CSGO betting – esport hos nya expekt

Esportens värld växer så det knakar. Varje år lockar tävlingarna allt fler åskådare, både digitalt via livestreaming och till arenornas läktarplatser. En av de mest populära datorspelen att följa inom esport är Counter-Strike: Global Offensive. Matcherna, serierna och mästerskapen i CSGO, som det oftare kallas, tillhör de hetaste esportsevenamangen i världen.

CSGO lanserades till PC, Playstation 3 och Xbox 360 redan den 21 augusti 2012. Spelet blev en enorm succé på en gång och har inte saktat ner sedan dess. Detta var inte det första spelet i Counter Strike-serien. Originalet släpptes redan år 2000, vilket gjorde att CSGO hade en stor publik redan från början.

Med sina intensiva matcher och skickliga spelare är CSGO i dag lika mycket en publiksport som vilken idrott som helst. Tusentals människor samlas för att se när världens bästa lag drabbar samman med varandra i ett av esportens flaggskepp. Genom åren har även betting på esport vuxit sig starkare. CSGO betting är inget undantag.

Året om spelas det mängder av turneringar för proffsspelare runtom i världen. Som registrerad kund hos nya expekt får du tillgång till vårt stora utbud av både oddsmarknader och livebetting från CSGO-turneringar av högsta klass, oavsett om du spelar på sajten eller i mobilen.

Counter-Strike: Global Offensive är en av grundbultarna i dagens esport. Den digitala arenan har fått sitt erkännande och tas i dag på stort allvar, med professionella evenemang, hängivna fans och rafflande tävlingar.

Så spelas CSGO

Counter-Strike: Global Offensive är vad som brukar kallas för ett FPS-spel. FPS står för first person shooter, vilket innebär att man spelar i ett förstapersonsperspektiv. Det är alltså genom spelkaraktärens ögon som CSGO upplevs. I proffsmatcher möts två lag i olika rundor som man vinner genom att samla in mest poäng, ofta genom kills. Det lag som först kommer upp i 16 vunna rundor vinner matchen. Turneringar av varierande storlek arrangeras året om i hela världen. Störst av alla är CSGO Major Championships.

CSGO Major Championship

När det ska spelas Major Championship i CSGO samlas världens bästa lag för att kämpa om segern och en stor prispott på flera miljoner kronor. Det är spelets utvecklare, Valve, som håller i turneringen, som går av stapeln två gånger per år. Under några intensiva dagar avlöser matcherna varandra och det finns mycket CSGO betting att ta del av.

Det första mästerskapet arrangerades på Dreamhack i Jönköping och CSGO Major Championship har sedan dess bjudit på dramatiska tävlingar från världens alla hörn. Sammanlagt är det 24 lag som deltar.

Några av de lag som har vunnit turneringen är:

  • Faze
  • Astralis
  • Fntatic
  • Navi
  • C9.

Odds CS GO – spelformer och marknader

Odds och betting på esport växer som nämnt i popularitet, vilket tydligt går att se i nya expekts utbud, särskilt när det gäller CSGO. Hur många sorters oddsmarknader som går att spela på i en viss match eller turnering kan variera. Ju större evenemanget är desto fler spel brukar det finnas att välja bland.

När det gäller CSGO betting kan du till exempel ofta spela på vilket lag du tror vinner en viss match eller vilket lag som får mest kills. Dessutom kan du spela på turneringens slutgiltiga vinnare.

  • Matchodds: Placera ett spel på det lag du tror vinner en specifik match. Matcher i CSGO kan inte sluta oavgjort, vilket innebär att det endast finns två alternativ att spela på. Matchodds finns tillgängliga både inför matcher och som livebetting.
  • Matchspel: – Kills: Här placerar du ett bet på vilket lag som samlar ihop flest kills. Oddsen korrelerar ofta med vilket lag som är troligast att vinna, men inte alltid.
  • Kartspel: Varje match i CSGO är uppdelad i kartor. Här spelar du på vilket lag som vinner en specifik karta, exempelvis karta 2.
  • Vinnarspel: I ett vinnarspel spelar du på vilket lag du tror kommer att vinna en turnering i CSGO. Den här oddsmarknaden går att spela på innan tävlingarna har dragit igång och finns tillgängliga hela vägen fram till finalen. Oddsen regleras i relation med lagens prestationer i turneringen.

