UEFA Nations League betting hos nya expekt

I väntan på stora mästerskap likt VM och EM avgörs UEFA Nations League. Europas fotbollsnationer gör upp i ett tävlingsformat som har ersatt de träningslandskamper som tidigare spelades med ett ofta ganska svalt intresse. Förutom äran kan nationerna få en extra möjlighet att kvalificera sig till de stora mästerskapen.

UEFA Nations League växer och drar till sig ett stort intresse bland fotbollsälskare. Hos nya expekt kan du spela på odds från turneringen. UEFA Nations League betting odds finns tillgängliga inför och under match med en rad olika oddsmarknader att välja bland. Betta via din dator eller på dina mobila enheter.

Så spelas UEFA Nations League

Tanken med UEFA Nations League är att addera tävlingsmatcher till tävlingsåret för landslagen. Men det handlar också om att höja intresset för matcher som inte ingår i VM eller EM, antingen själva huvudturneringen eller kvalet till mästerskapen. UEFA Nations League såg dagens ljus 2018 och avgörs vartannat år. Samtliga medlemsländer i UEFA deltar i turneringen.

UEFA Nations League är uppdelat i fyra olika divisioner. Europas främsta fotbollsnationer sett till resultaten i turneringen ingår i division A. Därefter följer division B, C och D. Efter varje upplaga är det ett par nationer som flyttas upp respektive ner i systemet baserat på resultaten under den säsongen.

Varje division är uppdelad i grupper med fyra lag i varje grupp. Vinnaren av gruppen går vidare till slutspel medan jumbon får respass och spelar i en lägre division nästa år.

Division A

I division A spelar i regel kontinentens bästa nationer för stunden. Det är också här som mästaren av UEFA Nations League utses. Efter ett gruppspel går fyra nationer vidare till slutspel, med två inledande semifinaler. Vinnarna i respektive semifinal går vidare till finalen och en match om titeln. Den första upplagan av UEFA Nations League vanns av Portugal.

Division B

Ett snäpp under division A hittar vi nationerna i division B. Här har bland annat Sverige gjort flera framträdanden. I UEFA Nations League division B står ingen titel på spel. Istället mynnar en gruppseger ut i avancemang till division A. Laget som slutar sist i gruppen hittas i division C nästa år.

Division C/D

I turneringens två lägre divisioner är det också uppflyttning och, åtminstone när det kommer till division C, degradering som gäller. En extra morot i division C är, likt för högre divisioner, att UEFA Nations League kan resultera i en biljett till kommande playoff till EM. Anledningen är att UEFA har velat sprida ut kvalmöjligheterna till sämre rankade nationer också.

UEFA Nations League betting odds & marknader

Nya expekt har för avsikt att erbjuda ett stort utbud av odds och marknader för alla typer av sporter, ligor och turneringar. Fotboll är en sport som ligger oss varmt om hjärtat. Det spelar ingen roll om det är fotboll från våra inhemska ligor, från Europas stora ligor eller landslagsfotboll.

UEFA Nations League har vuxit som turnering och det är uppenbart att formatet är lyckosamt. När det är dags för ett landslagsuppehåll till förmån för tävlingen ser vi till att det finns odds såväl före varje match som under tiden som matchen pågår. Det kallas livebetting.

Utbudet av odds varierar och är, beroende på matchens dignitet, olika stort. Det finns vissa oddsmarknader som är mer vanligt förekommande än andra. Spela på bland annat vinnare av UEFA Nations League, matchvinnare, handikappspel och totalt antal mål.

  • Vinnarspel: Spela på vilken nation du tror vinner UEFA Nations League. Betting på marknaden finns tillgängligt hela vägen fram till finalspelet.
  • Fulltid: Odds för vilken nation som vinner en enskild match. Spelet kan användas både för singelspel och som en del av nya expekts bet builder-funktion.
  • Handicapspel: Sätt ut en fiktiv lina, antingen plus eller minus. Odds med handicap finns för slutresultat, hörnor, kort med mera.
  • Totalt antal mål: Spela på över/under antalet mål i en match. Nya expekt erbjuder flera olika linor att välja mellan på varje match.

Betting i mobilen

Oavsett om det gäller UEFA Nations League eller det övriga utbudet har du åtkomst till betting i mobilen hos nya expekt. Det är en service som alltid kan användas om du befinner dig i Sverige och har internetåtkomst.

Det finns två olika vägar att gå om du vill spela på UEFA Nations League odds i mobilen hos nya expekt. Föredrar du att spela direkt via webbläsaren i mobilen surfar du in på sajten precis som vanligt och loggar in med mobilt BankID. Det finns även en app som du kan ladda ner direkt till din enhet. Båda alternativen är optimerade för mobila användare. Det innebär att gränssnittet, spelfunktionerna och layouten är mobilanpassad.

Nya expekt app finns tillgänglig för enheter med iOS respektive Android som operativsystem. Du laddar ner appen via App Store eller Google Play och sedan spela direkt i din smartphone.

Livebetting hos nya expekt

Det är inte alltid som du har möjligheten att placera ett spel inför en match. Därtill kan det också vara så att du vill avvakta matchens inledning innan du bestämmer dig för om du ska göra en satsning och i så fall på vad. Då kan livebetting vara ett alternativ. Då kan du spela på liveodds från samma match.

