Superettan odds och betting

När vi pratar om fotbollsligor som har allt och lite till är Superettan absolut värd att nämna. Det är en serie som kombinerar arenor i storstäder med mindre idrottsplatser i bruksorter. Om du gillar oförutsägbarhet och charmiga fotbollsmatcher är detta ligan för dig. Hos nya expekt kan du ta del av matcherna och Superettan odds.

Betting på Superettan odds

Superettan är långt ifrån den största ligan i fotbollsvärlden. Större spelare söker sig antingen högre upp i seriesystemet eller utomlands, samtidigt som klubbarna ofta har begränsade medel att jobba med vad gäller arenor, faciliteter och spelarmaterial. Det är också det som gör Superettan till en så pass charmig serie att följa.

Sveriges näst högsta serie är nämligen en vidöppen sådan, där mer eller mindre alla lag kan besegra varandra. Superettan består av anrika klubbar som funnits med i över 100 år, men också moderna föreningar utan samma historia. På spel står tre platser i Allsvenskan, två via direktuppflyttning och en plats via två kvalmatcher som spelas mot ett allsvenskt lag efter säsongen.

Oavsett om det är en match i toppen av tabellen, i botten av densamma eller nämnda kvalmöten finns det Superettan odds hos nya expekt. Eftersom det är en så pass uppskattad serie bland både publik och spelare ser vi till att erbjuda olika odds och marknader när det är dags för match.

Så även om Superettan inte består av några världsstjärnor på absolut högsta nivå är det inget som påverkar underhållningsvärdet. Med tanke på att det är en 30 omgångar lång kamp om en plats i Allsvenskan läggs inga fingrar emellan och även det minst namnkunniga laget kan besegra ett för dagen mindre motiverat topplag.

Superettan betting

Som spelare kommer du att märka att Superettan är en liga som ligger oss varmt om hjärtat. Det är trots allt en serie där publiken och tittarna tillåts komma nära spelare och tränare, till skillnad från i internationella ligor där man aldrig kommer närmare än 90 minuter fotboll.

När det då kommer till Superettan odds hittar du vad du behöver hos nya expekt. Vi görvårt yttersta för att erbjuda en fulländad plattform.. Nedan nämnda oddsmarknader kan du hitta både om du spelar inför en match i Superettan, eller om du satsar på livebetting.

  • Uppflyttning: Välj vilken klubb eller vilka klubbar du tror tar steget upp till Allsvenskan.
  • Matchvinnare: Spela på hemmaseger, bortaseger eller oavgjort.
  • Över/under: Välj om du tror att det ska bli över eller under ett visst antal mål, kort eller hörnor i matchen.
  • Asian handicap: Ge något av lagen en fiktiv pluslina eller en minuslina att starta matchen med.

Superettans största matcher

Superettan är en serie under ständig förändring. Från ett år till ett annat kan det teoretiskt ha bytts ut sju klubbar när en ny säsong startar. Vissa klubbar har dock spenderat merparten av de senaste åren i den näst högsta serien och är därför väl bekanta med varandra. Det innebär i sin tur att det finns ett smörgåsbord av rivaliteter att ta del av.

En rivalitet på den här nivån kan grunda sig både i det sportsliga samt i det geografiska. Klubbarna i Superettan sträcker sig från Skåne i söder till Norrland i norr. Matcher som innehåller mer än bara kampen om tre poäng tenderar också att bli mer intressanta när det kommer till odds Superettan.

För den som vill se matcher med en extra dos rivalitet är Superettan en intressant liga, eftersom det finns många laddade möten under en säsong. Det handlar bland annat om följande matcher.

Örgryte IS - GAIS

Både Örgryte IS och GAIS är två klassiska klubbar, som båda huserar i Göteborg på västkusten. Detta är två klubbar som genom åren har pendlat i seriesystemet och som har drabbat samman flertalet gånger, men i olika serier. Sett till sportsliga framgångar, främst historiskt, är detta de två lag som konkurrerar om andraplatsen i Sveriges näst största stad. IFK Göteborg är stadens mest framgångsrika fotbollslag ur ett rent historiskt perspektiv.