Bet CS GO – betting i mobilen

Oavsett om det rör sig om cs go odds eller betting på någon annan sport eller esport är det många som föredrar att spela via sin mobila enhet. Den digitala utvecklingens framfart har inte bara lett till att esporten har vuxit mycket, utan även till att många människor ser det som en självklarhet att använda mobilen till det mesta. Därför är det inte särskilt märkligt att många föredrar betting i mobilen.

Nya expekt har utvecklat en app som finns tillgänglig att ladda ner gratis på både App Store och Google Play. Registrerade kunder loggar in i appen med hjälp av BankID och kan där använda samma spelkonto som man använder när man spelar via datorn. Utbudet av spel och oddsmarknader är identiskt med det du hittar på hemsidan.

För den som vill spela på sin mobila enhet men hellre gör det direkt via webbläsaren är det också möjligt. Det är bara att skriva in samma adress som du gör på datorn och logga in. BankID går att använda även i det här fallet. Nya expekt har tagit fram en mobilanpassad sajt med ett gränssnitt som är både användarvänligt och lätt att navigera.

Så länge du är i Sverige och har tillgång till internet kan du spela på CS betting i mobilen. För att registrera dig som kund hos nya expekt måste du vara minst 18 år gammal, ha ett svenskt personnummer och uppfylla övriga villkor.

Odds på esport i nya expekts utbud

Nya expekt tar esport på det allvar som tävlingsformen förtjänar. Counter-Strike: Global Offensive och resten av spelen i Counter-Strike-serien har varit en viktig faktor i spridningen av esport som fenomen. Allt fler lockas till att prova på CSGO betting, men också andra odds och marknader inom en rad olika esportevenemang.

Vare sig du spelar via sajten eller i appen finns här odds på spel som Dota 2, Overwatch 2, Valorant, FIFA och League of Legends. Det finns både vanlig betting och liveodds att ta del av och du spelar med samma spelkonto som du använder för till exempel spel på fotboll eller tennis.

Levande odds CS GO – livebetting hos nya expekt

Förutom att spela på CSGO betting inför turneringar eller individuella matcher erbjuder även nya expekt möjligheten att spela på livebetting. Oddsmarknaderna liknar i stor utsträckning vanlig betting, men med skillnaden att liveodds är just levande. Detta innebär att de inte är konstanta, utan regleras i realtid. Om ett liveodds sjunker eller stiger avgörs av vad som händer i matchen.

Vad som lockar med livebetting på både esport och sport skiljer sig från person till person. En del tycker om att oddsen när som helst kan förändras, medan det för andra snarare rör sig om att man gillar att sätta sig in i matchen innan man fattar sitt beslut om vad man vill spela på. Exempelvis kan man avvakta några rundor i en CSGO-match för att bilda sig en uppfattning om åt vilken riktning man tror att matchen är på väg.

Alla registrerade kunder har tillgång till livebetting både på sajten och i mobilen. Under matchernas gång kan du ofta ta del av statistik och information som hjälper dig i din analys av händelserna ute på kartan eller planen.

Andra sporter att spela på

Du som har ett aktivt spelkonto hos nya expekt kan spela på all form av betting på esport med en och samma inloggning. Detta gäller även vanlig sport. På sajten eller i appen finns det varje dag nya odds och marknader från en rad olika idrotter, turneringar, serier och matcher. Du kan spela på vanlig betting eller liveodds.

Några av de mest populära sporterna att spela på hos nya expekt är fotboll, ishockey, tennis, basket och handboll, men det finns även odds på exempelvis dart, bordtennis och badminton. Här samlas sport och esport under ett tak.

FAQ

Hur många rundor spelas i en match i CSGO?

En professionell esportmatch i CSGO spelas i bäst av 30 rundor. Matchen är uppdelad i två halvlekar med 15 rundor var. Det lag som först kommer upp i 16 vunna rundor tar hem segern i matchen.

Hur lång är en match i CSGO?

Längden på en match i CSGO kan variera beroende på hur många rundor som spelas. Man brukar dock säga att snittet ligger på ungefär 40 minuter. En enskild runda kan inte pågå längre än en minut och 55 sekunder.

När spelades den första upplagan av CSGO Major Championship?

CSGO Major Championships första turnering arrangerades i november 2013. Evenemanget hölls på DreamHack i Jönköping och Fnatic tog hem förstaplatsen och prispotten på 2,5 miljoner kronor.


Vår partner
ManchesterCity

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.