EuroBasket betting hos nya expekt

EuroBasket är en av de mest anrika tävlingarna när det handlar om basketturneringar för landslag. Mästerskapet är basketens version av EM i till exempel fotboll eller handboll. Nya expekt erbjuder EuroBasket odds på samtliga matcher i turneringen, både inför och som livebetting. Dessutom kan du bland annat spela på vilket land du tror kommer att ta hem guldet i mästerskapet.

När det är dags för EuroBasket samlas de vassaste spelarna från hela Europa för att göra upp om titeln som kontinentens bästa landslag. Spanien är de senaste årens riktiga giganter, men länder som Frankrike, Serbien och Litauen har visat att de har det i sig att mäta sig med spanjorerna. Inte sällan finns det också en uppstickare som överraskar genom att gå långt.

Hos nya expekt kan du följa turneringen och spela på EuroBasket betting både i gruppspelet och i slutspelet. Välj själv om du vill spela via datorn eller i mobilen. Turneringen brukar bjuda på mängder av spänning och har under sin långa historia levererat många händelserika minnen. Varje nytt mästerskap är en ny chans för ett landslag att bli odödliga i sitt hemland genom att ta hem guldet.

Betting i mobilen

Oavsett om det handlar om att spela på EuroBasket odds eller någon annan typ av betting är det många som föredrar att göra det via mobilen. Därför har vi på nya expekt utvecklat en app som går att ladda ner gratis på både Google Play och App Store. I appen får du tillgång till samma stora utbud som du får via sajten. Du kan spela med samma konto som du använder på datorn och du loggar in med hjälp av BankID. Nya expekts app finns tillgänglig för alla registrerade kunder och går att använda så länge du är i Sverige och har tillgång till internet. Den fungerar också lika bra på andra mobila enheter, till exempel surfplattor.

Om du hellre vill spela via sajten är det också möjligt via mobilen. Det är bara att gå in på hemsidan via din mobila enhets webbläsare och logga in. Även här kan du använda BankID. Sajten är mobilanpassad och har ett användarvänligt gränssnitt som är lätt att navigera. Precis som med appen får du tillgång till hela nya expekts utbud av spel och oddsmarknader.

Om du inte redan har ett konto och vill prova på betting i mobilen kan du registrera dig hos nya expekt. Kom ihåg att du måste vara minst 18 år gammal, ha ett svenskt personnummer och uppfylla övriga krav för att kunna betta.

Oddsmarknader för EuroBasket betting

Det finns flera olika oddsmarknader att spela på i EuroBasket betting. Vilka spelformer som finns tillgängliga kan variera beroende på matchens storlek. Utöver vanliga spel kan du även välja att sätta ihop flera odds till ett med hjälp av nya expekts bet builder-funktion. Oddsen blir då högre, men med kraven att samtliga spel måste sitta för vinst.

Inför varje enskild match kan du ta del av head to head-statistik som hjälper dig att få en bättre överblick över lagens tidigare prestationer. Detta går att använda både när du lägger ett spel inför en match och när du väljer att spela på livebetting. Förutom specifika matchodds kan du dessutom spela på vilket land du tror kommer att bli EuroBaskets slutvinnare.

  • Slutvinnare: Spela på vem som kommer att vinna turneringen. Detta spel går att spela på både innan EuroBasket har dragit igång och medan turneringen pågår.
  • Top Point Scorer: Här spelar du på vilken spelare du tror kommer att göra mest poäng i en specifik match. Det går endast att placera ett spel på de spelare som står listade.
  • Resultatet efter 4 quartern: Ett klassiskt 1X2-spel där du spelar på resultatet efter ordinarie tid. 1 är hemmaseger, X är oavgjort och 2 är bortaseger.
  • Totalt antal poäng – inklusive förlängning: Över/under-spel där du sätter en lina för antalet sammanlagda poäng i matchen som du sedan lägger dig antingen över eller under.

Basketodds hos nya expekt

Basket är en sport som vi värderar högt på nya expekt. Detta märks tydligt i det breda utbud av spel och oddsmarknader som vi erbjuder. Utöver EuroBasket betting kan du spela på stora ligor och turneringar som NBA, Liga ACB och Euroleague. Välj själv om du vill placera ett spel inför en match eller om du föredrar att spela på livebetting under händelsernas gång.

Hur många oddsmarknader som finns att tillgå kan variera beroende på vilken match eller turnering det är frågan om. Större evenemang har ofta ett gediget sortiment av spel, medan mindre tillställningar har ett aningen mer begränsat utbud. Hos nya expekt kan alla registrerade kunder spela på samtliga marknader som det finns odds på.