Helsingborgs IF - Landskrona BoIS

I Skåne spelas det ett derby av hög kaliber i Superettan. Det är endast ca 2 mil mellan Helsingborg och Landskrona. Det i sig gör rivaliteten extra stor. I länet är det Malmö FF som firat störst framgångar genom åren, medan Helsingborgs IF och Landskrona BoIS (inte minst på senare år) har gjort upp om att åtminstone vara näst bäst i Skåne. Trelleborgs FF finns också i Superettan.

GIF Sundsvall - Östersunds FK

Långt upp i Sverige finns det ett par klubbar mellan vilka en rivalitet har vuxit fram på senare år. GIF Sundsvall och Östersunds FK har varit uppe och vänt i Allsvenskan, men spelar nu återigen i Superettan. Den knappa 20 mil långa resan mellan städerna är inget större avstånd med Norrlandsmått mätt.

Superettan odds live

Nya expekt har länge värnat om möjligheten att spela live på matcher. Dagligen kan du hitta ett stort utbud av livebetting på mängder av sporter, ligor och turneringar. Det finns också mängder av olika oddsmarknader för livebetting hos nya expekt. Det gäller inte minst fotboll, där matcher på internationell nivå samsas med matcher från lägre divisioner likt Superettan.

Samtidigt som du utan problem kan spela på Superettan odds inför en omgång eller en match, kan du även vänta in matchstarten. Livebetting är ett bra alternativ för den som inte har haft tid att lägga ett spel inför en match, men också för den som vill bilda sig en egen uppfattning om matchbilden innan man placerar ett spel.

Du kan också vänta ut matchstarten och istället placera ett livespel på Superettan. Just eftersom det är en så pass händelserik serie med oförutsägbara händelser i var och varannan match kan ett rött kort, ett baklängesmål eller andra händelser påverka sannolikheten för ett specifikt utfall i matchen.

Betting på Superettan i mobilen

Superettan betting i mobilen är en väg att gå för att placera ett spel hos nya expekt när du är på språng och inte sitter framför en dator.

Med nya expekts mobilbetting har du åtkomst direkt via din mobila webbläsare. Via en mobilanpassad webbsajt har du precis samma möjligheter som om du spelar via en dator. Du kan registrera ditt konto med BankID, innan du gör en insättning och därefter går vidare till att utforska utbudet av odds.

Användarvänligheten är hög när du spelar hos nya expekt via mobilen. Det en väldigt lättnavigerad produkt via vilken du får en bra överblick kring allt som behövs för din betting. Många har mobilt bankID i samma mobila enhet, något som gör processen för registrering, legitimering och inloggning säker.

Superettan betting tips

Nya expekt ser till att tillhandahålla den produkt som behövs för att du ska kunna njuta fullt ut av din spelupplevelse på Superettan. När du spelar på Superettan odds finns det ett par tips och tricks att ta del av för din betting.

Din första insättning för spel på Superettan ska vara en summa som du känner dig bekväm med att spela för. Det är utifrån din spelkassa som du sedan portionerar ut dina insatser utifrån hur högt du värderar ett spel. Om du har rutiner i dina insatser och din betting riskerar du inte att tömma spelkontot som följd av ett par förluster i rad.

Det finns mängder av information att hämta kring Superettan som kan vara användbar när du ska placera ett spel. Nya expekt tillhandahåller matnyttig statistik vad gäller tabelläge, form, skador och annat som kan spela in när en match ska avgöras. Sådan information kan användas för att göra en grundlig spelanalys.

Därefter kan du krydda din analys och din magkänsla antingen med tips från experter på svensk fotboll eller genom att bevittna matchen på ett eller annat sätt.

Spela ansvarsfullt

Det är alltid viktigt att spela ansvarsfullt. Hos nya expekt får du verktygen som behövs för att ha full koll på ditt spelande. Sätt upp gränser för dina insättningar, förluster och för den tid du är inloggad för att placera spel på odds. Då riskerar du inte att spela för mer än du till en början har tänkt dig.

Om du vill få ytterligare koll på dina spelvanor kan du göra det självtest som finns hos nya expekt. Om du eller någon du känner har problem med spel finns det länkar till både stödlinjen samt till Spelpaus, via vilka du dels kan få tips kring hur du ska gå vidare, samt att du kan stänga av dig själv från allt spel i Sverige under en önskad tidsperiod.


Vår partner
ManchesterCity

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

We're sorry!

Unfortunately, Expekt isn't available in your country.