CS2 PGL Major odds - Allt du behöver veta kring turneringen

I mars avgörs PGL CS2 Major 2024. Det är den 20 gången i ordningen som en Major i Counter-Strike arrangeras. Första gången var under Dreamhack Winter i Jönköping 2013 när Fnatic och Ninjas in Pyjamas gjorde upp i finalen.

Tävlingarna är återkommande, och denna gång är det en PGL Major. Under fjolåret befann sig världens främsta lag och spelare inom Counter-Strike i Paris. Tävlingarna har tagit oss till bland annat Rio de Janeiro, Stockholm och belgiska Antwerp genom åren.

2024 är första året när Counter-Strike 2 är föremål för tävlingarna. Tidigare har det varit Counter-Strike: Global Offensive. Counter-Strike 2 lanserades under 2023 och har alltså premiär vid CS2 Major i Köpenhamn.

Den danska huvudstaden står som värd för tävlingen som arrangeras 17–31 mars 2024. CS2 Major utspelar sig offline med alla tävlande samlade i Royal Arena. Här tävlar man om titeln, äran och en prispott på 1 250 000 dollar.

PGL är arrangören bakom tävlingen. 24 lag går in i turneringen som består av ett steg där åtta lag ska elimineras, ett ytterligare där åtta seedade lag väntar och sedermera ett slutspel där allting ska avgöras.

Hos nya expekt får du CS2 Major odds från tävlingens början till slut. Spela på den inledande omgången, både inför och under varje match, och ta del av ett ökande utbud hela vägen fram till finalen.

Lag som tävlar

Counter-Strike är en spelserie som har varit populär under stora delar av 2000-talet. Antalet tävlingar har ökat lavinartat. Genom åren har flera stora lag kommit och gått. Konkurrensen på världstoppen är hård.

Bland lagen som tävlar finns organisationer både från Europa och från övriga delar av världen. Vi hittar fjolårsvinnarna Team Vitality, Virtus.pro, Natus Vincere, FaZe Clan, Cloud9, MOUZ och många fler.

Kvalet till CS2 Major 2024 i Köpenhamn har delats upp på tre olika evenemang, baserat på lagens geografiska tillhörighet. Bukarest stod som värd för de europeiska tävlingarna, Shanghai för Asiens dito och Monterrey i Mexiko för Nord-, Mellan-, och Sydamerika.

Medan åtta seedade lag är klara för den andra delen av turneringen går resterande 16 lag in i den första omgången. Här spelar man för att nå tre segrar. Turneringen är uppbyggd för att endast åtta lag kan nå tre segrar, medan resterande lag blir eliminerade

Historik från tidigare tävlingar

Det finns ett par lag och organisationer som har varit extra framgångsrika i tidigare upplagor av Counter-Strike Majors. Då spelades inte Counter-Strike 2 utan man avgjorde tävlingarna i Counter-Strike: Global Offensive.

Fnatic stod som segrare i Jönköping 2013 och vann därefter två majors under samma år, 2015 i Katowice och Köln. I skrivande stund är det bara Astralis som har fler titlar med fyra. Dessa är hämtade i Atlanta, London, Katowice och Berlin.

Bland i år deltagande lag som har vunnit en major tidigare finns bland annat Virtus.pro, Natus Vincere, FaZe Clan och Team Vitality. Historiken, åtminstone från de senaste åren, kan vara bra att ha med sig för CS2 Major betting.

Vad är prissumman i CS2 Major 2024?

Utöver att vinnaren av CS2 Major i Köpenhamn kvalificerar sig för BLAST Premier World Final tilldelas man en större summa prispengar. Av den totala prispotten på 1,25 miljoner dollar får vinnarna 500 000 dollar.

Tvåan i PGL Major Copenhagen 2024 får 170 000 dollar och trean och fyran får 80 000 dollar vardera. Plats fem till åtta får 45 000 dollar per lag. Den totala prispotten på 1,25 miljoner dollar fick sin senaste ökning inför Intel Extreme Masters Major i Rio de Janeiro 2022.

Var är nästa CS2 Major 2024?

PGL CS2 Major äger alltså rum i Royal Arena i Köpenhamn – klassisk mark för den här typen av tävlingar. Det är första gången som Köpenhamn står som värd för en major i Counter-Strike och platsen blir historisk genom att arrangera historiens första major i Counter-Strike 2.

Publiken bjuds på ytterligare en major under 2024. Nästa plats att stå som värd för tävlingarna är Shanghai. Där och då är det Perfect World som arrangerar tävlingen och den äger rum i början av december 2024.

Det kan du spela på under CS2 Major

Hos nya expekt ser vi till att ge dig ett kvalitativt utbud av CS2 Major odds. Du kan spela hos oss både via din dator och på mobila enheter. Utbudet är med dig både inför varje match i turneringen och live medan matcherna pågår.

Du kan bland annat spela på vilket lag som vinner matchen. Om du vill jämna ut oddsen kan du spela på handikapp, där antingen favoriten eller matchens underdog får ett fiktivt handikapp för betting på CS2 Major.

Du kan även betta på bästa slutplaceringar i turneringen, den mest spelade kartan i turneringen samt bästa betyg på lagnivå.

Det finns även CS2 Major betting för varje enskild karta. En match avgörs i bäst av tre kartor och du kan spela på olika vinnare i olika segment av matchen. Vi samlar statistik om alla spelare i respektive lag som hjälper dig att välja rätt spel.

Odds på vinnaren av CS2 Major 2024

Även om en major aldrig tidigare har spelats i Counter-Strike 2 finns det ett par lag som väntas vara med och utmana om titeln.

Vitality med franske stjärnspelaren ZywOo i spetsen, är regerande mästare och ska bara av den anledningen ses med en chans att vinna. Man har adderat William “mezii” Merriman till laget som är ett ordentligt tillskott. Vitality tillsammans med FaZe Clan och Team Spirit är kandidater till segern i årets CS 2 Major enligt oddsen.

FAQ

Deltar några svenska lag i CS2 Major 2024?

Nej, inga svenska lag deltar i CS2 Major 2024.

Deltar några Svenska spelare i CS2 Major?

Ja, i årets upplaga av CS2 Major deltar två Svenskar, Tim "nawwk" Jonasson som representerar Apeks och Ludvig "Brollan" Brolin som representerar MOUZ.

Kan jag spela på CS2 Major odds i mobilen?

Ja, du kan spela på PGL Major Copenhagen 2024 både via din dator och på mobila enheter. Spela direkt i webbläsaren eller ladda ner nya expekts app för en optimerad upplevelse i din mobiltelefon och surfplatta.

Vilka tips finns för betting på CS2 Major odds?

Se till att samla på dig kunskap om sporten och tävlingen innan du spelar. Spela ansvarsfullt med hjälp av verktygen som finns hos nya expekt.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.