Dansk ishockey på menyn - Metal Ligaen odds hos nya expekt

Den danska motsvarigheten till SHL – det vill säga högstaligan i landets seriesystem för ishockey – är Metal Ligaen. Sedan 1995 har Danmarks främsta klubbar på herrsidan gjort upp om titeln genom en grundserie och ett efterföljande slutspel.

Flera svenskbekantingar har genom åren tagit vägen förbi Metal Ligaen och varit en del av vinnande organisationer. Ligan består av totalt nio klubbar där ett lag ska plockas bort innan slutspelet inleds.

Nya expekt erbjuder Metal Ligaen odds som sträcker sig från säsongens början under den tidiga hösten fram till slutspelet under våren. Det finns spel att välja mellan både under grundserien och i slutspelet.

Herning Blue Fox, Odense Bulldogs och Aalborg Pirates är några framstående klubbar i Metal Ligaen. Följ lagens framfart och spela på Metal Ligaen odds hos nya expekt både inför och under matcherna.

Livebetting hos nya expekt

Ishockey är i allmänhet en sport som lämpar sig för livebetting och som är populär bland spelarna hos nya expekt. Det är en sport med fart och livebetting är en spelform där man inte sällan behöver fatta snabba beslut.

Metal Ligaen är en av många tävlingar som inte bara går att spela på inför matcher utan som även erbjuder ett utbud under tiden de pågår. Man behöver därmed inte placera ett spel på Metal Ligaen odds innan man har bildat en analys av förhållandena på isen.

Genom att kombinera matchbild och statistik från matcherna med förhandsinformationen av en tillställning kan man få en klarare bild kring åt vilket håll mötet lutar. Använder man funktionen för livebetting på rätt sätt kan det optimera upplevelsen på sajten.

Betting i mobilen

Fler och fler spelare hos nya expekt vill variera sin betting och spelar inte bara via datorn. Mobiltelefoner och surfplattor är andra plattformar som kan användas för att spela på Metal Ligaen odds och andra marknader hos oss.

Välj om du vill spela direkt i webbläsaren eller om du vill ha nya expekt som en app på din enhet. Appen finns för gratis nedladdning för enheter med iOS och Android, via App Store eller Google Play.

Med betting i mobilen får du flexibilitet och kan placera dina spel även om du inte har en dator till hands. Du har tillgång till samma utbud av odds och funktioner även när du spelar i mobilen hos nya expekt.

Störst matcher för Metal Ligaen-betting

Det finns ett par matcher under en säsong i Metal Ligaen i Danmark som smäller extra högt. Ett exempel är derbymatcher och andra rivalmöten som betyder mycket för fansen. För Metal Ligaen-betting är det främst matcherna som gäller lite mer rent sportsligt, det vill säga i slutspelet, som är allra störst.

Kvartsfinaler

Först ut i slutspelet är kvartsfinalerna. Här lever fortfarande hoppet för alla deltagande klubbar utom det lag som slutade nia. Ettan i grundserien möter åttan, tvåan möter sjuan och så vidare. Kvartsfinalerna spelas i bäst av sju matcher och det bäst seedade laget har hemmaplansfördel i en eventuellt sjunde och avgörande match.

Semifinaler

I nästa steg ökar insatserna än mer. Då är det dags för semifinalerna. Här ska agnarna skiljas från vetet. Alla lag kan ha en lyckad slutspelsserie. För att få en chans på titeln gäller det att leverera under flera veckors tid, varav de bästa lagen i grundserien brukar ha en fördel i slutändan.

Finalen

Vi håller trots allt finalen högst. Det är också här som utbudet av Metal Ligaen-odds blir lite större. Finalmatcherna avgörs i en bäst av sju-serie där vinnarna får titulera sig danska mästare i ishockey. Det bäst placerade laget i grundserien har hemmaplansfördel i finalen.

Marknader för Metal Ligaen-odds

Spel på ishockey samlar både vanliga marknader som förekommer i flera sporter och mer specifika oddsmarknader. På nya expekt ser vi till att du kan välja den marknad som intresserar dig mest och hitta konkurrenskraftiga odds för varje utfall.

Utöver vinnarspel på varje match under grundserien och slutspelet kan du spela på marknader med handikappodds och odds för totalt antal mål.

Matchvinnare: Metal Ligaen-odds på vilket lag som vinner matchen. Spela i formatet 1X2 eller hemma/borta.

Handicap: Addera ett fiktivt handicap till något av lagen i en match. Det finns både raka handicap och asian handicap.

Totalt antal mål: Tror du på en målrik eller en målsnål tillställning? Spela på över/under ett visst antal mål i matchen.

Andra sporter för betting hos nya expekt

Världen av betting hos nya expekt stannar inte vid Metal Ligaen och ishockey. Det finns en mängd olika sporter i utbudet. Vi satsar på att vara så breda och kvalitativa i vår produkt som möjligt. Du ska kunna hitta den typen av odds som du är ute efter.

Andra ligor och turneringar som finns för betting på ishockey är bland annat SHL, Hockeyallsvenskan och NHL. Även andra nordiska och europeiska ligor samsas i utbudet på sajten.

Om du vill söka dig till andra sporter finns även den möjligheten. Fotboll, tennis och basket är exempel på sporter som spelarna följer med extra stort intresse. Det är också sporter som är vanliga att hitta i vårt sortiment för livebetting.

FAQ

Vilken klubb har vunnit Metal Ligaen flest gånger?

Sedan starten 1954 är det Herning Blue Fox från Jylland som har flest titlar i Metal Ligaen. Man vann för första gången 1972/73, då under namnet Herning IK.

När grundades Metal Ligaen i Danmark?

Metal Ligaen spelades för första gången säsongen 1954/55 och har arrangerats årligen därefter. Det första mästarlaget var Rungsted IK som slog huvudstadslaget KSF Kobenhavn i finalen.

Vilka kända spelare har spelat i Metal Ligaen?

Om vi tittar på spelare som har varit framgångsrika eller uppmärksammade i Sverige finns det några som vid något tillfälle har varit verksamma i Danmark. Frans Nielsen, Juha Riihijärvi, Kim Staal och Robert Burakovsky har alla spelat i både danska och svenska högstaligan.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.