Introduktion till Liiga betting hos nya expekt

Liiga, som tidigare gick under namnet Jääkiekon SM Liiga eller förkortningen SM Liiga, är högstaligan inom det finska seriesystemet för ishockey. Det här är som de allra bästa finska hockeylagen gör upp om att bli finska mästare varje säsong. Liiga kallas också för FM-ligan i ishockey på vissa håll. Oavsett namn är det som sagt högstaligan i Finland.

Som svensk är det många som hävdar att det är Sverige som är det ledande nordiska landet när det gäller ishockey. Men det är utan tvekan Finland som är den främsta utmanaren. Det gäller både på landslagssidan och på klubblagsnivå. Liiga är en hockeyliga som håller en så pass hög kvalité att det är många svenskar som följer den nära.

Det stora intresset för Liiga bland den svenska befolkningen gör att nya expekt erbjuder ett stort utbud av Liiga odds under hela säsongen. Du kan spela Liiga betting från grundserien fram till och med hela slutspelet. En finsk hockeysäsong är lång och det innebär att det under många månader finns odds att tillgå i utbudet.

Några av världens bästa och mest talangfulla hockeyspelare har någon gång spelat i Liiga, även om merparten av spelarna är finska. Som finsk talang är det naturligt att spela i det finska seriesystemet, snarare än att söka sig utomlands. Det är inte särskilt många finska hockeyspelare som söker sig till Sverige och SHL, eftersom Liiga håller en så pass hög nivå att man inte behöver flytta utomlands om det inte är en flytt till NHL som gäller.

Betting i mobilen hos nya expekt

Hos nya expekt lyssnar vi på våra spelare. Det är fler och fler som efterfrågar att kunna spela betting i sin mobiltelefon. Därför har nya expekt satsat på att uppdatera den app som finns tillgänglig för alla spelare. Ladda ner appen i Google Play eller App Store, beroende på vilken mobil enhet du spelar på. För att kunna spela krävs att du registrerar ett konto hos nya expekt.

När du använder nya expekts app kan du förvänta dig samma utbud och funktioner som när du spelar via en dator. Gränssnittet och layouten är anpassade för mobilanvändare, men produkten är precis samma.

Självklart går det också att använda webbläsaren på din mobila enhet. Öppna webbläsaren i din surfplatta eller smartphone och gå in på hemsidan. Då kommer du till en mobilanpassad version av sajten, som även den innehåller det fullständiga utbudet av odds och alla tillgängliga funktioner. Med andra ord kan du använda din smartphone för att spela på betting, livebetting, betbuilder och alla andra populära funktioner som finns hos nya expekt.

Spela på andra sporter hos nya expekt

När du har registrerat ett konto hos nya expekt kan du använda samma spelkonto till att placera spel på olika sporter. Det finns ett stort utbud av odds på sajten. Du kan spela på ishockey, fotboll, handboll och en mängd andra lagsporter. Men det går också att spela på individuella sporter som tennis, badminton eller bordtennis.

När du spelar betting hos nya expekt använder du dig av samma spelkonto oavsett odds. Du använder även samma spelkonto oavsett om du vill spela betting eller livebetting.

Oddsmarknader för Liiga betting

Under en ligasäsong i Finland finns det ett stort utbud av Liiga odds tillgängliga för kunder hos nya expekt. Det spelas ett stort antal matcher redan under grundserien och sedan fortsätter säsongen med ett slutspel. Inför varje omgång och match finns det odds att spela på hos nya expekt.

Oddsmarknaderna för betting på Liiga är snarlika oddsmarknaderna på andra stora hockeyligor. Utbudet av oddsmarknader påminner därför om det som finns på SHL eller HockeyAllsvenskan. Inför större matcher och slutspelsavgöranden kan det finnas nya marknader som fyller ut utbudet ytterligare.

Men när det gäller frekvent återkommande oddsmarknader finns det några som alltid går att spela på när man letar Liiga betting odds hos nya expekt:

  • Vinnarspel: Spela på det lag som du tror står som slutsegrare i SM Liiga. Du kan både spela på vinnaren i grundserien och slutspelets mästare. Vinnarspel kan också vara andra placeringsspel inför och under säsongen.
  • Matchodds: Spela på utgången i en specifik match i Liiga. Matchodds gäller 1X2-marknaden efter full tid.
  • Moneyline: Spela på vinnaren i en specifik match, inklusive övertid.
  • Totala antalet mål: Spela på över/under ett visst antal mål i en viss match. Nya expekt sätter en lina på ett specifikt antal mål och du kan placera ett spel på antingen över/under det antalet mål.

