AHL betting & odds

Många av hockeyvärldens stora spelare har vid något tillfälle spelat i American Hockey League, en liga som förkortas AHL. Det är den främsta farmarligan till NHL och har spelats sedan säsongen 1936-37. Precis som i alla stora hockeyligor i världen spelas en grundserie som följs av ett slutspel där slutligen en titel, Calder Cup, delas ut. Nya expekt har allting du behöver för din AHL betting.

Mest framgångsrika klubbar i AHL

När det kommer till att förutspå vilket lag som tar hem titeln, till exempel inför ett vinnarspel, finns det en del klurigheter när man spelar på AHL. Inte minst är det svårt att sia om vilket lag som går hela vägen, då det historiskt har varit en bred varians på både finalister och vinnare. Likt storebror NHL är AHL en liga där topplagen skiftar säsong efter säsong.

Med farmarliga menas att klubbarna i AHL har ett nära samarbete med klubbarna i NHL. Spelare som behöver speltid för att komma i form efter en skada kan få tillfälle till det i AHL. Det är även en liga som är en bra inkörsport, inte minst för europeiska spelare som får spela på små rinkar för första gången. Detta till skillnad från i Europa där man spelar på större hockeyrinkar.

Många klubbar har kommit och gått genom åren. Flera av klubbarna som har varit extra framgångsrika i AHL spelar inte kvar idag. Det finns dock ett par klubbar som sticker ut både i antalet titlar och antalet finalserier genom historien. Hershey Bears, Rochester Americans och Chicago Wolves har alla stått högst upp på prispallen vid flertalet tillfällen.

Hershey Bears (farmarlag till Washington Capitals)

Hershey Bears är farmarlag till NHL-laget Washington Capitals och har sitt säte i Hersey, Pennsylvania. Med bland annat två segrar i rad säsongerna 2008/09 - 2009/10 har man kommit upp i totalt elva titlar. Klubben grundades 1932 och blev en del av AHL sex år senare, 1938. Utöver elva mästerskapstitlar har det även blivit tolv finalförluster.

Rochester Americans (farmarlag till Buffalo Sabres)

Likt Hershey Bears har Buffalo Sabres farmarlag, Rochester Americans, sitt säte i USA östra delar. Klubben såg dagens ljus 1956 och har varit en del av AHL sedan dess. Det har blivit sex mästerskap genom åren och hela tio finalförluster. Laget hade sin hittills främsta storhetstid under 1960-talet när det blev tre titlar.

Chicago Wolves (farmarlag till Carolina Hurricanes)

Trots att Chicago Wolves delar stad med NHL-laget Chicago Blackhawks är man inte klubbens farmarlag. Wolves har istället sina sympatier hos Carolina Hurricanes, även det en klubb i NHL. Som en något yngre organisation med debut i AHL 1994 har man redan mäktat med att ta hem tre upplagor av Calder Cup, vilket gör Chicago Wolves till den tredje mest framgångsrika, idag aktiva, klubben i AHL.

Odds för AHL betting hos nya expekt

AHL har länge stått i skuggan av NHL, vilket å andra sidan har sina förklaringar. Det är i NHL som hockeyvärldens stora stjärnor samlas och där många spelare i AHL har drömmen om att spela vid något tillfälle i sin karriär. Det ska dock sägas att AHL som liga och AHL betting har fått ett rejält uppsving på senare år. Hos nya expekt kan du hitta AHL odds på en nästintill daglig basis.

Det finns totalt 32 lag i ligan, vilket bjuder in till flera matcher. AHL är en av flera farmarligor på den nordamerikanska kontinenten, men man är idag den organisation med absolut högst status. Det är primärt här som NHL-lagen samlar sina spelare, och det kan handla om spelare som är både på nedgång och på uppgång. Det i sig gör AHL till en härlig mix av spelare.

När det kommer till utbudet av AHL odds hos nya expekt får det en skjuts av att det spelas hela 72 omgångar i grundserien. Under säsongen, som i regel sträcker sig från oktober till april, drabbar lagen samman i matcher fördelade utifrån divisioner och konferenser. Därefter är det dags för ett slutspel där allting ska avgöras.

Precis som i NHL spelas hockey i AHL på mindre rinkar än i stora delar av övriga världen. Det har en tendens till att matcherna får mer fart med fler mål och en överlag mer intensiv ishockey. Nya expekt erbjuder dig betting på AHL under hela säsongen.

