Introduktion till FIFA betting hos nya expekt

FIFA är en av världens mest populära esporter och lockar stora mängder spelare och åskådare världen över. Tack vare teknikens framfart kan till exempel Tysklands skickligaste lirare möta ett stjärnskott från Japan, trots att de befinner sig i olika världsdelar. Ibland träffas dock stjärnorna och spelar matcher framför fullpackade läktare på stora arenor.

Esportens popularitet gör att efterfrågan på FIFA betting är stor. Nya expekt besvarar förväntningarna genom att erbjuda esport FIFA odds för alla registrerade kunder. Under turneringar och jämna matcher kan du ta del av ett brett utbud av betting och liveodds när planetens bästa FIFA-spelare drabbar samman.

Oddsmarknader för FIFA betting

Oddsmarknaderna för FIFA online betting liknar i mångt och mycket de typer av spel som går att ta del av när man spelar på vanlig fotboll. Trots att det handlar om esport är reglerna för själva fotbollen samma, det vill säga med mål, hörnor, frisparkar, offsides och röda kort. Detta gör FIFA betting enkelt att sätta sig in i och förstå sig på om man redan spelar på eller följer vanlig fotboll.

Antalet möjliga oddsmarknader att spela på kan variera från tävling till tävling. Mängden avgörs av matchen eller turneringens dignitet. Alla registrerade kunder hos nya expekt kan spela på samtliga odds som finns tillgängliga, både på sajten och via appen. Detta gäller såväl betting som liveodds. Här är några av de spelformer som brukar vara en del av utbudet:

  • Slutvinnare: Spela på vem som kommer att vinna hela turneringen. Du kan placera spelet både innan tävlingen börjar och medan den pågår, hela vägen fram till finalen.
  • Matchodds: Ett klassiskt 1X2-spel där du spelar på slutresultatet i en specifik match. 1 är hemmaseger, X är oavgjort och 2 är bortaseger.
  • Totalt antal mål: Spela på över/under antalet mål i en match. Nya expekt lägger en lina som du placerar dig antingen över eller under beroende på om du tror att det kommer att göras fler eller färre mål. I vissa fall kan det finnas flera olika linor att välja mellan.
  • Korrekt resultat: Här spelar du på det korrekta slutresultatet, alltså antalet mål från respektive lag. Det gäller att pricka exakt rätt för att vinna. Detta är en relativt svår utmaning, vilket reflekteras i oddsen.

Livebetting hos nya expekt

Oavsett om det gäller sport eller esport är livebetting en väldigt populär del av nya expekts breda utbud. FIFA betting med liveodds erbjuder ett likartat utbud av spelformer som de spel som går att ta del av inför en match. Skillnaden är att när du spelar på livebetting regleras oddsen i realtid medan matchen pågår. De sjunker eller stiger beroende på vad som händer ute på planen.

Det finns olika anledningar till att människor väljer att spela på livebetting. Många gillar att kunna skapa sig en uppfattning av matchbilden för att sedan fatta ett mer informerat beslut när de placerar sina spel. Man kanske till exempel avvaktar under den första halvleken för att sedan lägga ett spel inför den andra.

FIFA online betting i mobilen

Det finns en stor grupp av spelare som gärna spelar på till exempel FIFA ultimate teams odds via mobilen istället för datorn. Det är oftast mer praktiskt att ta fram mobilen och spela på, istället för att behöva sätta sig framför datorn. För just detta ändamål har nya expekt utvecklat en app.

Appen går att ladda ner gratis från både App Store och Google Play. Registrerade kunder loggar in med hjälp av BankID. I appen finner du exakt samma utbud av odds och marknader för FIFA betting och andra sporter som du gör om du spelar via datorn. Du kan dessutom använda samma spelkonto.

Det är också möjligt att spela på nya expekts sajt i din mobila enhet. Du når den på samma webbadress som du använder på datorn och kan även här logga in med BankID. Sajten har ett mobilanpassat gränssnitt som gör den lätt att använda och navigera.

Alla registrerade kunder kan spela på FIFA online betting i mobilen. Kom ihåg att du måste vara minst 18 år gammal, ha ett svenskt personnummer och uppfylla övriga krav för att kunna spela hos nya expekt.

Så spelas FIFA online

Det finns mängder av olika turneringar, serier och tävlingar i FIFA som går av stapeln runtom i världen året om. De tävlingar som hålls av FIFA själva kallas FIFAe. Där arrangeras både serier och mästerskap. Serierna spelas oftast på distans, medan slutspelen lockar stora publikmassor på olika esportsarenor. Esportens popularitet går också att se i ökningen på efterfrågan på esport FIFA odds.

