Guide till Svenska Cupen odds hos nya expekt

Årligen får svenska fotbollsklubbar från lägre divisioner chansen att tävla mot större klubbar från Allsvenskan och Superettan. Svenska Cupen spelas varje säsong och har bjudit på många minnesvärda matcher genom åren. På senare år har ett nytt cupformat gjort att cupspelets anseende höjts ytterligare i Sverige. Hos nya expekt kan du följa turneringen från början till slut, med odds på samtliga matcher från gruppspelet och framåt.

Svenska Cupen betting

Svenska Cupen i fotboll har fått ett ordentligt uppsving på senare år. Numera lägger klubbarna stort fokus på turneringen och matcherna spelas inte sällan inför fullsatta arenor. Tidigare har svensk fotboll haft svårt att bygga en tradition för turneringen, men nu är det en ansedd tävling med stor prestige i potten.

Från de tidiga kvalomgångarna till slutspelet, nya expekt har odds på Svenska Cupen i alla dess former. Det är en av landets stora inhemska fotbollsturneringar och är därmed en naturlig del av oddsutbudet på sajten. I och med att Svenska Cupen spelas årligen är det också en turnering som känns ständigt aktuell.

Svenska Cupen avgörs både på herrsidan och på damsidan. Utöver den titel som en turneringsseger resulterar i får vinnaren även en kvalplats inför kommande Europaspel. Den första upplagan avgjordes 1941. Därefter har cupformatet förändrats flera gånger, men det har delats ut en cup-pokal årligen.

Hos nya expekt har du tillgång till odds och betting på Svenska cupen hela vägen fram till och med finalen. Det spelas matcher över hela landet och det gör att många spelare upplever en närhet till det svenska cupspelet.

Odds Svenska Cupen

Fotboll är en sport med stort utbud hos nya expekt. Variansen på ligor och turneringar är stor. Ta del av internationella stormatcher från Champions League, Europa League, VM och EM. Men det finns också odds på matcher från mindre fotbollsnationer och ligor.

Svenska Cupen är en etablerad turnering i Sverige. Det gör att utbudet av odds och spelmarknader är ständigt växande. Ju mer cupmatcherna gäller, desto fler spelmarknader finns tillgängliga för den som letar efter odds. I kvalomgången hittar du det grundläggande sortimentet av odds, men i gruppspelet och slutspelet finns det betydligt fler oddsmarknader att spela på.

  • Fulltid: Spela på resultatet efter 90 spelade minuter.
  • Totalt antal mål: Odds för över/under antalet mål i matchen.
  • Dubbelchans: Uteslut ett tecken, välj mellan 1X, 12 och X2.
  • Båda lagen gör mål: Ja/nej är alternativet för om båda lagen gör mål.
  • Handikapp: Ge något av lagen ett fiktivt antal mål.
  • Draw no bet: Pengarna tillbaka vid oavgjort.

Upplägget för Svenska Cupen

Svenska Cupen kan delas in i tre steg. Kvalspelet inleder turneringen och följs därefter av ett gruppspel. Vinnaren av varje grupp går vidare till ett slutspel med kvartsfinaler, semifinaler och en final. Slutspelsmatcherna spelas i enkelmöten. I finalen gör de två bästa lagen upp om att bli cupmästare. Då säkrar man en plats till Europakvalet samma sommar.

Tidigt i cupspelet bjuds det in till möten mellan allsvenska klubbar och lag från lägre divisioner. Genom åren har vi fått se möten av David mot Goliat-karaktär där den mindre klubben har chockat motståndet. Dessutom har Svenska Cupen bjudit på flera oväntade vinnare. Bland annat vann Östersunds FK turneringen 2017, efter att ha besegrat IFK Norrköping med 4-1 i finalen.

Kvalspel

Svenska Cupen inleds med att klubbar från lägre divisioner kvalificerar sig genom ett kvalspel under sommaren. Distriktsmästerskap ligger som grund för vilka lag som får chansen att ta sig till den sista kvalrundan i Svenska Cupen. Där går även klubbarna från Allsvenskan och Superettan in i turneringen. Matcherna avgörs i enkelmöten.

Gruppspel

Lottningen till gruppspelet i Svenska Cupens genomförs under vintern. Matcherna spelas ett par veckor innan det att ligaspelet ska inledas. Minst ett allsvenskt lag, ibland två, ingår i varje grupp och det är dessutom bara ett lag som tar sig vidare till slutspel. Med andra ord är det tuff konkurrens om förstaplatsen.

Slutspel

Efter gruppspelet stundar ett slutspel som inleds med kvartsfinaler. Gruppspelets fyra högst rankade gruppvinnare får fördelen av hemmaplan mot något av gruppspelets fyra lägst rankade gruppvinnare. Här gäller 90 minuter fotboll och därefter förlängning och straffar om så krävs. Fri lottning av motståndare och hemmaplan/bortaplan gäller sen hela vägen fram till och med finalen.

Livebetting hos nya expekt

Betting hos nya expekt har många olika ansikten. Målet är att kunna förse dig som spelare med det som behövs. I det ingår att erbjuda ett stort utbud av odds och olika spelmarknader. Men det ingår också att erbjuda olika spelformer.