Nya expekt – stort utbud för betting på sport

EuroBasket betting och andra odds på basket är bara en bråkdel av vad nya expekt erbjuder. Hos oss kan du spela på mängder med olika lagsporter som fotboll, handboll och ishockey, men också singelsporter som formel 1, tennis och golf. Ta del av betting och liveodds antingen på din dator eller via appen, allt med ett och samma spelkonto.

Sport som begrepp har fått en bredare definition i samband med den digitala utvecklingens framfart. Esportens värld växer i rasande takt, vilket har lett till en ökad efterfrågan på betting på dessa digitala matcher och tävlingar. Hos nya expekt kan du spela på bland annat League of Legends, Dota 2, CS och FIFA.

EuroBasket – där de bästa länderna möts

EuroBasket är basketens Europamästerskap för landslag. Turneringen hålls vart tredje år och lockar många åskådare, både på plats och i tv-sofforna. Tävlingen är uppbyggd som många andra mästerskapsturneringar, med ett inledande gruppspel som sedan leder till ett slutspel där en vinnare utses.

Gruppspelet

I EuroBaskets gruppspel delas de lag som har kvalificerat sig upp i fyra grupper med sex lag i varje. Alla lag möter alla en gång var. Sammanlagt spelas det alltså 60 matcher under den här delen av turneringen. Detta ger många möjligheter att spela på EuroBasket odds med andra ord. De lag som hamnar på plats ett till fyra avancerar vidare till åttondelsfinal. Deltagarna som kommer femma och sexa i varje grupp slås ut.

Slutspelet

Till skillnad från till exempel NBA, där varje playoff-omgång består av flertalet matcher, spelas EuroBaskets slutspel mer som till exempel fotbolls-VM med direkta utslagsmatcher. Det är alltså enskilda möten som gäller i åttondel, kvart, semi och slutligen final. Utöver dessa möten spelas även en match om tredjepris mellan de två länder som förlorade semifinalerna. Dessutom möts lagen som åkte ut i kvartsfinal för att avgöra platserna fem till åtta. Vinnaren i finalen av EuroBasket kröns till Europamästare och behåller titeln fram till nästa mästerskap, som går av stapeln tre år senare.

Livebetting hos nya expekt

Hos nya expekt kan du även spela på EuroBasket odds och andra sporter via livebetting. Att spela på liveodds är en något annorlunda form av betting i jämförelse med de spel som man placerar inför en match, turnering eller annat evenemang. Oddsmarknaderna ser förvisso relativt likartade ut, men när du spelar på livebetting är oddsen föränderliga. De regleras i relation till vad som händer i matchen eller tävlingen.

Livebetting är en av nya expekts mest populära funktioner. Det finns flera olika anledningar att spela på den här typen av levande odds. Spelformen ger dig chansen att följa matchen och skapa en egen analys av hur du tror att den kommer att fortlöpa. Med hjälp av dina egna reflektioner och den matchstatistik som nya expekt tillhandahåller kan du sedan fatta ett informerat beslut om vilket spel du vill lägga. I en match i EuroBasket kan du till exempel vänta med att placera ett spel till den andra perioden för att på det sättet hinna forma en bild av hur det ser ut på planen.

Vissa föredrar livebetting hos nya expekt, då de anser att den sortens betting är mer spännande än betting före matchen eller tävlingen. I andra fall handlar det om att man helt enkelt inte har hunnit placera ett spel innan matchstart. Oavsett anledning erbjuder nya expekt ett stort utbud av liveodds på en mängd olika sporter, både på sajten och i appen.

FAQ

När spelas EuroBasket?

EuroBasket arrangeras vart tredje år och hålls allt som oftast i antingen augusti eller september. Anledningen till detta är att de större ligorna för klubblag har speluppehåll under den här perioden.

Hur många länder deltar i EuroBasket?

Sammanlagt är det 24 länder som deltar i EuroBasket. I gruppspelet elimineras åtta av dessa, medan de resterande 16 avancerar till slutspelet.

Har Sverige vunnit EuroBasket någon gång?

Nej, Sverige har aldrig vunnit EuroBasket. Man har heller aldrig tagit varken silver eller brons. Turneringen har dock arrangerats i Sverige, år 2003. Den gången stod Litauen som segrare, efter att ha slagit Spanien i finalen.

När spelades den första upplagan av EuroBasket?

Den första upplagan av EuroBasket spelades redan 1935. Då gick guldet till Lettland, silvret till Spanien och bronset till dåvarande Tjeckoslovakien.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.