Livebetting på SM Liiga

En populär funktion hos nya expekt är livebetting. Det innebär att registrerade spelare kan placera spel på liveodds samtidigt som en match spelas. Liveoddsen påverkas av matchhändelserna och regleras under tiden som matchen pågår. Som spelare gäller det att placera spel på ett liveodds som man tror kommer att bli vinnande.

Livebetting finns tillgängligt på många större matcher och sporter hos nya expekt. Det går bland annat att spela live på SM Liiga betting. Om man har ett registrerat spelkonto hos nya expekt kan man spela livebetting oavsett enhet. Den optimerade mobilversionen av sajten tillåter också funktionen för livebetting.

SM Liiga - så koras finska mästarna i ishockey

Det har sedan 1928 korats en finsk mästare i ishockey. Serieupplägget och ligaformatet har förändrats över tid och sedan 1975 är det Liiga som gäller. Innan dess var högstaligan inom finsk ishockey en amatörserie, men sedan 1975 har den varit semi-professionell eller fullt professionell.

På många sätt spelas SM Liiga på ett sätt som påminner om SHL-upplägget. En lång grundserie inleder säsongen, innan det är dags för ett avgörande slutspel. Men samtidigt finns det några saker som skiljer SHL och Liiga åt. Låt oss titta närmare på hur säsongen är utformad.

Grundserien i Liiga

I september månad inleds vanligtvis grundserien i Liiga, där 15 lag gör upp om tio slutspelsplatser. Vanligtvis är grundserien klar i mars, innan slutspelet tar vid. Varje lag spelar totalt 60 matcher i grundserien och det är poängskörden i dessa 60 matcher som avgör vilka lag som får fortsätta säsongen i slutspelet.

Slutspelet i Liiga

10 av 15 lag från grundserien tar sig vidare till slutspelet, precis på samma sätt som i SHL. 1-6 i tabellen tar sig direkt till kvartsfinal, medan lag 7-10 måste spela åttondelsfinal för att nå kvartsfinalerna. I åttondelsfinalerna är det bäst av tre matcher som gäller.

I kvartsfinalerna är det seedningen från grundserien som avgör vilket lag som får fördelen av att spela fler matcher på hemmaplan. Denna seedning följer med hela slutspelet. Ju högre placering man har i grundserien, desto högre seedning får man.

Vad som är speciellt med slutspelet i Liiga är att de två förlorande lagen i semifinalerna möts i en direkt avgörande bronsmatch. Det är ett system som varken finns i NHL eller SHL.

Liiga är en stängd hockeyliga

En sak som är speciell med finska Liiga är att ligan är stängd för 15 deltagande lag. I praktiken innebär det att inget av lagen löper någon risk att ramla ur serien inför nästa säsong. Upplägget påminner om det som finns inom många amerikanska ligor och sporter, exempelvis hockeyligan NHL.

Lagen i Liiga som inte tar sig till slutspelet har helt enkelt spelat klart för säsongen. Det här innebär också att det inte går att ta sig upp i Liiga för lag i de lägre divisionerna.

Hockeyodds hos nya expekt

Ishockey är en av sporterna som tar störst plats i oddsutbudet hos nya expekt. Det finns mängder av oddsmarknader tillgängliga på världens mest intressanta hockeyligor och mästerskap. NHL, SHL, HockeyAllsvenskan och SM Liiga är bara några exempel på hockeyligor som det går att spela på hos nya expekt.

Det exakta utbudet av oddsmarknader varierar och kan se annorlunda ut, men att nya expekt tar hockeybetting på allvar är tydligt. Som registrerad kund hos nya expekt kan du spela på alla hockeyligor som det finns odds på. Det är också möjligt att spela på livebetting på ishockey.

FAQ

Är SM Liiga en stängd liga?

Ja, SM Liiga i Finland är en stängd liga och innehåller 15 lag. Det finns ingen möjlighet för lag från lägre divisioner att ta sig upp i SM Liiga. Nya lag accepteras endast av ligans styrelse. Det krävs att man uppfyller både sportsliga och ekonomiska krav för att kunna beviljas en plats.

Spelar Jokerit i SM Liiga?

Nej, just nu spelar Jokerit inte längre i SM Liiga. Man valde inför säsongen 2014/2015 att byta till KHL. Nu har man dragit sig ur KHL, men man har ännu inte beviljats en plats i SM Liiga igen.

Är SM Liiga bättre än SHL?

Nej, många skulle hävda att finska SM Liiga inte är en bättre hockeyliga än SHL. Det är svårt att jämföra ligorna, men svenska hockeylag har varit betydligt mer framgångsrika i Champions Hockey League. Det är en internationell klubblagstävling där Europas bästa hockeylag koras varje år.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.