Euroleague betting hos nya expekt

Euroleague är en liga som inte är sen att nämnas i sammanhang när man pratar om de hetaste sportligorna runt om i Europa. Det är den främsta herrturneringen för basket i Europa och den europeiska motsvarigheten till NBA, den nordamerikanska basketligan. Här samlas kontinentens bästa basketspelare och gör upp i underhållande tillställningar under säsongen. Hos nya expekt finns det Euroleague betting att ta del av både inför och under match.

Guide för betting på Euroleague hos nya expekt

Nya expekt tillhandahåller ett stort utbud av odds och betting på Euroleague till alla kunder. Euroleague är en anrik turnering som såg dagens ljus redan 1958 och idag är väletablerad i basketvärlden. I mångt och mycket går det att jämföra Euroleague med fotbollens Champions League, där Europas främsta klubblag samlas.

Euroleague består av 18 klubbar som kombinerar deltagande i tävlingen med ett inhemskt liga- och cupspel. Startfältet inför den årligen återkommande turneringen Euroleague består bland annat av tolv permanenta. Övriga sex klubbar kvalificerar sig via sportsliga prestationer.

Grundserien, där alla 18 klubbar ställs mot varandra, börjar under den tidiga hösten och fortsätter fram till våren innan ett slutspel tar vid. Slutspelet får sedan en vinnare efter en så kallad Final Four-turnering där först två semifinaler ska avgöras. När finallagen är klara utspelar sig slutligen finalen.

Det finns betting hos nya expekt hela vägen från grundserien fram till slutminuterna i finalen. Bettingen på Euroleague består av olika spelmarknader. Det finns också möjlighet till livebetting för den som föredrar denna spelform.

Vinnare av Euroleague genom åren

Euroleague har avgjorts i olika format från 1958 och framåt. Det finns ett antal klubbar som har lyckats med bedriften att vinna turneringen mer än en gång sedan dess.. Även i basket är de spanska storklubbarna Real Madrid och FC Barcelona framstående. Båda klubbarna har ett starkt supporterfölje. Dessa giganter utgör två av tolv ständiga deltagare i Euroleague.

Real Madrid är den klubb som har vunnit Euroleague flest gånger. Den första titeln kom redan säsongen 1963/64 efter en finalseger mot Spartak Brno från Tjeckien. På den tiden avgjordes finalen med ett dubbelmöte, något som slopades inför finalen 1966. CSKA Moskva och Maccabi Tel Aviv är inte långt borta varken i antalet finaler eller finalframträdanden.

Den ska sägas att den europeiska basketen blir bättre och bättre för varje år. Många spelare som har varit aktiva i bland annat NBA tidigare får problem med att spela i Europa. Det till följd av vissa regelskillnader. Ett exempel är 3-sekundersregeln, som ger en mer fysisk form av basket och som gör det svårare att göra poäng. Det är en faktor som påverkar matcherna i Euroleague.

Real Madrid

Både i Spanien och ute i Europa är Real Madrid en stormakt. Det har blivit närmare 50 ligatitlar och i Euroleague är klubben den enda att nå ett tvåsiffrigt antal förstaplatser. Under mitten på 2010-talet var den spanska huvudstadsklubben inblandade i tre raka finaler, dock bara med en titel som följd. Det går aldrig att räkna bort Real Madrid när Euroleague ska avgöras.

CSKA Moskva

CSKA Moskva, då under annat namn, inledde en segerrik period redan under 1960-talet med tre titlar. Därefter har det blivit ytterligare fem titlar, varav fyra under 2000-talet. Med det är man den mest framgångsrika klubben från Ryssland och man har dessutom flera ligatitlar från den inhemska ligan i sitt prisskåp.

Maccabi Tel Aviv

Israeliska Maccabi Tel Aviv har en stolt baskettradition som inleddes redan under 1970-talet. Det är dock under 2000-talet som klubben har skördat sina största framgångar med flera segrar i Euroleague. Maccabi Tel Aviv är en av tolv medlemsklubbar i Euroleague och mäter ständigt sina krafter mot tunga motståndare. Det är ett lag med ett starkt, högljutt supporterfölje som många gånger är svårspelade för motståndarna.

Euroleague betting odds

Nya expert ser till att ge kärlek åt alla sporter, ligor och turneringar i oddsutbudet. Basket och Euroleague är inget undantag. Du hittar odds för samtliga matcher som spelas i Euroleague hos nya expekt. Dessutom finns det en rad olika spelmarknader inför och under varje spelomgång. Det gör att du kan anpassa din betting på Euroleague utifrån spelmarknaderna som du föredrar.