Även om turneringar ofta innehåller lag från den verkliga fotbollsvärlden ser inte spelartrupperna likadana ut. Detta beror på att man använder sig av ett spelläge som kallas fifa ultimate team, ofta förkortat FUT. När man spelar FUT kan varje deltagare själv sätta ihop sitt lag med spelare från en mängd olika klubbar. Det är inte helt ovanligt att se spelare som Kylian Mbappé, Lionel Messi och Vinicius Jr i samma lag. Dessa spelare kan till och med delta i båda deltagarnas lag, med tanke på att dessa stjärnor är så attraktiva att de flesta vill ha dem i sina startelvor.

FIFAe Club Series & FIFAe Club World Cup

En av de största tävlingarna i hela esportsvärlden är FIFAe Club World Cup. För att ta sig dit måste spelarna kvala via FIFAe Club Series, som är en tre veckor lång serie som spelas på distans. Serien är uppdelad i olika konferenser, där de bästa avancerar till FIFAe Club Playoffs för chansen att sno åt sig en plats i FIFAe Club World Cup.

Sammanlagt är det 24 lag, med två spelare i varje, som deltar i Club World Cup. Turneringen liknar i mångt och mycket ett vanligt idrottsmästerskap. Klubbarna delas upp i fyra grupper med sex lag i varje, där alla möter alla två gånger om. De fyra bästa från varje grupp avancerar sedan till ett slutspel. Där möts klubbarna i dubbelmöten där det sammanlagda resultatet slås ihop. Detta gäller även finalen.

FIFAe World Cup

FIFAe World Cup är turneringen som utser den absolut bästa FIFA-spelaren i världen. Till skillnad från andra tävlingar spelar man här solo i 1v1-matcher. De högst rankade spelarna från andra FUT-tävlingar får chansen att kvala om en plats i det stora mästerskapet.

Precis som i andra turneringar inleds FIFAe World Cup med ett gruppspel där sammanlagt 32 spelare deltar, uppdelade i grupp A, B, C och D. Likt Club World Cup möter lagen varandra två gånger. Varje enskild spelare deltar alltså i sammanlagt 14 matcher under den här fasen av tävlingen.

De fyra bästa lagen från varje grupp går sedan vidare till slutspelet. Dubbelmöten gäller även här och den sammanlagda målskillnaden avgör vem som går vidare. Till slut är det bara en spelare kvar som kröns till vinnare i det årets upplaga av FIFAe World Cup.

Odds på esport hos nya expekt

Fifa betting är inte den enda esporten som finns tillgänglig att spela på hos nya expekt. I takt med den digitala utvecklingens framfart har också den digitala sporten ökat i popularitet. De största tävlingarna lockar i dag liknande mängder åskådare som fysiska sporter. Esport är inte längre något obskyrt som bara en liten klick människor är intresserade av. Det är en angelägenhet för miljontals individer.

Hos nya expekt möts detta breda intresse med ett stort utbud av odds på esport. Förutom FIFA kan du som registrerad kund bland annat spela på tävlingar i Dota 2, League of Legends och CSGO. Vilka och hur många oddsmarknader som finns kan variera från evenemang till evenemang, med fler spelformer att spela på ju större tävlingen är.

Nya expekt – brett utbud av sporter att spela på

Nya expekt erbjuder ett brett sortiment av betting och liveodds, både från esportens värld och från den fysiska idrotten. Alla registrerade kunder kan spela på lagsporter som fotboll, handboll eller basket och singelidrotter som tennis, golf och badminton. Oavsett om du placerar ett spel inför en match eller föredrar att spela på livebetting kan du alltid välja mellan att göra det via sajten eller i appen.

FAQ

När kom det första spelet i FIFA-serien?

Det första spelet i FIFA-serien lanserades redan 1993 under namnet Fifa International Soccer. Utvecklarna EA Sports har gett ut ett nytt spel i serien varje år ända sedan dess.

Vilket FIFA används i esport?

Det är alltid den senaste upplagan av fifa som används i esport. Detsamma gäller konsolerna, där det ofta handlar om den senaste versionen av Playstation.

Hur många spelar i varje lag i FIFA?

Det kan variera hur många som spelar i varje lag när man tävlar i FIFA. I till exempel FIFAe Club World Cup är det två spelare per lag som gäller i 2v2-matcher, medan det är en mot en i FIFAe World Cup.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.