AHL odds

Odds på AHL går att hitta både innan match och under tiden som matcherna spelas. Nya expekt ser till att du har det du behöver för betting på ligan. Eftersom det, likt många andra sporter och ligor på andra sidan Atlanten, spelas matcher under småtimmarna kan du med all enkelhet placera spel i dina mobila enheter.

Du hittar AHL betting hos nya expekt genom att klicka in på sektionen för ishockey och scrolla i menyn. Här finns det betting av mer sedvanlig typ och du kan spela på matchvinnare, moneyline och över/under. Du kan även tilldela favoriten eller matchens underdog ett fiktivt handikapp.

  • Matchvinnare: Spela på matchens utfall under ordinarie tid, med 1, X & 2 som tecken.
  • Moneyline: En vanligare typ av odds för ishockey där du väljer vinnare inklusive förlängning och straffar.
  • Över/under: Välj om du tror att det ska bli över eller under ett visst antal mål i matchen.
  • Handikapp: Ger något av lagen fiktiva mål, antingen plus eller minus.

AHL betting i mobilen

Oavsett vilken sport eller liga du tar del av hos nya expekt har du full tillgång till hela utbudet på dina mobila enheter. Det är inte alltid en dator är den bästa enheten att placera ett spel på, inte minst för spel på AHL där det förekommer en del matcher på nätterna, svensk tid.

Spelare hos nya expekt har fördelen av att kunna spela både i appen och på den mobiloptimerade sajten. Här kan du påbörja din bettingmed att registrera ett konto för att därefter genomföra din första insättning innan du börjar spela.

En av många fördelar med att spela i mobilen hos nya expekt är att du har allting samlat på ett och samma ställe. Eftersom både registrering, insättningar och uttag kan göras med mobilt BankID som verktyg kan du sköta hela processen utan att skifta mellan enheter.

Livebetting på AHL hos nya expekt

Det är inte alltid som tiden räcker till när du ska hitta ett spel. Om du väntar ut matchstarten och istället placerar ett spel live på matchen kan du ta hjälp av matchbilden och statistik under inledningen av varje tillställning.

Du hittar nya expekts livebetting på sajten och det är ett utbud som är levande under dygnets alla timmar. Odds och marknader som finns tillgängliga för livebetting är snarlika det utbud du hittar inför en match, i den mån det går. Matchvinnare, moneyline, över/under och handikappspel är några olika marknader du hittar på ishockey och AHL.

AHL betting tips

Det finns tips för betting som gäller för sport i allmänhet, men ishockey och AHL i synnerhet. Antalet experter på AHL är av förklarliga skäl färre, även om det i sin tur brukar innebära en mer djupgående expertis när ämnet är något mer nischat. Du kan välja mellan att antingen bli en expert på egen hand eller ta hjälp av andra inför ett spel på en match.

En egen analys går alltid att göra i någon form. Du kan kolla på tabelläget, formen och inbördes möten för att få en överblick kring var lagen står. Eftersom trupperna i AHL har en stor rotation rekommenderar vi även att du har koll på vilka spelare som kommer in och försvinner bort från laget.

När du väl ska spela på AHL odds rekommenderar vi att du sätter upp en spelkassa som du utgår från när du planerar dina insatser. Du vill såklart att kassan ska räcka länge och väl, även om oturen skulle vara framme. Sätt därför upp en summa som du dels har råd att förlora, men också insatser som inte utgör en för stor del av den totala summan.

Spela ansvarsfullt

En genomgående rekommendation för all typ av betting är att du ser till att spela ansvarsfullt. Aldrig tidigare har det funnits lika många verktyg och möjligheter att ha full koll på betting och andra typer av spel. Med gränser som du själv sätter för din tid hos nya expekt ser du till att hålla ditt spelande på en lagom nivå.

På sajten finns det gränser för insättningar, förluster och för längden på dina spelsessioner. Ibland kan det vara svårt att själv hålla koll på sina spelvanor och då hjälper dessa gränser till. Om du vill undersöka dina spelvanor ytterligare finns det ett självtest att ta del av. Därtill har du länkar till både stödlinjen.se samt till Spelpaus, om du behöver ytterligare hjälp eller vill ta en paus från spelandet.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.