Utöver klassiska former av spel som matchvinnare, handikappspel och spel på över/under antalet poäng finns mer unika spel på Euroleague. Spelarspecialer är populärt för betting på basket och innebär att du spelar på en specifik spelares prestationer i den givna matchen. Främst är det över/under antalet poäng som spelas på..

  • Turneringsvinnare: Spela på vilken klubb som vinner Euroleague.
  • Matchvinnare: Välj vilket lag som du tror vinner matchen.
  • Handikappspel: Ge något av lagen ett fiktivt handicap.
  • Över/under: Spel på över/under antalet poäng för match, halvtid och quarter.
  • Spelarpoäng: Spela på om en spelare gör över/under ett visst antal poäng.
  • Kombospel: Kombinera matchvinnare och antalet poäng i ett och samma spel.

Betting i mobilen

Hos nya expekt kan du använda mobila enheter för att registrera ett konto, göra en insättning eller placera ett spel för odds på Euroleague.

Utöver att du har möjlighet att välja vilken enhet du vill spela via finns det dessutom två olika vägar att gå. Du kan ladda ner nya expekts app som finns tillgänglig via appbutiken för iOS och Android. Om du istället vill spela direkt i din mobila webbläsare finns det en mobilanpassad webbsajt som innehåller alla funktioner.

Tips för betting på Euroleague odds

Som med betting i allmänhet finns det ett par tips att ta till när du spelar på Euroleague.. Det kretsar främst kring hur du fördelar dina insatser och vilka verktyg du använder. Hos nya expekt har du både tekniska verktyg för användarupplevelsen i helhet, men du har också tillgång till olika specialfunktioner för betting.

Med nya expekts bet builder kan du sätta ihop dina egna, unika kombinationsspel. Du samlar två eller fler odds från en och samma match och lägger till din kupong. Under tiden som matchen pågår har du även en funktion som heter cash out. Den innebär att du kan avbryta dina placerade spel i förtid. Det kan vara både för att säkra en del av vinsten eller för att minska förlusten.

Genom att kombinera spel via en dator med betting i mobilen får du ut det bästa av två världar. BankID ser till att du kan sköta din registrering och framtida inloggning säkert och tryggt. Det gör nya expekt till ett modernt spelbolag.

Spela ansvarsfullt

När man spelar på odds är det oerhört viktigt att spela ansvarsfullt. För att göra detta kan du använda verktygen som finns till för att begränsa ditt spelande hos nya expekt. Sätt upp gränser för summorna du spelar för och för tiden som går åt till din betting.

Allt spel hos nya expekt sker under svensk licens, vilket garanterar en trygg och säker upplevelse från början till slut. Kontakta kundtjänst om du har några frågor och funderingar. Om du vill undersöka dina spelvanor finns det ett självtest som du kan undersöka dina spelvanor med hjälp av. Stödlinjen.se och Spelpaus hjälper dig om du upplever att du har problem med spel.

FAQ

Deltar svenska klubbar i Euroleague?

Det är ingenting som stoppar svenska klubbar från att delta i Euroleague, mer än det sportsliga. Däremot är det en lång och krokig väg dit, inte minst med tanke på att lagen i Euroleague är ett par nivåer bättre i nuläget. För att ta sig till Euroleague gäller det att prestera i lägre rankade turneringar inom europeisk klubbasket.

Var spelas Euroleague?

Euroleague spelas över Europa, i samtliga länder som deltar i turneringen. I grundserien spelas matchen i hemmalagets arena. Det är först under slutspelet som finallagen samlas på en oftast neutral plats och gör upp om slutsegern i utslagsmatcher.

Vilka klubbar får tävla i Euroleague?

Precis som övriga internationella turneringar inom basket i Europa är Euroleague öppet för alla. Det finns ett begränsat antal platser, 18 totalt, där sex av platserna består av klubbar som är utbytbara. Vilka lag som fyller platserna under en säsong bestäms utifrån prestationer i ligaspel och övriga klubblagsturneringar. Övriga tolv lag är permanenta.

Hur många matcher spelas i Euroleague under en säsong?

Antalet matcher under en säsong i Euroleague varierar, även om det på senare år har varit omkring samma siffror. Basketfantaster får ta del av över 200 matcher med grundserien och slutspelet inräknat. Turneringen spelas under vinterhalvåret med slutspel framåt den senare våren.

Har dambasketen en motsvarighet till Euroleague?

Året efter Euroleague startades för herrar drog damernas motsvarighet igång, närmare bestämt 1959. Även det är en turnering som avgörs årligen och som samlar Europas bästa klubblag i kampen om titeln. Det har varit många olika vinnare genom åren, vilket bidrar till tävlingens höga status, prestige och ovisshet även på damsidan.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.