision Song Contest. För 2024 års tävlingar i ESC tar vi oss till Malmö i Sverige. Man tilldelades värdskapet genom att Loreen vann med sin låt “Tattoo” när tävlingen avgjordes 2023.

Eurovision ger alla europeiska länder en möjlighet att plocka fram det bästa man har ur sina låtskatter för att på ett unikt sätt tävla i musik mot andra nationer. Två semifinaler och en avgörande final används för att utse vinnarna.

Sverige har en imponerande historia i Eurovision Song Contest genom åren. Tillsammans med Irland är vi den nation som har vunnit tävlingen flest gånger. Efter den första segern 1974, när Abba stod överst på pallen, har vi vunnit ESC ytterligare sex gånger.

Loreen vann 2023 och var även svensk representant, och vinnare, i Eurovision 2012. Hon är därmed en av få som har vunnit tävlingen vid mer än ett tillfälle. Vinnarna får som sagt arrangera nästa års tävling.

Andra nationer än Sverige som har varit framstående genom åren är nämnda Irland, samt Nederländerna, Storbritannien, Luxemburg och Frankrike. Både Danmark och Norge har vunnit Eurovision vid tre tillfällen.

Hos nya expekt erbjuder vi Eurovision-odds på tävlingarna. Du kan spela på vinnare, pallplaceringar, dueller och mycket annat i vårt utbud. Det finns ESC odds att ta del av från långt innan tävlingarna börjar och sedan hela vägen fram till den stora finalen.

Eurovision Song Contest bjuder på en vecka av alla sorters musik. Genom åren har tävlingarna gått från att vara relativt blygsamma spektakel till att förvandlas till en spektakulär show.

En viktig del av Eurovision Song Contest är att invånarna i ett land inte kan rösta på sitt eget bidrag. Invånare i Sverige kan alltså inte rösta på det svenska bidraget, varken i semifinalen eller finalen.

Utöver att man får höra 26 bidrag från Europas alla hörn bjuds det även på show vid öppningen av tävlingen och i pauserna. Slutligen ska en ofta känd person från respektive nation presentera sitt lands röster för omvärlden.

Eurovision 2024 favoriter

I vanlig ordning finns det ett par bidrag som får extra uppmärksamhet inför en tävling. Eurovision-odds ger en fingervisning kring vilka bidrag som kommer att göra upp om vinsten den 11 maj i Malmö Arena.

26 bidrag tar plats i finalen och det är alltid tuff konkurrens om segern. Även om det framkommer favoriter inför varje års upplaga finns det aldrig en självklar vinnare. Uppträdandet under kvällen är det som i slutändan fäller avgörandet.

Ukraina vann Eurovision Song Contest 2022 och är en av favoriterna även i år. Deras bidrag heter “Teresa & Maria” och framförs av Alyona Alyona och Jerry Hall. ESC-odds pekar även ut kroatiska Baby Lasagna med “Rim Tim Tagi Dim”.

Det hör inte till vanligheterna att ett land försvarar sin seger, vilket kan förklara varför Sverige hamnar lite längre ner på listorna. Man ska dock aldrig säga aldrig. Bland annat Irland är ett bevis på att värdnationen kan charma omvärlden flera år i rad.

Hela vägen fram till finalen justeras oddsen utifrån sannolikheten att varje bidrag vinner. Därför kan du följa utvecklingen av Eurovision-odds fram till att det första bidraget intar scenen för att se var favoritskapet ligger.

Betting på Eurovision

Hos nya expekt ser vi till att erbjuda odds för betting på Eurovision eftersom det dels är ett populärt evenemang och dels en populär marknad att spela på. Med tiden har vi sett till att fylla på utbudet med flera marknader för samma tävling.

När alla deltagare för Eurovision Song Contest 2024 är klara är det dags att påbörja förberedelserna inför semifinalerna. Ett par dagar innan den stora finalen, av tradition på tisdagen och torsdagen, möts merparten av deltagande nationer i två semifinaler.

Sex nationer är redan klara för finalen. Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien och Tyskland har alltid en garanterad plats. Därtill får värdnationen, i detta fall Sverige, alltid delta utan att behöva gå igenom en semifinal.

Eurovision semifinaler odds

Den första tävlingen du kan spela på vad gäller Eurovision odds är alltså semifinalerna, vilka är två till antalet. Den första äger rum under tisdagen och består av 15 nationer, varav tio går vidare till final. Förutom deltagande länder får Storbritannien, Sverige och Tyskland rösta i denna semifinal.