Möjligheten till livebetting har funnits under en längre tid och går idag att använda till merparten av alla sporter, ligor och turneringar i utbudet. Svenska Cupen är inget undantag. Mitt under ett avgörande i någon av cupspelets matcher kan du logga in via en dator, mobiltelefon eller surfplatta och placera ett spel på liveodds.

Till livebetting kommer funktionen för cash out. Det är en funktion som ger möjligheten att avsluta ett spel innan det är avgjort. Anledningen kan vara att ditt spel är på väg att sitta och du vill säkra vinsten. När du stänger ett spel överförs pengarna till ditt spelkonto. Det kan också vara en bra försäkring om du vill undvika risken för en större förlust.

Betting i mobilen

Oavsett om du spelar på Svenska Cupen inför en match eller under tiden som den pågår kan du göra det i mobilen. Nya expekt har en applikation för betting som du kan ladda ner direkt till din mobila enhet. Du kan också surfa in på vår mobilanpassade webbsajt, precis som när du spelar på en dator.

Du kan sköta allt från registrering och insättningar till ett uttag i mobilen. Allt som krävs är en smartphone eller en surfplatta med internetåtkomst.

Tidigare vinnare av Svenska Cupen

I och med att den första upplagan av Svenska Cupen spelades redan 1941 på herrsidan har vi fått se många vinnare genom åren. Det finns ett par klubbar som ligger i framkant när det gäller antalet titlar. Malmö FF har, trots att det mellan titel nummer 14 och 15 gick 32 år, samlat på sig den största mängden guldmedaljer i Svenska Cupen.

På damsidan är det desto jämnare. Det är också en turnering som har pågått i färre år varav det inte har funnits lika stort utrymme att bygga upp en dominans. Under 2000-talet har bland annat FC Rosengård, Linköpings FC och BK Häcken visat framfötterna med flertalet titlar. Jitex BK vann den allra första upplagan 1981.

Det som ger Svenska Cupen en stor del av dess charm är ovissheten. Det ligger i cupspelets natur att det kan ske skrällar. Gruppspelet och inledningen av slutspelet avgörs innan seriespelet drar igång. Många matcher spelas på inte fullt så gröna gräsplaner, vilket ger bollen ett eget liv i vissa situationer. Tunga ben från en tuff försäsong kan även det bidra till oväntade händelser.

Betting på fler ligor hos nya expekt

Gillar du att betta på andra ligor eller andra sporter har vi ett stort utbud av odds på många ligor inom sportvärlden. Gillar du svensk fotboll har vi naturligtvis odds på till exempel Allsvenskan och Superettan.

Spela ansvarsfullt

Ett stort fokus hos nya expekt ligger på att du som spelare ska alla möjligheter till att spela ansvarsfullt. Genom att spela under en svensk spellicens kan du alltid känna dig trygg och säker i och med att du har ett oerhört starkt konsumentskydd. Det finns ett antal olika verktyg för gränssättning som du kan använda för att spela ansvarsfullt.

Du kan bland annat sätta gränser för hur lång tid du ska kunna spela. För att du ska ha koll på dina insättningar och förluster kan du sätta upp gränser som gör att summorna stannar på en lagom nivå. Om du behöver ytterligare stöd eller hjälp kan du vända dig till stödlinjen.se om du känner att du spelar för mycket, och Spelpaus om du vill spärra dig själv från alla spelsajter med svensk licens, samt fysiska spelombud.

FAQ

När spelas Svenska Cupen?

Det tidiga kvalspelet till Svenska Cupen inleds redan under sommaren, knappt ett år innan finalen ska spelas. Gruppspelet spelas från mitten av februari till början av mars. Slutspelet sätter igång tätt inpå den sista gruppspelsmatchen och finalen avgörs framåt sommaren när seriespelet redan har inletts.

Hur många lag deltar i Svenska Cupen?

I Svenska Cupens gruppspel är 32 klubbar med på herrsidan och 16 på damsidan. Dessa delas in i grupper med fyra lag i varje grupp. Seedning avgör vilka allsvenska klubbar som ingår i en grupp. Därefter fylls det på med lottade lag från Superettan och lägre divisioner.

Vilka klubbar får vara med och tävla i Svenska Cupen?

Kvalspelet till Svenska Cupen inleds med matcher långt ner i divisionerna i diverse distriktsmästerskap. Upplägget tillåter ett lag från lägre divisioner att ta sig hela vägen till gruppspelet om man lyckas besegra sina motståndare på vägen fram, även om det är ovanligt att en klubb nedanför Division 1 når gruppspelet.

Finns det motsvarigheter till Svenska Cupen ute i Europa?

Mer eller mindre samtliga fotbollförbund i Europa anordnar en inhemsk cup. I vissa länder arrangeras flera olika cuper. I England finns den äldsta fotbollsturneringen av samtliga, FA-cupen. Spaniens motsvarighet heter Copa del Rey och i Italien spelas Coppa Italia. Bundesliga och Frankrike har DFB Pokal respektive Coupe de France.


Vår partner
ManchesterCity

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.