LCS betting hos nya expekt

Esportens värld växer så att det knakar och börjar äntligen tas på det allvar den förtjänar. League of Legends lockar tusentals och åter tusentals åskådare varje år. En av de största tävlingarna i världen är den nordamerikanska ligan LCS – League Championship Series. Ett tydligt tecken på esportens professionalism är att utländska spelare i LCS erbjuds ett speciellt visum av den amerikanska staten som är ämnat för atleter.

Matcher i LCS brukar bjuda på stora doser dramatik. Hos nya expekt kan du spela på årets två grundsäsonger och de efterföljande slutspelen. Esport har blivit en väldigt populär tävlingsform att spela på, vilket tydligt reflekteras i vårt utbud av oddsmarknader för till exempel LCS.

LoL betting LCS – oddsmarknader

När du spelar på LCS hos nya expekt finns det flera olika sorters oddsmarknader att ta del av. Hur många marknader som finns tillgängliga att spela på kan variera från match till match, beroende på deras dignitet.

Oavsett om du spelar via datorn eller i mobilen går det att spela på LCS via både klassiska oddsmarknader och som livebetting när matcherna väl är igång. Några speltyper som du kan spela på är matchodds, totalt antal kartor, korrekt resultat och flest champion kills.

  • Matchodds: En klassisk spelform där du spelar på det lag som du tror kommer att vinna en specifik match.
  • Totalt antal kartor: Över/under-spel där du spelar på hur många kartor, alltså rundor, det kommer att bli under en match. I en bäst av fem-match kan du välja mellan “Över 3,5”, “Under 3,5”, “Över 4,5” och “Under 4,5”.
  • Korrekt resultat: Här spelar du på det exakta slutresultatet i en specifik match – alltså hur många kartor respektive lag kommer att vinna.
  • Flest champion kills: I det här spelet spelar du på vilket av de båda lagen som lyckas “döda” flest champions. Champions är karaktärer som styrs av andra spelare.

Betting i mobilen

Det finns flera olika sätt att spela på LCS och andra tävlingar i sport och e-sport hos nya expekt. Att spela via datorn är fortfarande ett populärt val, men om man hellre spelar via sin mobila enhet finns även det som ett valbart alternativ. Många föredrar att ta del av nya expekt i sin smartphone eller surfplatta på grund av det användarvänliga gränssnittet.

Betting i mobilen finns tillgängligt i två olika varianter. Antingen spelar du via den mobiloptimerade hemsidan, som du enkelt når via din enhets webbläsare, eller så laddar du ner nya expekts app gratis från App Store eller Google Play.

Utbudet är samma i datorn och mobilen. För att registrera ett spelkonto behöver du ha ett svenskt personnummer, vara minst 18 år gammal samt uppfylla övriga krav. Du legitimerar dig med BankID, som du även kan använda dig av för att logga in på ditt konto.

Livebetting hos nya expekt

Det är inte bara inför matcher och tävlingar som du kan placera spel hos nya expekt. Livebetting ger dig möjlighet att sätta dig in i vad som sker i matchen innan du bestämmer dig för vilket spel du vill placera. Speltyperna liknar i mångt och mycket de som finns inför ett evenemang, men med den viktiga skillnaden att oddsen här regleras i realtid i relation till vad som händer ute på banan.

LCS – en världens bästa ligor i League of Legends

I League Championship Series, LCS, ställs Nordamerikas bästa lag i League of Legends mot varandra. I takt med att sporten växer och antalet supportrar ökar blir också prispotten allt större. LCS är en av de mest attraktiva ligorna att spela i och lockar stjärnor från hela världen.

Matcherna i LCS går med några få undantag av stapeln i Riot Games Arena i Los Angeles. Här hittar vi några av planetens vassaste lag. Förutom prestige och prispengar slåss deltagarna även om chansen att få delta i League of Legends World Championship.

Grundsäsongen

Det spelas två separata grundserier med tillhörande slutspel i LCS varje år. Alla lag spelar mot varandra två gånger om. I och med att LCS består av tio lag innebär det att det spelas 18 omgångar under grundserien. Under våren går de sex bästa lagen vidare till slutspelet medan åtta avancerar från sommarens grundsässong. Om två lag slutar på samma poäng avgörs placeringarna med tiebreak.

Slutspelet

I och med att det är olika många lag med i de respektive slutspelen är det också olika många rundor. Vårens slutspel består av fyra rundor medan sommarens består av fem. De högst rankade lagen lottas in i en halva av slutspelsträdet och de lägre rankade hamnar i en annan.

Varje gång ett lag förlorar i den övre halvan flyttas de ner till den undre för en ny chans mot de sämre rankade lagen. För att ge ett exempel innebär det alltså att om ett lag från den övre halvan åker ut i kvartsfinal får de spela ytterligare en kvartsfinal i den undre halvan. Under vårsäsongen går ettan och tvåan från grundserien raka vägen till runda två.

Sommarsäsongen är inte bara viktig för den stora prispotten och titeln som mästare i LCS. Ettan, tvåan och trean i detta slutspel kvalar dessutom in till League of Legends World Championship.

Odds på League of Legends hos Nya Expekt

Hos nya expekt hittar du inte bara odds för NA LCS betting. League of Legends spelas på professionell nivå i flera delar av världen. Förutom LCS kan du även spela på ligor som LCK, LEC, CBLOL, EMEA Masters, LCK CL, PCS och VCS. Hur många oddsmarknader som finns att tillgå kan variera från liga till liga och från match till match.

Utöver League of Legends erbjuder nya expekt även spel på andra e-sporter. Här finner du betting och liveodds på bland annat CS2, Dota 2, Overwatch 2 och Starcraft.

FAQ

När spelas LCS?

Varje år är LCS uppdelat i två halvor – en vårsäsong och en sommarsäsong. Mellan dessa båda brukar det vara lite mer än en månads uppehåll.

När spelades den första säsongen i LCS?

Den första säsongen av LCS gick av stapeln 2013. Team SoloMid vann efter att först kommit etta i grundserien för att sedan besegra Good Game University i finalen av slutspelet.

Vem arrangerar LCS?

Arrangören bakom LCS är Riot Games, spelutvecklingsföretaget som skapade League of Legends. De ligger även bakom Valorant.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.