Spela på NCAAF odds hos nya expekt

NCAAF är ligan där framtidens stjärnor inom den amerikanska fotbollen presenterar sig. Spelarna har NFL-klubbarnas blickar på sig när de representerar sina skolor i matcher som ofta lockar enorma mängder åskådare. Prestationerna här ligger till grund för den draft av unga talanger som genomförs under våren varje år.

Över hundra collegelag är med och spelar, vilket innebär att det medan säsongen pågår finns ett stort utbud av matcher att betta på. Hos nya expekt kan du spela på individuella matcher i NCAAF eller olika typer vinnarspel. Bland annat kan du spela på vem du tror kommer att kamma hem Heisman Trophy – priset för ligans bästa spelare.

Collegeidrott spelar en viktig del i den amerikanska sportkalendern. Matcherna brukar bli intensiva och chansen att få en första titt på framtidens stjärnor är ett stort dragplåster för ligan. Spela på NCAAF hos nya expekt, antingen inför en match eller medan den pågår.

Betting i mobilen

Vare sig det gäller spel på NCAAF odds eller någon annan typ av betting finns det flera olika sätt att göra det på. Förutom att placera sina spel via datorn kan man nämligen också spela på sin mobila enhet. Många väljer detta alternativ på grund av det användarvänliga gränssnittet.

Nya expekt har utvecklat en version av sajten som är optimerad för mobilt bruk. Du når den enkelt genom webbläsaren i din enhet. Ett annat alternativ är nya expekts app, som du kan ladda ner gratis via App Store och Google Play. När du spelar i mobilen har du tillgång till samma utbud som när du spelar via datorn.

För att kunna spela behöver du ha ett registrerat spelkonto hos oss, som du sedan kan använda i både mobilen och på datorn. Du måste vara minst 18 år gammal, ha ett svenskt personnummer samt uppfylla övriga krav för att få spela. Använd BankID för att legitimera dig. Tjänsten kan sedan även användas för att logga in på ditt konto.

Oddsmarknader för NCAAF betting

Hos nya expekt hittar du flera olika oddsmarknader för betting på NCAAF. Enskilda matcher erbjuder head to head-statistik för de deltagande lagen, vilket hjälper dig att sätta dig in förutsättningarna.

Om en NCAAF match är oavgjord efter ordinarie tid spelas en förlängning för att utse en vinnare. I spel på till exempel matchodds, totalt antal poäng och först till 15 poäng, räknas förlängningen med i spelet.

  • Vinnarspel: Spela på vilket lag som vinner en viss konferens eller hela NCAAF-mästerskapet. Det går att placera spelet både innan tävlingarna börjar och medan säsongen pågår. Man kan dessutom spela på vem som kommer att vinna Heisman Trophy.
  • Matchodds: Här spelar du på det lag som du tror kommer att vinna en specifik match. Eftersom matcher i amerikansk fotboll inte kan sluta oavgjort finns endast 1 och 2 som alternativ.
  • Totalt antal poäng: Klassiskt över/under-spel där du bettar på om det kommer att bli över eller under ett visst antal poäng i matchen. Välj mellan flera olika linor.
  • Först till 15 poäng: Spela på vilket lag som kommer att nå fram till 15 poäng först. Om du inte tror att något av lagen kommer att lyckas väljer du alternativet “oavgjort”.

Odds på amerikansk fotboll hos nya expekt

NCAAF är inte den enda källan till spel på amerikansk fotboll hos nya expekt. I sortimentet ingår även oddsmarknader för till exempel NFL och CFL. Här hittar du både odds på specifika matcher och olika sorters vinnarspel. Du kan exempelvis placera ett spel på det lag som du tror kommer att vinna finalen.

Dessutom kan du spela på den så kallade NFL-draften. Alltså det årliga evenemang där de bästa spelarna i NCAAF handplockas av NFL-klubbarna.

NCAAF – där framtidens stjärnor träder fram

I NCAAF spelar de bästa amerikanska talangerna för sina respektive skolor i hopp om att en dag få representera ett lag i NFL. Sammanlagt är det 124 lag som deltar. Att alla ska kunna möta alla är inte möjligt. Därför är ligan uppdelad i elva konferenser. De sex mest prestigefulla av dessa är Southeastern Conference, Big XII, Big 10, Pac-12, Big East och Atlantic Coast Conference.

Under säsongen spelar lagen majoriteten av sina matcher mot lag från sin konferens. När grundsäsongen är över utses en konferensmästare i varje serie. I Pac-12, Big 10, Southeastern Conference och Atlantic Coast Conference avgörs vinnaren genom en sista avgörande match medan Big XII- och Big East-mästarna är de lag med flest poäng när grundserien är över.

De sex konferensvinnarna och ytterligare fyra lag (ofta från de sex nämnda konferenserna) går vidare till Bowl Championship Series, BSC. Av dessa lag får de två högst rankade chansen att tävla om BSC-titeln. Spelarna tävlar även om priset för säsongens bästa spelare, Heisman Trophy. Vinnaren av denna utmärkelse brukar gå tidigt i draften till NFL och blir inte sällan en stor stjärna.

Livebetting hos nya expekt

Ibland vill man hinna sätta sig in i en match innan man fattar beslut om vilka spel man tänker spela. Nya expekt erbjuder därför livebetting på NCAAF och mängder av evenemang i amerikansk fotboll och andra sporter. Oddsmarknaderna liknar till stor del de spel som du kan ta del av inför en match, men med den viktiga skillnaden att oddsen här regleras i realtid i relation med vad som sker ute på planen.

FAQ

När spelas NCAAF?

NCAAF inleds under slutet av sommaren och pågår in i början av det nästkommande året. Säsongen avslutas med Bowl Championship Series.

När spelades NCAAF första gången?

Den första säsongen i NCAAF spelades 1978, men det är långt ifrån första gången som collegelag har tävlat mot varandra i amerikansk fotboll. Den första matchen mellan två skolor gick av stapeln redan 1869.

Vilka spelare får delta i NCAAF?

För att få spela i NCAAF måste en spelare gå på det college som laget representerar. I NCAAF deltar tusentals spelare i över hundra lag.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.