Badminton betting hos nya expekt - en av våra stora racketsporter

När det pratas om anrika sporter kommer badminton snabbt på tal. Det är en sport som utövades redan på mitten av 1850-talet. Därefter har utvecklingen gått framåt och intresset ökat. Badminton spelas runt om i världen och är sedan 1992 en del av de olympiska sommarspelen.

Nya expekt har badminton i utbudet för odds och betting, både från stora och små event. Du kan spela på singelmatcher och dubbelmatcher, på OS eller andra stora mästerskap och turneringar. Allt spel hos nya expekt sker under svensk spellicens, vilket ger dig trygga och säkra förutsättningar från start till mål.

Andra sporter att spela på

Det ständigt ökande utbudet hos nya expekt består redan av en blandning av olika sporter och tävlingar. Förutom badminton utgörs oddsutbudet för racketsporter bland annat av tennis, padel och bordtennis. Sporterna påminner till stor del om varandra och anses vara besläktade i familjen racketsporter. Samtliga har en fast plats bland kategorierna i menyn hos nya expekt.

Tennis har fyra stora Grand Slam-turneringar som är återkommande varje år. Året börjar alltid med Australian Open och följs i tur och ordning av Franska Öppna, Wimbledon och US Open. Däremellan spelas Masters och andra stora turneringar på både ATP-touren och WTA-touren. Det är tävlingar som samlar världens främsta spelare.

Padel tog fart ordentligt för ett par år sedan och har fått ett stort genomslag i bland annat Sverige. Olika tävlingar på touren avlöser varandra. Bordtennis har, med hjälp av spelare som Jan-Ove Waldner och Mikael Appelgren, länge varit en favorit för många idrottsintresserade svenskar. Båda sporterna hittar du i utbudet hos nya expekt.

Nya expekt betting i mobilen

Spelmarknaden har förändrats till det bättre och är mer anpassat till spelarnas behov. Allt fler spelare hos nya expekt tar till mobila enheter för att komma åt utbudet. Eftersom du kan komma åt samma funktioner och utbud även i ett komprimerat format får du samma typ av upplevelse genom att byta till en mobil enhet.

Om du laddar ner nya expekts app har du tillgång till produkten via ett klick på hemskärmen. Du kan skapa ett konto genom att signera med mobilt BankID. Du kan även genomföra insättningar och uttag via appen. Därtill kan du spela via den mobilanpassade sajten i webbläsaren, som också den kommer med bibehållen spelkänsla.

Livebetting hos nya expekt

Inför en match har du möjligheten att göra en analys baserat på form, inbördes statistik, skavanker och tabelläge. Beroende på vilken sport det gäller är vissa faktorer mer betydelsefulla än andra. För spel på badminton är det främst inbördes möten och den senaste tidens resultat som spelar in.

Om du känner dig osäker inför en match kan du istället fokusera på livebetting hos nya expekt. Många matcher från flera olika sporter dyker upp i utbudet. Oddsen förändras i takt med händelserna i matchen. Sektionen för livebetting på nya expekt är tillgänglig under dygnets samtliga timmar, förutsatt att det spelas någon match.

Spela med nya expekts bonus

Om du inte har spelat hos nya expekt tidigare är du berättigad till ett välkomsterbjudande. Alla nya spelare som gör en första insättning och placerar ett spel på odds aktiverar ett gratisspel. Ditt gratisspel adderas till ditt spelkonto och går att använda för betting på valfri sport, bland annat badminton.

Med nya expekts bonus, som bara är tillgängligt för nya kunder och maximalt en gång per spelare, får du en möjlighet att utforska utbudet och funktionerna på sajten ytterligare. Det finns inga omsättningskrav att ta hänsyn till. Ditt gratisspel måste ha oddset 1.80 eller mer för att vara giltigt. Fullständiga regler och villkor hittar du under kampanjer.

Stora turneringar för betting på badminton

Spelare, ledare, fans och bettingintresserade ser fram emot ett par tävlingar i badminton som anses vara extra prestigefyllda. Olika tävlingar kommer med olika upplägg, priser och deltagare. I OS är det valören på medaljerna som väger tyngst medan andra, mer frekvent återkommande, turneringar har rankingpoäng på spel.

Det internationella badmintonförbundet förkortas BWF, Badminton World Federation. Med en bra bit över 150 medlemsländer är många tävlingar fyllda med olika nationaliteter. Genom åren har vi bland annat fått se stora danska framgångar i stora mästerskap. Danmark är en av sportens ledande nationer.

BWF World Championship

Som namnet avslöjar är BWF World Championship det officiella världsmästerskapet i badminton. Den första upplagan spelades 1977 och VM-turneringen spelas vartannat år, förutsatt att det inte krockar med OS. Malmö och Sverige arrangerade det första mästerskapet och svenska spelare har deltagit vid flera tillfällen.