Livebetting på UEFA Nations League odds ger dig möjligheten att kombinera den analys som du har gjort på förhand med händelser och statistik från den faktiska matchen. Nya expekt uppdaterar alla odds i realtid och erbjuder till stor del samma marknader och funktioner som om du spelar inför matchen.

För UEFA Nations League betting live under matchen kan du antingen klicka dig in på sektionen för tävlingen eller navigera direkt till nya expekts livebetting. Utöver fotboll finns bland annat tennis, ishockey, basket och bordtennis att tillgå i utbudet.

Andra sporter att spela på

UEFA Nations League betting i all ära. Nya expekt ser till att hålla igång utbudet över fler sporter, ligor och tävlingar. Variationen på sajten bjuder in till betting på allting från populära lagsporter som ishockey, basket och handboll till mer individuellt inriktade sporter i form av tennis och bordtennis.

För oss är det viktigt att du känner att du har allting du behöver. Av den anledningen kommer du hitta odds och marknader från såväl stora ligor och turneringar till mindre sådana. Champions League, Premier League, La Liga, Allsvenskan, Superettan och Svenska Cupen är bara några exempel.

Sporterna som finns hos nya expekt gör sig påminda både i det ordinarie utbudet och i form av livebetting. Sortera med hjälp av kategorier eller använd sökfunktionen som finns på sajten. Om du vill gå utanför sportens värld finns odds för bland annat stora tävlingar inom underhållning och politiska val. Du kan använda samma spelkonto för att spela på alla marknader.

UEFA Nations League

UEFA Nations League är en turnering som anordnas av UEFA, där deltagande nationer får mäta sina krafter mot varandra i tävlingssammanhang. Tävlingen har bidragit till att antalet träningslandskamper har minskat och att nationerna numera har något att spela om även mellan de stora mästerskapen.

Turneringen spelas över ett år och är fristående från VM och EM. Däremot kan en framskjuten placering i UEFA Nations League innebära en biljett till EM i slutändan. Då krävs det att en nation vinner sin respektive division.

Ett lag som går hela vägen spelar totalt åtta matcher fram till och med finalen. Gruppspelet med fyra lag i varje grupp inleder tävlingen. Efter två matcher mot vardera nation följer ett slutspel via vilket en vinnare, silvermedaljör och bronsmedaljör utses.

Nya expekt har UEFA Nations League betting från innan turneringens början fram till och med finalspelet. Spela tryggt och säkert under svensk licens och med BankID som verktyg.

FAQ

När spelas UEFA Nations League?

UEFA Nations League spelas vartannat år med start under sommaren. Turneringen spelas dessutom över en längre tid, vilket innebär att avgörandet först faller året därpå. UEFA Nations League inleds med ett gruppspel innan det är dags för ett avgörande slutspel för de bästa lagen från gruppspelet.

Hur många nationer deltar i UEFA Nations League?

Tanken är att samtliga 55 medlemsnationer i UEFA, Union of European Football Associations, ska delta i en upplaga av UEFA Nations League. Undantag kan förekomma av olika anledningar. Lagen delas upp i både divisioner och grupper genom seedning och lottning.

Var spelas UEFA Nations League?

UEFA Nations League spelas till skillnad från VM och EM inte på förutbestämda platser. Hemmalaget i en match bestämmer spelplatsen. Undantaget är sent i slutspelet där ett av lagen lottas till att bli värdland.

Vilken nation vann den första upplagan av UEFA Nations League?

Portugal vann den första upplagan av UEFA Nations League. Den spelades 2018/19. Då gick Portugal, Nederländerna, England och Schweiz vidare till finalspelet. Portugal och Nederländerna gjorde upp i en final på Estádio do Dragao i Porto som hemmalaget vann med 1-0.

Har Sverige vunnit UEFA Nations League?

Nej, Sverige har ännu inte gått hela vägen och vunnit UEFA Nations League. Däremot har vårt blågula landslag deltagit i A-divisionen och tampats med Europas främsta landslag. Med andra ord har Sverige lyckats sluta som gruppsegrare, vilket även det får klassas som en framgång.

Trustly
Swish
Stödlinjen
Spelinspektionen
18+

expekt.se drivs av LeoEx Ltd, ett bolag registrerat i enlighet med maltesisk lag med företagsnummer C103737. Registrerad adress är Level 7, The Plaza Business Centre, Bisazza Street, SLM 1640, Sliema, Malta. E-postadress: kundsupport@expekt.se. Telefonnummer +46 8 124 11 401

LeoEx Ltd är licenserat i Sverige av Spelinspektionen enligt beslut daterat 20 November 2023 med licensnummer 23Si807. Licensen är beviljad för fem år, till och med 4 december 2028. Licensen är beviljad för att tillhandahålla kommersiellt onlinespel och vadhållning. Spelinspektionen är den tillsynsmyndighet som är ansvarig för licenser samt alla former av kommersiellt onlinespel i Sverige.

Spel kan vara beroendeframkallande. Spela ansvarsfullt. Vi är måna om att du ska förstå riskerna med spel och hur du kan motverka dem. Om du upplever några problem med ditt spelande kan du alltid kontakta Stödlinjen, en oberoende tredje parts hjälplinje, som ger stöd och råd på Stodlinjen.se, eller på telefonnummer 020 81 91 00. På Spelpaus.se kan du stänga av dig från allt licensierat spel i Sverige.

Vi ber om ursäkt!

Tyvärr är Expekt inte tillgängligt i ditt land.