Introduktion till Spengler Cup betting hos nya expekt

Spengler Cup är en av världens mest anrika ishockeyturneringar för klubblag. Tävlingarna går av stapeln runt jul och nyår varje år i schweiziska Davos och har funnits med i bilden ända sedan 1923. Upplägget är utformat efter ett så kallat invitational-system, där värdlaget HC Davos bjuder in lag till att delta.

I Sverige är kanske inte Spengler Cup lika känd som den är i Schweiz, men lockar ändå många nyfikna tittare – särskilt när svenska lag är med och deltar. Dessutom finns det en stor passion för ishockey överlag vilket gör att det även finns ett intresse för odds på sporten. Med det i åtanke är det inte mer än rimligt att nya expekt erbjuder odds på Spengler Cup betting.

Odds på ishockey hos nya expekt

Ishockey är en av de sporter som vi på nya expekt håller varmast om hjärtat, vilket tydligt går att se i vårt stora utbud av odds. Oavsett om du spelar via sajten eller på vår app kan du ta del av en lång rad olika oddsmarknader från de bästa och mest intressanta hockeyligorna och turneringarna i världen. Bland annat kan du spela på ligor som NHL, SHL och HockeyAllsvenskan samt landslagsturneringar som VM, OS och Euro Hockey Tour.

Oavsett om det handlar om NHL odds eller Spengler Cup betting – på nya expekt tas ishockey på det allvar som sporten förtjänar. Vilka och hur många oddsmarknader som det finns att spela på varierar beroende på evenemangets storlek. Ju större match eller turnering desto fler marknader. Självklart kan du även spela livebetting på ishockey.

Betting i mobilen

Vi på nya expekt sätter spelaren i fokus. Allt fler föredrar att kunna spela betting på till exempel ishockey i sin mobila enhet – vissa föredrar smartphone, andra väljer surfplattan. Därför har vi utformat en app som finns tillgänglig för alla spelare på nya expekt. Appen går att ladda ner gratis på både App Store och Google Play.

Nya expekts app är anpassad för mobilanvändare och har ett gränssnitt som är utformat för att vara lätt att navigera och använda. Innehållsmässigt hittar du samma funktioner och utbud som du hade gjort om du hade spelat via datorn. Välj själv var du vill spela på Spengler Cup odds.

Utöver appen kan du också självklart spela hos nya expekt via webbläsaren i din mobila enhet. Principen är densamma som när du går in på hemsidan på din dator. Oavsett om du väljer webbläsaren eller appen loggar du som är registrerad kund in med hjälp av BankID. För att kunna registrera dig och sedermera logga in hos nya expekt behöver du vara minst 18 år gammal, ha ett svenskt personnummer samt uppfylla de övriga kraven.

Spengler Cup – en anrik turnering

Spengler Cup har varit en del av den internationella kalendern för ishockey i cirka hundra år. Detta gör tävlingen till den näst äldsta internationella turneringen för klubblag i världen. Endast Stanley Cup har funnits med i bilden längre.

Varje år, kring jul och nyår, drabbar lag från hela världen samman i den schweiziska staden Davos. Vilka lag som deltar varierar från år till år, med värdklubben HC Davos som enda konstanta deltagare. Pokalen som vinnaren får ta med sig hem utgörs av en skinande glob som hålls upp av vertikala ishockeyklubbor i silver. Turneringen och pokalen är döpta efter den schweiziske läkaren Dr Carl Spengler.

Så spelas Spengler Cup

Spengler Cup är en så kallad invitational-turnering. Detta innebär att det är värdlaget HC Davos som bjuder in de deltagande lagen. Sammanlagt är det sex lag som deltar varje år. Dessa delas upp i två grupper med tre klubbar i varje. Ettorna går direkt till semifinal medan tvåorna och treorna gör upp i kvartsfinaler. Turneringen avslutas med en final mellan semifinalvinnarna. Sammanlagt finns det elva matcher att spela på Spengler Cup odds.

Historia

Den första upplagan av Spengler Cup gick av stapeln i Davos redan 1923. Oxfords universitetslag tog då hem guldet i turneringen. Detta kan verka förvånande med tanke på att Storbritannien aldrig riktigt har varit en hockeynation. Förklaringen hittar vi i att laget bestod av många kanadensiska spelare som representerade klubben vid sidan av sina studier. Turneringen startades som ett sätt att marknadsföra lag från den tysktalande delen av Europa och för att främja samarbeten över landsgränser.