BWF Thomas Cup

The Thomas Cup kallas ibland världsmästerskapet i lag för herrar. Tävlingen arrangeras och avgörs vartannat år. Det har den gjort sedan 1949. I tävlingen deltar 16 nationer som gör upp i ett gruppspel följt av slutspel. Det går att hitta flera danska framgångar i turneringen genom åren.

OS

Badminton är en del av de olympiska sommarspelen och har varit det sedan 1992. Spelarna som får chansen att delta i OS utses baserat på rankingpoängen i Badminton World Federations tabeller. Det finns även kvalturneringar som kan generera en plats i de olympiska spelen. Badminton i sommar-OS spelas i singel, dubbel och mixed dubbel.

Betting badminton odds

När det gäller utbudet av odds och bettingmöjligheter på badminton kan det variera beroende på vilken tävling det är. I en del större tävlingar är utbudet större, medan det i mindre tävlingar finns ett mer begränsat oddsutbud. Hos nya expekt finns det alltid spel på matchvinnare, det vill säga att du ska försöka pricka in rätt vinnare i matchen. Odds på vinnare av ett game eller set finns också att tillgå.

Om du istället vill spela på en spelares matchprestation är det totala antalet poäng rätt väg att gå. Samtliga poäng i ett set eller i en match adderas till totalsumman. Det gäller för dig att välja om det totala antalet går över eller under den lina som finns att spela på.

Handicap är ett sätt att ge favoriten eller matchens underdog ett fiktivt handikapp. Det finns också hos nya expekt.

  • Turneringsvinnare: Spela på vilken spelare eller vilken nation som vinner en turnering. För de olympiska spelen finns det både spel på guldmedaljörer och pallplaceringar.
  • Matchvinnare: Badminton betting odds för vilken eller vilka spelare som vinner en match.
  • Totala antalet poäng: Spela på om den totala poängen går över eller under en viss poäng. Båda sidornas poäng räknas in i totalsumman.
  • Handicap: Ge någon av sidorna ett fiktivt handikapp. Handicapspel används ofta för att jämna ut oddsen.

Badminton betting hos nya expekt

Från 1850-talet och framåt har det hänt en hel del med sporten. Badminton har gått från att vara geografiskt begränsad till att ha fått fäste över hela världen. I och med att det är en inomhussport begränsas badminton inte av väder och vind. Tvärtom är möjligheterna för spel på alla nivåer stora.

En match i badminton kan spelas både i singel och i dubbel. Utrustningen består av racket, fjäderbollar och en plan med ett nät i mitten. Det gäller att få över fjäderbollen på motståndarens sida, inom spelplanens linjer, utan att den innan dess vidrör marken på din sida.

Att det är en sport som många kan spela bidrar säkerligen till att intresset för professionella tävlingar ökar. I vårt grannland Danmark har många framgångsrika atleter gjort sig kända. För den som inte har några problem att stötta grannlandets idrottare finns det därför all anledning att bänka sig framför stora turneringar och mästerskap.

Hos nya expekt spelar du på badminton med ett brett utbud av odds och olika spelmarknader. Produkten finns tillgänglig på flera olika enheter och i flera format, med betting via din dator, i den mobila webbläsaren samt via appen.

FAQ

Har nya expekt en svensk spellicens för betting på badminton?

Ja. Hos nya expekt spelar du med en svensk licens som innebär att din trygghet som spelare har högsta prioritet. Det gör att du kan spela säkert. Med hjälp av innovativa betalningsmetoder har du också tillgång till snabba insättningar och uttag.

Kan jag spela på badminton med BankID i mobilen?

Med ett mobilt BankID kan du logga in tryggt och säkert.. Du kan skapa ett konto, göra en insättning samt aktivera din bonus på en och samma enhet. Mobilt BankID fungerar även med flera av betalningsmetoderna hos nya expekt.

Hur spelas badminton?

I badminton får du bara spela med volleyslag. Det vill säga att fjäderbollen inte får vidröra golvet på din planhalva. Däremot gäller det att få den utom räckhåll på motståndarens sida, alternativt tvinga motspelaren att slå ut den eller slå i nät. Då vinner du poängen.

Hur spelas badminton i Sverige?

Det svenska badmintonförbundet arrangerar svenska mästerskapen i badminton årligen, både på herrsidan och på damsidan. Bildandet av förbundet tog sin början redan 1936 och valdes in i Riksidrottsförbundet ett par år senare.

Vilka sporter påminner om badminton?

Racketsporter överlag tar en stor plats i sportvärlden idag. Tennis, bordtennis och padel har alla samma syfte, att få bollen över nätet. Beroende på var du befinner dig i världen är den ena sporten mer populär än den andra. Alla racketsporter är mer eller mindre besläktade med varandra.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.