Tävlingens andra semifinal under tävlingsveckan äger rum på torsdagen, två dagar innan finalen. Här deltar 16 nationer och även här är det tio nationer som tar sig vidare till final. Förutom deltagande länder får Frankrike, Italien och Spanien rösta i denna semifinal.

Odds Eurovision som finns för semifinalerna är bland annat på vilket bidrag som vinner tävlingen, men framför allt på vilka bidrag som tar sig vidare till final. Efter det här steget av turneringen får elva nationer och deras bidrag tacka för sig.

Eurovision final odds

När det är dags för finalen står 26 bidrag startklara för vad som kommer att bli en kväll i musikens och glädjens tecken. Eurovision Song Contest är alltid ett blixtrande spektakel oavsett var i Europa tävlingen går av stapeln.

Utbudet av odds på Eurovision ökar under finalen. Du kan spela på vinnaren av tävlingen redan innan semifinalerna har avgjorts. När startfältet för finalen är klart tillkommer ett par marknader som du kan välja mellan.

Du kan bland annat spela på dueller, det vill säga på vilket av två utvalda bidrag som får flest poäng. Du kan till exempel lägga en satsning på att Sverige slutar före Norge, där endast deras inbördes placering spelar roll för ditt spel.

En stor marknad för Eurovision 2024 odds är självklart för vilket bidrag och vilken nation som vinner tävlingen. Konkurrensen är hård och det är många starka bidrag som framförs under kvällen.

Betting på Eurovision i mobilen

Eurovision Song Contest är den typen av evenemang som årligen återkommer som man gärna ser i goda vänners lag. Det kan vara i hemmet eller ute på lokal där tävlingarna visas. Hos nya expekt ser vi till att du kan spela på Eurovision odds var du än befinner dig.

Du behöver inte ha en dator i närheten utan kan placera ditt spel i mobilen. Utöver att du har tillgång till utbudet om du surfar in på sajten via webbläsaren kan du med fördel ladda ner nya expekts app för betting.

Appen ger dig tillgång till samma utbud av odds, marknader och betalningsmetoder som om du spelar via din dator. Du loggar in med samma uppgifter om om du spelar via datorn och kan ta del av en användarvänlig upplevelse.

Betting på odds från Eurovision i mobilen lämpar sig om du befinner dig i någon annan plats än hemmet vid din dator, eller bara har slagit dig ner i soffan och anser att det är smidigare att spela via mobilen

Andra tävlingar för betting hos nya expekt

Utbudet hos nya expekt består inte bara av odds och marknader på klassiska sporter som fotboll, tennis, basket och ishockey. Även om nämnda sporter är en stor del av vad vi erbjuder på sajten finns det mycket annat också.

Under den tidiga våren varje år finns det ett utbud för betting på svenska Melodifestivalen. Då kan du spela på respektive deltävling samt finalen som avgör vilket som blir Sveriges bidrag i Eurovision Song Contest.

Det erbjuds även spel på olika former av underhållning likt Oscarsgalan, som du kan spela på när det är dags att dela ut stora filmpriser i Hollywood. Nya expekt har även odds på diverse politiska val, både i Sverige och i utlandet.

Betting hos nya expekt är tillgängligt både inför ett särskilt event men ofta också som livebetting. Då kan du placera ditt spel efter avspark, nedsläpp och uppkast för att spela utifrån statistik och händelser från den faktiska matchen.

FAQ

När hålls Eurovision 2024?

Eurovision Song Contest 2024 hålls mellan tisdagen den 7 maj 2024 och lördagen den 11 maj 2024. Tisdagen den 7 maj och torsdagen den 9 maj arrangeras två semifinaler. Under lördagen är det sedan dags för finalen som avgör vilket bidrag och vilken nation som vinner Eurovision Song Contest 2024.

Vem vann Eurovision 2023?

Vinnaren av Eurovision Song Contest 2023 blev Loreen som framförde bidraget “Tattoo”. Det var andra gången i tävlingens historia som Loreen vann Eurovision. Det var också Sveriges tredje seger i tävlingarna under 2000-talet.

Hur många länder deltar i Eurovision 2024?

I 2024 års upplaga av Eurovision Song Contest deltar 37 länder med start i semifinalerna. Medan sex nationer är klara för finalen och undviker semifinalerna ska resterande 31 nationer göra upp om ytterligare 20 finalplatser.

Vilket land har vunnit Eurovision flest gånger?

Efter Loreens seger 2023 står Sverige och Irland på flest antal segrar, sju vardera. Därefter följer ytterligare fyra länder i form av Nederländerna, Storbritannien, Frankrike och Luxemburg som också har framgång i Eurovision Song Contest genom åren.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.