Genom åren har lag från olika ligor runt om i Europa bjudits in för att delta i Spengler Cup. Från och med 1984 har även det kanadensiska landslaget varit med och spelat. Turneringens popularitet har varierat genom åren, men är alltså fortfarande en konstant del av den internationella hockeykalendern.

Spengler Cup betting – odds och marknader

Ishockey är en av de idrotter i Sverige som lockar allra störst intresse, vilket reflekteras tydligt i det stora utbud av odds som erbjuds hos nya expekt. Spengler Cup betting är inget undantag. Turneringen är visserligen ganska liten, både när det kommer till uppmärksamhet och antal lag som deltar. Detta gör att antalet oddsmarknader är aningen mer begränsat i jämförelse med stora ligor som NHL och SHL.

Det finns dock en hel del att spela på trots detta faktum. Bland annat kan du spela på vilket lag som du tror kommer att vinna Spengler Cup. Likt all annan ishockey hos nya expekt finns det dessutom olika typer av odds till specifika matcher. I vissa fall kan du dessutom slå ihop flera spel till ett och samma med hjälp av bet builder-funktionen, där oddsen ökar men alla spel också måste sitta för vinst.

Här är några av de oddsmarknader som finns tillgängliga när du spelar på Spengler Cup betting:

  • Vinnarspel: Spela på vilket lag du tror kommer att ta hem hela turneringen i Spengler Cup. Detta går att spela på både innan turneringen har startat och medan den pågår.
  • Matchodds: Placera ett spel på utgången i en specifik match i Spengler Cup. Detta är ett klassiskt 1X2-spel och gäller resultatet efter ordinarie tid.
  • Dubbelchans: Det här spelet fungerar ungefär som matchodds, men med skillnaden att du spelar på två möjliga utgångar i matchen.
  • Totala antalet mål: Här spelar du på över/under ett visst antal mål i en specifik match. I vissa fall finns det en enskild lina för över/under medan det i andra matcher finns flera att välja mellan.

Livebetting hos nya expekt

Livebetting är en av de mest populära funktionerna på nya expekt. Här placerar registrerade spelare sina spel medan matchen pågår. Utbudet av oddsmarknader liknar till stor del det som finns att tillgå inför en match, men med skillnaden att oddsen här regleras i realtid beroende på hur matchen fortskrider. Livebetting är ett alternativ för den som vill sätta sig in i matchen innan man placerar sitt spel eller om man helt enkelt inte har hunnit betta något innan.

Hos nya expekt kan du spela på livebetting på flera stora matcher och sportevenemang. Till exempel kan du spela live på just Spengler Cup odds. Oavsett vilken enhet du spelar på är livebetting en del av nya expekts utbud. Välj själv om du vill spela på sajten eller via appen.

Andra sporter att spela på hos nya expekt

Det finns såklart inte bara Spengler Cup betting och odds på ishockey hos nya expekt. Om du registrerar ett konto kan du tal del av ett stort utbud av olika sporter, både på sajten och i appen. Placera spel på fotboll, basket, tennis, badminton och mängder av andra idrotter. Dessutom kan du spela på esport – bland annat League of Legends och Dota 2.

Oavsett vilka odds det gäller använder du dig av samma spelkonto när du spelar betting hos nya expekt. Detta gäller samtliga sporter och evenemang, vare sig det är betting eller liveodds.

FAQ

När spelas Spengler Cup?

Spengler Cup spelas runt jul och nyår varje år. Turneringen går av stapeln i den schweiziska staden Davos. Stadens egen klubb, HC Davos, är det enda laget som är med och tävlar varje år.

Kan svenska lag vara med i Spengler Cup?

Ja, svenska lag kan vara med i Spengler Cup. Det sker dock inte varje år då det är HC Davos som bjuder in de deltagande klubbarna. Bland annat har Färjestad BK varit med flera gånger och har till och med vunnit turneringen vid två tillfällen, 1993 och 1994.

Är det bara klubbar som deltar i Spengler Cup?

Nej, det är inte bara klubbar som deltar. Utöver lag från Europa brukar även Kanadas landslag i ishockey delta i Spengler Cup. Truppen består då allt som oftast av kanadensiska spelare som är aktiva i någon av de europeiska ligorna.

Vilket lag vann den första upplagan av Spengler Cup?

Oxford University Ice Hockey Club vann den första upplagan av Spengler Cup. Turneringen gick av stapeln 1923. På andraplats kom värdlaget HC Davos.


Vår partner
ManchesterCity

Manchester City FC


Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.